Pneumatiky :)
Re: Pneumatiky :)
a - ked pichnes, tak sice dojdes, ale tak ci onak musis ist do servisu, aby to zhodili a zalepili. Navyse nie vsade ti prezuju runflat. Vyhodou je len to, ze nemusis hned zastavit a vymienat na ceste.
b - pneu v ovela mensej miere plni tlmiacu funkciu, kedze ma v sebe lamely, ktore po vypusteni vzduchu vytvoria spevnenu plochu. Cize prejazd jamami je ovela tvrdsi, takisto vymoly, nerovnosti a kolaje je na tom ovela viac citit.
c - bez TMPS by si sa nedozvedel, ze mas defekt. Runflat ma bezpecny dojazd tusim 250 km a obmedzenu rychlost na 80 km/h. Nebodaj s tym vybehnes na dialnicu a pruser je na svete.
edit: hadik ma predbehol
b - pneu v ovela mensej miere plni tlmiacu funkciu, kedze ma v sebe lamely, ktore po vypusteni vzduchu vytvoria spevnenu plochu. Cize prejazd jamami je ovela tvrdsi, takisto vymoly, nerovnosti a kolaje je na tom ovela viac citit.
c - bez TMPS by si sa nedozvedel, ze mas defekt. Runflat ma bezpecny dojazd tusim 250 km a obmedzenu rychlost na 80 km/h. Nebodaj s tym vybehnes na dialnicu a pruser je na svete.
edit: hadik ma predbehol
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
damy a pani, nejaky eshop na pneu, kde sa da platit kartou?
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
napr. az-pneu
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Chalani, vedeli by ste mi poradit nejake zimne gumy na Lantru ? jazdim prevazne mesto, cca raz mesacne trasa Brno - PP - KE a nas5.
Rozmery 175/65 R14 82S mam v technicaku,
ostatne rozmery ktore mam povolene:
195/60 R14 86S , 195/55 R15 84S - 7J
Ked tak by som kupil aj plechace na to ak sa oplati, vobec sa v tom nevyznam.
Dakujem,
Brko
Rozmery 175/65 R14 82S mam v technicaku,
ostatne rozmery ktore mam povolene:
195/60 R14 86S , 195/55 R15 84S - 7J
Ked tak by som kupil aj plechace na to ak sa oplati, vobec sa v tom nevyznam.
Dakujem,
Brko
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
Toto bude asi nic moc, co ?
http://morepneu.sk/detail.aspx?a=526111
pozeram to podla tej tabulky EU.
Popripadne http://morepneu.sk/detail.aspx?a=15410490000 ?
http://morepneu.sk/detail.aspx?a=526111
pozeram to podla tej tabulky EU.
Popripadne http://morepneu.sk/detail.aspx?a=15410490000 ?
Vredenstein Snowtrack 3, ak sa to v tom rozmere robí. Odjazdil som na tom asi 4 zimy na 3 rôznych autách (zado aj predohraby) a lepšie gumy som zatiaľ nemal, duplom za tie prachy.
vykasli sa na EU tabulky preboha...pozri si aspon nejake testy pneu
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
Vravim, ze sa v tom vobec nevyznam. Celkom sa mi pozdavaju tie Barum, aspon ludia to na jednej stranke celkom chvalili.
tak nieje nic zlozite hodit do googlu winter tyre test
tu mas napr kopu uzivatelskych hodnoteni + napravo najdes aj ofiko testy
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/
tu mas napr kopu uzivatelskych hodnoteni + napravo najdes aj ofiko testy
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
ja môžem odporučiť goodyear a teraz som kúpil vyššie spomínané pneu... a verím, že budú rovnako dobré, ak nie lepšiejaffar napísal:Vredenstein Snowtrack 3
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Tiež som dumal nad tým, jaké gumy kúpiť ... pre letnú sezónu, tie čo mám na A5 už dlho nevydržia.
Najlepšie s môjho prieskumu rôznych testov a odporúčaní klubákov mi vyšli tieto dva tipy
Dunlop SP SPORT MAXX RT
NOKIAN Z Line
Tieto Dunlopy sú mekšie gumy, o čosi rýchlejšie sa opotrebujú no držia skvele na suchej a hlavne aj mokrej vozovke. Ešte jednu menšiu výhodu čo majú oproti iným, že sú relatívne tiché. Kamarát čo pracuje v Mercedez-Benz, dávajú tieto gumy na svoje auta čo si objednávajú a tiež si ich pochvaluje na predvádzačkach.
Nokian sú oproti Dunlopom lacnejšie no vo všetkých vlastnostiach pneumatiky sú vyrovnané a dobre vyvážené.
Osobne by som šiel predsa len do tých Dunlopov
Zo zimných ... Alpinky sú fajn
Snáď som ti aspoň trochu pomohol pri výbere. no tie Continentaly ContiSportContact vyzerajú jazdnými vlastnosťami na snehu veľmi dobre. Tiež o nich uvažujem
Snáď som ti aspoň trochu pomohol pri výbere tých naj
Najlepšie s môjho prieskumu rôznych testov a odporúčaní klubákov mi vyšli tieto dva tipy
Dunlop SP SPORT MAXX RT
NOKIAN Z Line
Tieto Dunlopy sú mekšie gumy, o čosi rýchlejšie sa opotrebujú no držia skvele na suchej a hlavne aj mokrej vozovke. Ešte jednu menšiu výhodu čo majú oproti iným, že sú relatívne tiché. Kamarát čo pracuje v Mercedez-Benz, dávajú tieto gumy na svoje auta čo si objednávajú a tiež si ich pochvaluje na predvádzačkach.
Nokian sú oproti Dunlopom lacnejšie no vo všetkých vlastnostiach pneumatiky sú vyrovnané a dobre vyvážené.
Osobne by som šiel predsa len do tých Dunlopov
Zo zimných ... Alpinky sú fajn
Snáď som ti aspoň trochu pomohol pri výbere. no tie Continentaly ContiSportContact vyzerajú jazdnými vlastnosťami na snehu veľmi dobre. Tiež o nich uvažujem
Snáď som ti aspoň trochu pomohol pri výbere tých naj
moje osobné odporúčanie: leto pirelli cinturato p7 , zima continental contiwintercontact ts850
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
ja mam na leto az moc dobre skusenosti s yokohama advan a460..utrhnut to na suchu na lanceri skoro nemozne, na vode su super tiez a v zakrutach drzia na 1dnicku (tusim v autobuilde dosiahli s nimi najvyssiu rychlost v zakrute)
jedine minus je hlucnost na dialnici
co sa tyka zimnych zatial najlepsie boli ultragrip 7+
sucasne nokian wr d3 mi nepridu az tak super ako sa javia v testoch - ale to mozno len moj pocit
jedine minus je hlucnost na dialnici
co sa tyka zimnych zatial najlepsie boli ultragrip 7+
sucasne nokian wr d3 mi nepridu az tak super ako sa javia v testoch - ale to mozno len moj pocit
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
Nakoniec sa kúpili http://www.pneucom.sk/pneumatiky-na-aut ... e_id=39359
Dostal som na ne odporúčanie od viacero ľudí.
Ono je to nakoniec aj tak jedno, ráno sa kúpili gumy a večer a dozviem, že auto ide preč a bude druhé... ( neviem či byť šťastný alebo nie )
Dostal som na ne odporúčanie od viacero ľudí.
Ono je to nakoniec aj tak jedno, ráno sa kúpili gumy a večer a dozviem, že auto ide preč a bude druhé... ( neviem či byť šťastný alebo nie )