Dostal sa mi pod ruku notebook HP ProBook 4530s v konfigurácii:
Core i5 2450M 2,5GHz
4GB RAM
750GB HDD
AMD Radeon HD6490 1GB
Win 7 Home Premium 64bit
Problém je ten, že po čase (asi 2,5 roku od kúpy) prestal nabiehať Windows - zastaví sa na logu Windows a ďalej nenabieha. Skúšal som obnovu z recovery partície aj novú inštaláciu. Avšak akonáhle nainštalujem ovládače na združenú grafiku INTEL/ATI, tak Windows opäť nenabehne. Keď odinštalujem len ATI ovládač, tak Win nabehne, ale bez ATI grafiky (len na INTEL).
Skúšal som inštalovať oficiálne ovládače k notebooku od HP, ovládače z ich stránky (novšie), priamo ATI ovládače na mobilné VGA, ovládače cez DriverPack Solution (12, 13 aj 14. verziu) - ani jeden nefunguje.
Viete mi prosím poradiť čo s tým? Mám totiž blbé tušenie, že odchádza VGA ATI na doske....
Problém s ovládačmi VGA na HP ProBook 4530s
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Problém s ovládačmi VGA na HP ProBook 4530s
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
Re: Problém s ovládačmi VGA na HP ProBook 4530s
Tou poslednou vetou si trafil presne kliniec po hlavicke...
- MaxMan
- Redaktor
Je na to nejaký "liek" či možnosť opravy? Alebo je noťas už na odpis? Teoreticky by sa dal používať len na INTEL grafike, len neviem dokedy.
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
Ano pouzivat len intel VGA, vymena graf chipu by to vyriesila. Treba pozriet ci nahodou ATI-na neni v slote (nepredpokladam)
Mozno by to vyriesil aj reball ale skor myslim, ze nie, kedze u tychto chipov byva vada medi krystalom a telom chipu
Neprehrieval sa ten notas?
Mozno by to vyriesil aj reball ale skor myslim, ze nie, kedze u tychto chipov byva vada medi krystalom a telom chipu
Neprehrieval sa ten notas?
- MaxMan
- Redaktor
Neviem ako to bolo s prehrievaním - noťas nie je môj. Známy mi ho doniesol, že nenabieha...
Ale čo som postrehol, tak chladný nie je ani pri nečinnosti. Ale že by sa až veľmi prehrieval - tak to nie. Mal som aj horšie hrejúce mašiny. Taktiež nebolo zanesene chladenie prachom.
Ale čo som postrehol, tak chladný nie je ani pri nečinnosti. Ale že by sa až veľmi prehrieval - tak to nie. Mal som aj horšie hrejúce mašiny. Taktiež nebolo zanesene chladenie prachom.