Neustaly restart pc

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
mrsko12
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 20. Sep, 2009, 22:40

Neustaly restart pc

Príspevok od používateľa mrsko12 »

Ahojte zostava je

As rock - z68 extreme3 gen3 p2.30
procesor - i5 2500k
ssd - Samsung SSD840 128GB 7mm, Pro

Vyse roka pouzivam comp bez problemov. Do minuleho tyzdne. Zapnem pc, a neustale sa restartuje, v momente ked sa ma dostat k bootovaniu. UEFI ssd vidi.
Vytiahol som SSD nechal bootovat z norm. HDD, bez problemov sa dostalo k hlaske ze tam system nie je, cize OK.
Nechal som zapojeny norm HDD, a zapol k nemu SSD, problem ostaval.
Kedykolvek ked tam necham v hocijakej kombinacii zapojeny SSD, problem ostava, ked ho odpojim, funguje pc normalne, teda chcel by bootavat ale system na norm. HDD nemam.
Vymenil som vsetky Sata kable, ziadna zmena. Hrabal sa v UEFI ziadna zmena.
Isiel som ku kamosovi, zapol do jeho dosky, a normalne nabehol system, bez problemov.
Doniesol som jeho SSD Crucial M4 ku mne, nabehol system bez problemov.

Uz som vazne zufaly, potrebujem pc na pracu, ak by nesiel u kamosa, tak tomu rozumiem, ak by jeho SSD neslo u mna tak tiez sa to da nejak vysvetlit, ale takto, nechapem a preco to rok islo? a teraz nie? budem rad ak mi pomozete, dakujem.
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Re: Neustaly restart pc

Príspevok od používateľa felipe25 »

vymenil si kable ok, ale ksusil si aj ine konektory?

tak bud odislo nieco na doske, alebo na tom ssd..
skusil by som este vymazat bios a skusit tak spustit pc iba s ssdckom

ak to nepojde, skusit inde zalohovat ssd, uplne ho vymazat cez erasy utilitu vyrobcu, a opat skusit, ak nepojde, tak reklamacia..
aj ked ked pojde u kamosa a u teba nie, tak neviem :)
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
mrsko12
Nový používateľ
Nový používateľ

Ano, samozrejme skusal som aj ine konektory. Ved to je divne, reklamaciu mi uznaju len velmi tazko, ked na druhom pc ide, a zaroven aj jeho ssd na mojom pc ide. Vyskusam este tohto samsunga dat do HTPC, ci pojde, ak ano, mozno ho tam necham, a do pracovneho pc kupit ine SSD, ale vsetko su to investicie, s ktorymi som nepocital, a zatial mi praca stoji. VRRRR.
nimh
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 11. Apr, 2010, 12:03

Príspevok od používateľa nimh »

poprosim ta o jednu vec zaujima ma ake mas smart na tom ssd. mozes ho sem dat? a inak najlepsia cesta bude ho nanovo natiahnut a samozrejme secure erase. prednedávnom som aj svoj musel nanovo natiahnut
CPU: AMD APU A10-6800K RAM: 4x4GB Kingston HyperX Beast 2133MHz MB: ASUS A88X-PRO SSD: SAMSUNG 850 PRO 1TB, HDD: WD RED spolu 12TB VGA: ASUS R9270X-DC2T-2GD5 PIECKA: SAMSUNG MONITOR: PHILIPS model 234E5, OS: Windows 10 64bit, UPS: APC ES-700
mrsko12
Nový používateľ
Nový používateľ

Za predpokladu, ze to nerozbeham, ktory SSD mi odporucite? prosim nie Samsung, vazne nie. O crucial m500/550 som cital ze su ok, ale ze pri Photoshope a Bridge /co tvori gro mojej prace/, spomaluju a ze preto nie je vhodny, cital som to tu na PC.sk. Tak potom ktory? OCZ Vertex?, vdaka za rady a bavime sa o 256GB verzii.
Vlko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 12:51

Príspevok od používateľa Vlko »

Tak akože EVO je bežny konzumak, ale rada 850 PRO je už niečo ine takže to nedavaj do jedneho vreca. Tu PRO radu od Samsungu odporučam, 850ka ma 10r záruku a nove 3D nand flasky na old-school 40nm+ technologii, takže tolko prepisov už dnes moc nenajdeš. Rýchlosť je inak tiež špičkova ...
AMD Ryzen R9 7950X3D PBO, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6200MHz CL30 White RGB, ASUS TUF RTX 4070Ti GAMING OC 12GB GDDR6X @3/23,5Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB + Samsung 860 EVO 250GB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 32" Samsung LE32B551 RED, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
mrsko12
Nový používateľ
Nový používateľ

tu nejde o vykon ci rychlost, ja som s nim bol spokojny, kym sa nestalo to ze prestal fungovat na mojom PC a na inom funguje a aj ine SSD na mojom funguje, len a len preto mam obavu zo Samsungu, aby som nedaval peniaze do luftu. A ja nemam EVO ale PRO.
mrsko12
Nový používateľ
Nový používateľ

Takze neviem ci to niekomu pomoze, kedze to bol dost specificky problem, ale co ak nahodou, tak napisem.
SSD islo v 3 inych pc, len v mojom proste nie, netusim co mu bolo, podla mna nic, len nejake blba nekompatibilita, ale preco to rok islo a potom bez priciny prestalo, preco to fungovalo vo vsetkych pc, len v mojom nie, NEVIEM.

Vyriesil som to tak, ze som upgradol firmware, nepomohlo, tak som ho Erasol, a to pomohlo, urobil som to cez Samsung Magician tool, ktory vypisoval ze SSD je frozen state, a pri 20 percentach erasovania ma vyzvalo aby som odpojil SATA power cable, takze pekne za chodu pc, som musel na chvilu vytiahnut SATA power kable, a potom po par sekundach zapojit, erase sa dokoncil. Nahodil som ho spat a moj PC sa zazracne prestalo restartovat. Ak to niekomu pomoze, som len rad.

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"