ASRock Z97 E3 + Xonar U3 + Microlab = AKTY X

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32

ASRock Z97 E3 + Xonar U3 + Microlab = AKTY X

Príspevok od používateľa mArtinko5MB »

Zdravim chalani.

Deje sa mi velmi velmi divna vec.

AsRock ma akesi mega fast charging na USB, znaci vsetky su pod dost velkym napatim. Ked mam vsak zapojenu Xonar U3 a z nej ide audio do Microlabov tak ... a teraz dobre citajte = ked je vsetko vypnute, microlab sa cca raz za 20 sekund zapina na pol sekundy. Teda pukaju, ak je vsetko vypnute. Akonahle vytiahnem Xonar z bedne, prestane to. :hysterical:

Vie mi do boha niekto vysvetlit, ako dokaze USB na tu chvilu nastartovat cez audio Microlaby, ked su hw tlacidlom zo zadu vypnute ? :OO=

Jedine aktualne riesenie je, ze vytiahnem microlaby zo zasuvky, alebo xonar z bedne, alebo necham na noc zapnute repro.
Naposledy upravil/-a mArtinko5MB v St 01. Okt, 2014, 18:09, upravené celkom 1 krát.
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
MaxPayne
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14

Re: ASRock Z93 E3 + Xonar U3 + Microlab = AKTY X

Príspevok od používateľa MaxPayne »

ani sa nečudujem že máš akty x pri chipsete z93 :D a keď zapojis na predné usb robí to tiež? to fast charging sa nedá vypnúť v biose?
Spoiler: ukázať
Desktop PC
MB: MSI Z97S SLI Krait Edition
CPU: Intel Core i7 4770K @ OC 4,4 GHz - 1,23V (real 1,25V)
Cooler: Noctua NH-D15
GPU: GAINWARD GeForce GTX 1070 Phoenix @ OC 2062/9500
RAM: Kingston Savage 2x8GB KIT DDR3 1600MHz CL9
SSD/HDD: Samsung 850 EVO 250GB + Samsung 850 EVO 500GB + Ext. WD 2.5" 750GB
Sound: HiFime Sabre 9018 USB DAC + Swissonic ASM7
PSU: Super Flower SF-550P14PE Golden King
Monitor: Philips BDM4350UC
Case: Fractal Define R4 Noctua Edition (5x Noctua NF-A14 FLX + 1x Noctua NF-A14 PWM)
Mouse: A4tech Bloody R7
Keyboard: Logitech G15 v1
Gamepad: Xbox One
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Re: ASRock Z93 E3 + Xonar U3 + Microlab = AKTY X

Nic podobne neviem najst a to som presiel snad vsetky polozky ... Na predne USB to pripajat nechcem, potreboval by som poriesit zadne.

Nechapem pripomienku ohladom chipsetu :D

edit: sorry, preklep s chipsetom, mam z97
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Re: ASRock Z97 E3 + Xonar U3 + Microlab = AKTY X

Príspevok od používateľa faugusztin »

Jednoduche riesenie na otestovanie - zozen si USB hub, zapoj si Xonar za ten USB hub. Ak to bude robit aj nadalej, tak je problem v Xonare, nie v doske. Ak to prestane, treba zistit ci to robi na kazdom porte alebo nie. Mimochodom, to zrychlene nabijanie je len ked si na to nainstalujes specialnu aplikaciu a zapnes si to zrychlene nabijanie.
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

mArtinko5MB napísal:AsRock ma akesi mega fast charging na USB, znaci vsetky su pod dost velkym napatim. Ked mam vsak zapojenu Xonar U3 a z nej ide audio do Microlabov tak ... a teraz dobre citajte = ked je vsetko vypnute, microlab sa cca raz za 20 sekund zapina na pol sekundy. Teda pukaju, ak je vsetko vypnute. Akonahle vytiahnem Xonar z bedne, prestane to. :hysterical:
hej? dufam, ze aspon takych 230V, nech to nabije do picoS.

Uvediem ta do reality. Vacsie napatie to nedava. Vacsie prudy to nedava. To by musel byt oznaceny port inak, ze ma posilneny zdroj prudu.
Cela veda je v tom, ze to USB sa nevypne. To znamena, ze ostava zapnute aj pri vypnutom pc.
Tak preto ti xonar kope, lebo usb zostava zapnute, tym padom aj DAC.

http://www.asrock.com/feature/appcharger/compare.jpg

Odinstaluj xfast charger appku.
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Ach. Nemam nainstalovanu aplikaciu, naco by mi to bolo.

Skusim zohnat ten hub, uvidime. Mal som uz USB pod prudom, no takto nie, ked zapajam USB, tak mi aj iskry pusta (ked napr prejdem koncami - aby tu niekto zase neflamoval tak napisem podrobne. Zoberiem koniec usb kabla a zacnem nim triet o USB na doske = iskra). Skor som mal predstavu, ze sa take nepotrebne ficury daju na doske vypnut.

@lacike: prestan poucovat s debilnymi pripomienkami a venuj sa teme.
- Satoshi Nakamoto
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

zaujimave.
Skratuje to aj pri zapnutom stave? lebo ak ano, by mal nasledovat reset PC. Toto nezvykne ustat PC, lebo zdroj alebo doska ma zapnut protiskratovu ochranu, co ma za nasledok spominane vypnutie a zapnutie pc.

veci ohladom usb by som hladal v Advanced/Acpi config.
popr. mozes mrknut do Advanced/Usb.

Spominanu charger appku (imho) v biose nenajdes.
Hladal som nastavenie usb z 5VSB na 5V, ale toto tam nie je. Je to inak podelene v tom Acpi config.

btw: venujem sa teme a nic mimo temy som ti tam nenapisal. a o tom, ze nemas appku nainstalovanu, nie je nikde zmienka.
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Tak ozivujem temu, az teraz som sa dostal k usb hubu. Bohuzial robi to aj cez neho.

Znamena to, ze je chybny Xonar?
- Satoshi Nakamoto
SOGOR
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 16. Apr, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa SOGOR »

Zdravim mam podobny problem s novymi microlabmi B77 ktore idu z ondboard realtek zvukovky. PC vypnute, repraky vypnute, kazdych 20 sekund prasknutie, riesenie je iba odpojit jack z pc alebo repraky zo siete teda ani jedno prakticke. Dosku mam asrock z77 extreme 4. Skus zapnut oboard zvukovku a napchat jack do nej ci to bude robit tiez. Tiez nerozumiem co sa deje a ujo google nepomaha.
EDIT: vyskusane na inom pc s gigabyte doskou so starsim socketom to iste.
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Tak to potom nebude chyba v Microlaboch ? Ostatni by sa mohli opat zapojit ... Toto mi pride uz velmi divne a mozem teda vylucit chybu Xonaru.
- Satoshi Nakamoto
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

tiez mi B77tky praskali aj vypnute ale to az potom ako som do predlzovacky z ktorej idu zapojil rozdvojku (boh zna aku staru) a do nej vlozil stolnu neonku s takym fajnym velkym trafom (http://www.lilienthal-licht.de/pic/stdf.jpg) + reproduktory, no a reku vsetko vypnem vecer, idem spat, a zrazu to zacalo kazdu chvilu praskat, tak som vsetko vytiahol (rozdvojku) a praskanie prestalo, ked som repraky zapojil naspat

t.j. dones predlzovackou elektrinu do microlabov z inej zastrcky, a vyskusaj
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Tak ja mam v jednej predlzovacke monitor, pc bednu, dock na mobil a repro. Krista ale nie je to ani trochu divne ?:D Nie je mi vobec jasne, co sa to deje ...

ps. skusim dnes
- Satoshi Nakamoto
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

A ked nie, tak galvanicky oddelit :) Existuju aj USB huby s galvanickym oddelenim.
zemne slucky zvyknu robit brum a nie take praskanie ako popisujes ty..
MacTukahan
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36

Príspevok od používateľa MacTukahan »

Robi to aj mne :/
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Mne to z nicoho nic prestalo robit. Vytiahol som repro z predlzovacky, zapojil samostatne do zastrcky, robilo to stale lebo boli v rovnajek zapojena aj zastrcka aj predlzka. Tak som to naspat zapojil do zastrcky a neskor som si vsimol, ze uz to nerobilo. Nechapacka ....
- Satoshi Nakamoto

Návrat na "Hardware všeobecne"