servus, hned na zaciatok poviem ze osobne skusenosti nemam - predpokladam vsak, ze takmer plny gigabit na tom porte dosiahnes.
Nepises co chces robit, kolko spojeni tam chces rvat a ani velkost paketov (MTU, MSS), nevidim vsak v minulosti prilis vela zariadeni ktore by proste gigabit nedokazali ked sa bavime o niecom takomto a nie o mydlovej krabicke za 29eur. Povieme si uprimne ze tento stroj nie je ziadne supercisco za dvadsat milionov, avsak ten gigabit to pretlacit proste musi. V najhorsom sne by ma nenapadlo od toho ocakavat dvesto megabitov na SFP porte, to si nemoze dovolit nikto.
https://ispforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=12262&start=15
problem je ked na tom chces postavit sifrovanie, tunely, packet filtering nedajboze L7 alebo BGP/EIGRP, proste to procesorovu silu nema. Ak na tom chces spravit malu kancelariu/domacnost, v pohode. Ak na tom chces postavit ISP, zabudni. Na to potrebujes viac ako 180eur "investicii".
Tak a teraz - kolko trafficu na tom planujes routovat, kolko packetov a megabitov ? Spicky, average... predpokladam ze:
1) nasadenie na internet : zrejme nebudes mat gigabit trafficu imrvere, to by si sa nepytal tu a takto
2) pre domace pouzitie nikdy nedosiahnes limity toho zariadenia
budes na tom tocit 23 portov gigabit imrvere na strope 23 hodin denne ? Asi nie. Budes tlacit do internetu minimalne 940Mbit/s ? Rozhodne nie. Takze by to malo byt uplne fajn

Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.