Mam grafiku Radeon R9 290 a k nej dosku H97.
Co som pozeral, na doske sa da CPU taktovat.
CPU by som chcel asi i5-4690K a pretaktoval by som ho zlahka asi na 4.2GHz, respektive kolko zvladne bez zvysovania napatia.
Bude pri tomto pretaktovani spotreba procesora vo Win ovela vyssia ako na zakladnych taktoch?
Dalej neviem, ci kupit 2x4GB RAM alebo 2x8GB RAM k tejto zostave?
Nevadili by mi dlhsie casy nacitania pri 2x4GB, len aby mi nesposobovali v buducnosti spomalovanie hier.
Dik.
Doladenie zostavy
- MaxPayne
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14
Re: Doladenie zostavy
to OC zalezi kus od kusu ,co sa tyka ram ,nacitania sa neboj,na hry staci aj bude zrejme dlho stacit 2x4gb ,viac ram vyuziju len grqficke programy napriklad
Spoiler: ukázať
Co sa tyka toho OC CPU, ak ho takto zlahka pretaktujem, ako velmi asi stupne jeho spotreba vo Win?
- MaxPayne
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14
spotrebu neries,ak ti budu bezat setracie funkcie,ktore su defaultne v biose aktivovane,tak sa ti porocesor bude podtaktovavat sam. v hrach to ti mozno spravy pri takom OC mozno 5e navyse za rok 

Ma v dnesnej dobe zmysel kupovat K-ckovy CPU a priplacat za neho 30 euro, ked sa blizi Mantle a DirectX12, ktore maju odbremenit zataz CPU?
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
pozri si testy aky je rozdiel v stock a OC takej 4590K a zistis ze viac ziskas vymenou grafiky .. ale nechapem preco chces Kckovy CPU davat na Hckovy chipset
Grafiku uz mam.
Da sa na tom chipsete taktovat, nema obmedzenia.
Len stoji ten priplatok za K-ckovy CPU, ked DirectX12 a Mantle maju odbremenit zataz CPU?
Da sa na tom chipsete taktovat, nema obmedzenia.
Len stoji ten priplatok za K-ckovy CPU, ked DirectX12 a Mantle maju odbremenit zataz CPU?