zdravim.mam tu taku zaujimavost.mam doma dosku 38-8840-01
je na nej redukcia slot1 a v nej osadeny LIATY celeron mmx 333mhz.
cipset alebo vyrobca bude zrejme Winbond
jo a prave som si vsimol naboku nalepku na slote
AM-628LX-B asi bios....ale i tak..
V biose mi sice hlasi ze mozem dvihat takt ale po zdvihnuti spadne naspet a resetovany nabehne na 333
ale navadi
moja haluska je v tom
mam doma 2rekukcie na slt 1 na pga370
na tych redukciach mam osadene cpu celerony 600mhz.a tu redukciu by som tam chel dat.
ak ju tam dam tak sice CPU hreje ale nenabehne.
ja by som potreboval poradit ci je do tejto dosky...je na nej iba to cislo a vyrobca biosu/cip[setu
ci je tam mozne taky cpu dat aby to behalo...ten 600mhz resp aky najvecsi aj po prepaleni biosu ak novsi bios existuje
ak si date cislo co som napisal tak vam vyhodi v googli zopar okien
ak das Celeron 600 do pga370 redukcie tak nepojde, od frekvencie 500Mhz tam bolu urobene nejake zmeny a portebujes modernejsiu redukciu - FCpga370 (niesom si isty ci sa to presne tak pise)
no tie redukcie mam 2
vies mi povedat model ze si najdem na nete ktora by to mala byt?
a je teda mozne ze ked do tej tvojej hodim ten celeron ze ta doska pojde?
tasko povedat ci sa to doska s tim CPU vobec rozbehne, idealne je zistit co je to presne za dosku a pozriet ci nieje preni nejaky novsi bios. Osobne by som sa nato vykaslal a zahodil to. Za pak korun kupis pre ten CPU lepsiu dosku
mne to enda spat len kvoli tomu ci sa to da....to len tak ako konicek...a velmi ma to akre vyskusat ...viem ze to nema hodnotu ale ja sa s tym rad bavkam....cipset je tusim 80440LX podla toho by to ist malo....
Mne na BX chipsete bezal Celeron 667 MHz na 10 x 100 = 1000 MHz stabilne, jeden 700 MHz mam este doma.
Zisti si o doske, ake vobec CPU podporuje, zalezi aj od voltazi a multiplikatorov, ktore vie zvladnut.