Aku VGA do 6-rocneho PC?... - kupa noveho PC

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Krutibrko
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00

Re: Aku VGA do 6-rocneho PC?... - kupa noveho PC

Príspevok od používateľa Krutibrko »

Tu dosku som montoval uz 2x, zatial ziadny problem, (raz som mal problem spustit PC, ale bola vadna ram ).
Bral som ten isty procak do jednej zostavy, do druhej, ktora sluzila len na net isiel Celeron kupeny tu na fore.
Integrovana GK bude stacit, ak chces, mozem to este otestovat dnes / zajtra, avsak iba s tym lepsim Pentiom.
4GB ram bude bohato stacit.
lionlion
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 28. Sep, 2008, 18:47

Príspevok od používateľa lionlion »

8GB je preklep, samozrejme ze planujem 4GB. Kingston, dlhorocne skusenosti s touto znackou a bez jedineho problemu. Asi objednam tu mnou spominanu konfiguraciu.

V podstate je to ak ako ste spominaly ze postacoval by aj Celeron. Ale pojdem do tejto varianty, aspon je to predpriprava do buducna. Casom tam mozem dolozit ext. VGA, navysit RAM a pretaktovat CPU, ak uz bude po par rokoch slaby.

Krutibrko, takze ta doska je OK ? Zaujima ma chlavne BIOS vs. Haswell Refresh.

Este taka otazka, co by ste odporucili 2x2GB alebo 1x4GB?
castelL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38

Príspevok od používateľa castelL »

Tá GB doska nieje žiadna výhra. Kondiky, bez HDMI, vzadu len 4x USB, nemá ani USB 3.0 na predný panel. Najlacnejšia a najlepšia výhra je MSI H81M E34 (4x USB 3.0, HDMI, USB 3.0 na predný panel), jedine je potrebné aktualizovať bios. Pamäte by som bez váhania bral tieto: http://datacomp.sk/ddram3-8gb-2x4gb-kin ... DQZLRZoCsc - skvelá cena.
lionlion
Nový používateľ
Nový používateľ

USB 3.0 ma vobec netrapi a HDMI taktiez, je to predsa PC na net. Viem ze to nieje kto vie co, ale ako dostanem do dosky novy bios, ked sa s tym procakom ani nespusti? Tiez by som radsej MSI, ale co ja viem, ani GB nieje az tak zla znacka
elementar
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34

Príspevok od používateľa elementar »

napr. mne ide klavesnica len v usb3 a hdmi uz len pripojit si TV koli niecomu pridu kamosi pozerat futbal/twitch nemas kabelofku supnes pc k TV a ide sa

tym len chcem povedat ze v dnesnej dobe to nemat je malo a o pat rokov dakomu taky pc posunut a ani k tomu nezozenies periferie (priklad)
Spoiler: ukázať
PC1:MB: ASUS PRIME Z490-P, CPU: 10700F@4,9 + Corator DS + Noctua NF-P14,NOCTUA NF-A15 1.28V ,RAM: 2x8GB Corsair Vengeance 3200GPU:MSI 1060 6GB @2000(1,223V), SSD: Samsung 840 256GB PRO, HDD: Samsung 870 512GB ,PSU: Seasonic M12II-620W ,OS: Win 10 ,LCD: 31.5" AOC 2560x1440,CASE:Lancool K62, MOUSE: Zowie FK1+ + SteelSeries QcK,KEYBOARD: HyperX FPS PRO load 425[W]
Net
AS SSD
lionlion
Nový používateľ
Nový používateľ

To je vsetko dobre, ja viem ze tam Gigabyte doska nieje delo. Ale jedine velke + je to ze nemusim tam trepat BIOS, nieze by to bol neaky problem, ale je to problem v tom ze sa ta dotycna doska ani nespusti. A ako to mam vyriesit? Kupit este jeden CPU aby som urobil upgrade BIOSU?

PC na filmy, hry, futbal, HDMI na TV..... to mam v mojom terajsom. Ten bude pre ostatnych clenov rodiny "iba na internet" prezeranie foto/videi s fotaka/kamery. Ziadne TV sa pripajat nebude ani nahodou.

Mate pravdu ze takto tovar bude zle predajny (alebo vobec) ale si myslim ze momentalne je prioritou kompatibilita CPU vs. MB ako neaky buduci predaj. Samozrejem nap. take kondiki su uz ina kava, toto beriem na vedomie a pokusim sa vybrat nieco lepsie.

Ak viete o neakej inej doske (mimo 60e a viac) ktora nepotrebuje update BIOSu, resp. ako tam dostat novy bios?
elementar napísal:napr. mne ide klavesnica len v usb3 a hdmi uz len pripojit si TV koli niecomu pridu kamosi pozerat futbal/twitch nemas kabelofku supnes pc k TV a ide sa

tym len chcem povedat ze v dnesnej dobe to nemat je malo a o pat rokov dakomu taky pc posunut a ani k tomu nezozenies periferie (priklad)
...ako si to myslel s tou klavesnicou? Co mas vlastne za klavesnicu, planujem pouzivat tu co aj doteraz (aj v BIOSe neboli problemi) obycajnu, cize "profi znacku" Genius (ak dozije tak uz nikdy viac akekolvek periferie Genius)
lionlion
Nový používateľ
Nový používateľ

Teraz prezeram dosky a ako jedine cenovo dostupne bez nustnosti aktualizacie su Gigabyte. Je to este dobra znacka? lebo uz som pocul ze niesu to co kedysi. Pripadne poradte ktora by stala za uvazenie. Kvalita je prvorada, konektivita druhorada.

Alebo radsej kupit starsi CPU haswell a neaku MSI dosku?
castelL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

GB dosky sú v pohode, ako aj celkovo značka. Nemáš žiadnu možnosť cez niekoho známeho aktualizovať bios? Do Košíc nemáš najbližšie cestu? Mám Celeron G1820 pre aktualizáciu biosu poruke. Pozerám na ceny Celeronov, išli pekne hore +/- 5 €, čo je dosť.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Celeron-G ... eron-G1820
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-G ... eron-G1840

Výkonovo je ten rozdiel maličký, G1840 je lacnejší, aspoň bol a je tam nejako to % navyše oproti G1820. A už vonkoncom sa neoplatí priplácať za Pentium G3220.
lionlion
Nový používateľ
Nový používateľ

Neviem este ako to poriesim, cestu do KE momentalne nemam, osobne mi najviac vonia MSI doska, ale ako jedine bez nutnosti upgrade su Gigabyte. V poslednych rokoch niesu Gigabyte to co byvali kedysi (moj nazor, a aj co som pred 2 rokmi riesil moj terajsi PC tak mi tak bolo viacerymi povedane, preto mam MSI a som spokojny), hlavne ako som si zacal vsimat tie kondiki hlavne v tich lacnejsich tak je to hruza.

Zase chcel by som investovat do niecoho, co v buducnosti bude mat zmysel vylepsit ako som uz spominal. A zobrat non-refresh je akysi krok spat. Fakt neviem, zatial prechadzam kazdu jednu dosku, ako su na tom s kompatibilitou, a taktiez hladam neake info ci nepockat neaky ten tyzden, ci nieco nove nepribudne.

Dalo by sa urcite poriesit, zeby som zasiel do miestneho PC obchodu (dobre ma uz poznaju) a urcite by mi vedeli urobit upgrade. Ale otazka je za kolko, tu sumu mozno ked dolozim, tak mam 97-kovu dosku ktora nepotrebuje upgrade. Predsa by som len rad zobral ten G3258, vyzera ako najrozumnejsia volba co sa pomeru cena/vykon tyka.

PS. SSD disk co som spominal, som rozhodnuty zatial pre Crucial M500 120GB, ze vraj co sa tyka kompatibility je lepsi ako Intel kvoli Marvell radicu. Momentalne mam Crucial M4 64GB a som spokojny, az na tu velkost :D
castelL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Na doskách od GIGABYTE nevidím nič zlé, tú ktorú si linkoval, je jedna z najlacnejších a tak výbava tej dosky nestojí za nič. Bratovi som bral k Pentiu G3258 základnú dosku od GIGABYTE - B85M D2V (46 € s DPH), ktorá má dobrú výbavu v dobrej cene. Nemám k nej žiadne výhrady. Procesor má teraz taktnutý na 4.00GHz, chcel niečo lacné, tak má lacné a výkonovo skvelé. Kupované to bolo v Alze a po prirátaní 8 € kupónu zaplatil za dosku s procesorom 100.90 € s DPH. Osobne preferujem viac ASUS, pre mňa najspoľahlivejšia značka základný dosiek, pravdou ale je, že som veľa dosiek od ASUsu nemal (osobné mám ASUS B85 Vanguard - skvelá doska). MSI je tiež skvelá značka, no mal som už X dosiek od MSI a aj X bolo aj na reklamáciu. MSI H81M E34 je parádna doska v skvelej cene a v skvelej výbave. Jednu mám v skrini a čaká na skladačku do kanclu k Celeronu G1840. Aktualizácia biosu je otázka desiatich minút. Ak máš dobré vzťahy v nejakom schopnom "PC obchode", priateľské podanie ruky by malo stačiť. Ak chceš riešiť Pentium a nové Pentium, G3258 je najlepšia varianta aj keď, by si ho mal mať taktnutý "len" na 4.00-4.20GHz. Pri 120-128GB SSD verzií by som odporučil sa obzrieť po Sandisku Ultra Plus 128GB. Skvelý disk.

Finálny výber je už teda na tebe. Nejaké odporúčania tu máš.
LtK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 09. Mar, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa LtK »

Len taka mala poznamka na okraj. Ak chces len 4GB, tak zober len jeden modul 1x4 a nie 2x2. Tieto lacne dosky maju len 2 sloty na pamate a ked budes potrebovat 8, tak prikupis jeden novy modul. A nemusi riesit predaj starych.
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504
lionlion
Nový používateľ
Nový používateľ

Návrat na "Nákupná poradňa"