Notebook na VŠ

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Lkopo
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 06. Sep, 2014, 16:23

Notebook na VŠ

Príspevok od používateľa Lkopo »

Zdravím,

potreboval by som od vás skúsenejších poradiť s výberom notebooku na VŠ. Takže ako prvá poznámka sú rozmery (teda uhlopriečka, najideálnejšie tých 15,6'') a že sa ten notebook bude aj prenášať (z internátu do školy občas a z internátu domov a opačne). Keďže na tom NTB budem prevažne programovať, tak čím lepší procesor, tým lepšie keďže využívam IDE editory a taktiež aj VirtualBox a mávam to prepojené (na tomto starom PC mi trvalo asi 20 minút kým extrahovalo cca 10 000 súborov na VM). Výhodou by bolo aj SSD, ktoré práve urýchľuje prácu s IDE. Nebolo by to na hry, ale keď tak možnosť si občas zahrať povedzme World of Warcraft (tie posledné datadisky).

Našiel som niečo takéto http://www.alza.sk/hp-350-g1-d568866.htm, ale nie som v tom expert, takže rád by som uvítal k vašim návrhom hlavne prečo a v čom je práve dobrý.

Cenový strop by mal byť do tých 500,- (€)

Vopred vďaka za rady.
Používateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Re: Notebook na VŠ

Príspevok od používateľa lacika »

4GB a virtualbox? fuha..
4200U je brutalne podtaktovana i5, aby mohli dat slabsiu baterku a este na tebe usetrit.

skor by som 4200M a 8GB ram.
napr.
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-z510- ... 506890.htm
4200M, 8GB ram, ma to aj grafiku a SSHD, nie je to skutocne SSD, ale dokaze trosku pomoct rychlostiam.
samozrejme antireflexny.

cena vyssia, ramku by si tak ci tak dokupoval, lebo viem podla seba, ze VMware bez pridanej ramky bolo o hubu aj napriek tomu, ze virtualne xp vela nezralo.

ak by sme sli fakt na cenu tak zobrat kym je http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-g510- ... 571724.htm zaruka 21m.
avsak ma jednu podla mna nevyhodu a tou je leskly display.
parametrovo je na tom rovnako..
Lkopo
Nový používateľ
Nový používateľ

Ďakujem veľmi pekne, ten prvý je zasa troška nad cenu no, ale v tom druhom mi ten lesklý displej bude asi prekážať (ale 100€ kvôli lesklosti sa neoplatí). Inak na VM mávam linuxové OSka, momentálne Ubuntu. Win do VB v blízkej budúcnosti ani neplánujem dávať (zatiaľ nemám ani dôvod).
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jcdenton12 »

a kolko tych linuxovych OSiek chces mat spustenych naraz ? [teda kolko instancii]

lebo ak to s virtualizaciou myslis vazne, tak aj 16GB bude na hrane (ticho zavidim kamaratovi thinkpad Wxxx s 32GB RAM :good: )

na jednu instanciu ubuntu ti aj 4GB bude dost (pri velmi spartanskom vyuzivani)
...
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

podla mna 4GB je malo bez virtualky.. 8GB je tak akurat, pri tej jednej instancii.

xp s labview alebo ubuntu.
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jcdenton12 »

nj, to mas pravdu
som pozabudol na fakt ze kazdy vo virtualke pouziva nieco ine, ja si vystacim s browserom s 2 tabmi a prikazovym riadkom, na dajaku serioznejsiu pracu to je samozrejme malo
...
Lkopo
Nový používateľ
Nový používateľ

Jednu inštanciu, využívam ju ako PHP webserver. Či budem mať v pláne kedysi používať ďalšiu to neviem, ale v blízkej budúcnosti by mi mala stačiť tá jedna.

Návrat na "Nákupná poradňa"