Chcem to urobit rovnakym sposobom ako su tieto celopasivny skrinky. Problem stale riesim s velkostou pasivu. Pri tvrdom vypocte chladiaceho vykonu mi to vyslo pri vyske 50mm-80 stupnov aj s chipsetom,pri 75mm-62stupnov. Bavime sa o chladeni cez prave aj lave rebrovanie.
Streacom ma 300x100 rozmery, rebrovanie podobne ako chladic,ktory pouzijem. Zvlada s "prehladom" 65W, ja chcem pouzit 200x100,tym padom by to malo zvladnut 56W(nova i3)
Teoreticky by som mohol dat pasiv na blok procesora, ale tym padom by sa to teplo akumulovalo v skrinke, cim by som pritazil ostatnym komponentom, takze to radsej vynecham.
Edit: Potrebujem ale designovu radu, aby to aj dobre vyzeralo. Mam v hlave tri rozmery. Znazornil som ich na papier a prirovnal ku skrinke. Poradte prosim, ktory vyzera najnormalnejsie
http://www.fastimages.eu/images/wp20141014.jpg
http://www.fastimages.eu/images/wp2014fif.jpg
http://www.fastimages.eu/images/wp2014qdq.jpg
Doporučená teplota procesoru
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Št 04. Jún, 2009, 19:20
Re: Doporučená teplota procesoru
4.2015 - koncim s forom za Ban do bazaru, kde som nikoho neokaslal-ale zabudol ukončiť staré odlezane obchody.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Teda ak sa ti toto podarí, tak klobúk dole. Len by ma zaujímalo podľa akého vzorca si prišiel na tie presné cifry teploty pri danej ploche atď.. Nepodceňujem, len podľa mňa je to o dosť väčšia alchýmia než len jednoduchá priama úmera. A je tam veľa ďalších premenných, snáď väčší vplyv na teploty než veľkosť pasívu bude mať kvalita odvodu tepla od CPU a precízny kontakt styčných plôch heatpipes jak s CPU tak s konštrukciou skrinky, veľkosť ich styčnej plochy, samotná dĺžka heatpipes, prítlak, montážny mechanizmus atď... milión vecí, kde je potenciál na stratu tepelnej vodivosti. Ak si na toto všetko trúfaš, tak super, ale tam bude roboty jak na kostole. A že to pôjde neúmerne do peňazí ti je asi jasné tiež.
Plánuješ to mať položené na stole alebo kam by to malo ísť?
Plánuješ to mať položené na stole alebo kam by to malo ísť?
Spoiler: ukázať
-
- Čierna listina bazáru
Je to len hruby vypocet. Samozrejme, ze to neprenesiem ako pri priamom styku chladica s procesorom, ale hovorim, maximalne to bude vyuzite na prehravanie filmov a tam sa to urcite na 100% nezahreje, takze je to zbytocne robit o 25% vacsie, ked viem, ze tam nikdy nic ine robit nebudem.
Hej bude to na stole. Radsej by som si kupil hotovy produkt, ale nikto to nevyraba. Podoba sa tomu jedna skrinka z ameriky,ale ta je zbytocne velka kvoli zdroju umiestnenemu vovnutri.
Hej bude to na stole. Radsej by som si kupil hotovy produkt, ale nikto to nevyraba. Podoba sa tomu jedna skrinka z ameriky,ale ta je zbytocne velka kvoli zdroju umiestnenemu vovnutri.
4.2015 - koncim s forom za Ban do bazaru, kde som nikoho neokaslal-ale zabudol ukončiť staré odlezane obchody.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Chytím to za iný koniec, aj keď určite sa ti to nebude pozdávať.
Ale skús sa zamyslieť... budeš mať pôdorys skrinky cca 20x20 cm, de facto teda plochu, ktorú na stole nemôžeš využiť bezohľadu na výšku skrinky. Čo tak nahodiť to do nejakej bežnej "cube" bedne? napr. Cooltek Coolcube alebo C2, pôdorys tam máš rovnaký, cca 20x20 cm, čiže na stole ti to nezaberie viac miesta než to čo plánuješ. Jasné, lezie to do výšky, ale vadí to vôbec, keď aj s 5 cm vysokou krabičkou máš zabratú takú istú plochu stola...?
A druhá vec... do kocky nemusíš vôbec osadiť klasický zdroj, prispôsobíš si tam pico PSU, tým pádom máš nad doskou dosť miesta aj na taký Coolink Corator, ktorým pasívne uchladíš v pohode aj i7. Len taký nápad.
Ale skús sa zamyslieť... budeš mať pôdorys skrinky cca 20x20 cm, de facto teda plochu, ktorú na stole nemôžeš využiť bezohľadu na výšku skrinky. Čo tak nahodiť to do nejakej bežnej "cube" bedne? napr. Cooltek Coolcube alebo C2, pôdorys tam máš rovnaký, cca 20x20 cm, čiže na stole ti to nezaberie viac miesta než to čo plánuješ. Jasné, lezie to do výšky, ale vadí to vôbec, keď aj s 5 cm vysokou krabičkou máš zabratú takú istú plochu stola...?
A druhá vec... do kocky nemusíš vôbec osadiť klasický zdroj, prispôsobíš si tam pico PSU, tým pádom máš nad doskou dosť miesta aj na taký Coolink Corator, ktorým pasívne uchladíš v pohode aj i7. Len taký nápad.
-
- Čierna listina bazáru
Aj s tym som sa uz pohraval. Preco je macmini taky maly? Lebo to ludia chcu. Tiez to tak chcem
Zapasuje mi to na zosik, a este mi ostane kopec miesta, a nebude to vyzerat, ze mam velku kisnu na stole
Ale pravda, este sa pohravam s myslienkou dat to do krabicky podobnej ako macmini s tym jednym notebokovym fanom...
Zapasuje mi to na zosik, a este mi ostane kopec miesta, a nebude to vyzerat, ze mam velku kisnu na stole
Ale pravda, este sa pohravam s myslienkou dat to do krabicky podobnej ako macmini s tym jednym notebokovym fanom...
- mino_85
- Pokročilý používateľ
No hej, na toto nie je protiargument.
Radšej by som si hlavu usekol než počúvať notebookový fan.
Ak to chceš celé custom, tak najschodnejšie mi príde využiť tie sady heatpipes čo sa do takých skriniek predávajú samostatne, napr. aj od Impactics http://www.tichepc.sk/Vyhladavanie?arg0=impactics a skrinku k tomu navrhnúť priamo na mieru. Ale poviem ti, že nechcel by som to všetko merať a počítať. Asi by si mal mať pre začiatok jasno s doskou a teda s presnou pozíciou socketu a čipsetu /ak chceš chladiť aj ten/, aby si vedel odkiaľ presne kam potrebuješ ťahať heatpipes a v akej dĺžke a podľa toho ich znáňať.
Každopádne prajem veľa zdaru a nebol by na škodu build log, ak sa do toho fakt pustíš.
Radšej by som si hlavu usekol než počúvať notebookový fan.
Ak to chceš celé custom, tak najschodnejšie mi príde využiť tie sady heatpipes čo sa do takých skriniek predávajú samostatne, napr. aj od Impactics http://www.tichepc.sk/Vyhladavanie?arg0=impactics a skrinku k tomu navrhnúť priamo na mieru. Ale poviem ti, že nechcel by som to všetko merať a počítať. Asi by si mal mať pre začiatok jasno s doskou a teda s presnou pozíciou socketu a čipsetu /ak chceš chladiť aj ten/, aby si vedel odkiaľ presne kam potrebuješ ťahať heatpipes a v akej dĺžke a podľa toho ich znáňať.
Každopádne prajem veľa zdaru a nebol by na škodu build log, ak sa do toho fakt pustíš.
-
- Čierna listina bazáru
Zalezi to od toho,ci najdem sustruznika ochotneho pustit sa do takehoto niecoho
V doske mam jasno. Asus H81T. Prinajhorsom kupim hocaku malu skrinku a je to. Toto mam ako konicek
V doske mam jasno. Asus H81T. Prinajhorsom kupim hocaku malu skrinku a je to. Toto mam ako konicek