Mám vypozeraný tento - http://www.alza.sk/dell-latitude-e5540-d2221862.htm
Ak máte niekto s ním skúsenosti, prosím napíšte, či je v pohode, prípadne, ak viete o lepšej alternatíve za podobnú cenu, tak mi to sem hoďte.
Dikeska
Nemusí byť herný, chcem aby mal čo najdlhšiu výdrž na baterku, matný FHD displej + dobrý prístup ku komponentom - čistenie, výmena HW
Nejaké skúsenosti s Dell ?
Tak Dell bude na to super, nie som si veľmi istý, či mi tento prešiel cez ruky, ale kvalitou sú ok, ľahko sa menia diely, je to kvalitnejšie ako klasické noťasy, takže za mňa jednoznačne
Nb.Dell som mal už zo 5ks aj teraz jeden vlastním a skúsenosti boli vždy tie najlepšie.Tento model nepoznám ale kvalita by tam mala byť aj keď som už počul,že šla trochu dole ale asi tak je teraz všade,každý výrobca šetrí.
Chybu neurobíš,ak ho kúpiš.
To j4ro: kvalitné chladenie aj podsvietenú klávesnicu má,že nieje 4 jadro nieje žiadna tragédia a výdrž baterky ma oveľa vyššiu ako herný nb. parametre niesú všetko,na prenášanie bude isto dostatčne odolný.Moja 4200vka pár krát padla,je poškrabaný ale 4,5 roka ide stále ako hodinky,dokonca je tam origi baterka a ešte stále vydrží 2,5 hodiny.To asi stačí ako poriadny test kvality.
Hlavne si ujasni, či chceš herný noťas, alebo business / na prácu. Osobne som to MSI nemal v rukách, ale užívateľ Broslowski ho veľmi chváli, tak asi bude dobrý. Na čo vlastne chceš daný ntb využívať ?
To je niečo podobné ako ti postol j4ro,oba sú to kvalitné herné nb. nič proti nim ale rátaj s výdržou baterky cca 2 hodiny,tie výkonné komponenty si svoje vezmú.Pochopiteľne aj odolnosť je menšia ako u pracovného nb.
Rád by som si napríklad zahral na ňom GTA5, alebo nejakú novú FPS-ku a ostatné je klasika - internet, filmy, Corel, FL-ko, WoT a tak podobne.
Ten Dell, asi bude v pohode, škoda, že má iba integrovanú grafiku - neviem, ako by zvládol GTA5, ale ak zvládne aspoň stredné detaily, tak super. Ako je to vlastne s integrovanou grafikou? - Ak by som často hrával hry, asi by sa prehrieval a tým pádom by skôr odišiel do kremíkového neba... ? Neviem... Herný ntb má zriešené chladenie, ale batéria dlho nevydrží a pracovný je maratónec, ale s hrami sa treba uskromniť...
Hlavne chcem, aby mi vydržal čo najdlhšie.
Na integrovanej grafike sa velmi nezahras, pochybujem, ze to GTA 5 vobec spustis, nie to uz na stredne detaily, ale mozem sa mylit.
Ak sa chces na tom aj hrat, pozri si to Gcko od Asusu alebo to MSI, ak to chces na pracu a dlhu vydrz, tak moze byt ten Dell.
Ale proste chces skombinovat 2 veci, ci velmi do seba nepasuju, takze ak mozem poradit, ujasni si, ci chces teda ten notas na pracu, cesty a tak, kde je potrebna vydrz baterie + dobra prenosnost, alebo budes ten notas len obcas prenasat, stale budes ho mat na napajani ale chces sa hrat, potom by som volil to Gcko / MSI. Ja osobne by som skor asi to MSI,
Nikde to nepíšu ale v jednom teste http://www.cnet.com/products/msi-ge60-apache-pro-003/2/ som sa dočítal,že video vydržal prehrávať 4h9min. čo je na herný nb. vynikajúca hodnota.Baterka je 6 článková.
S chladením to bude asi rovnaké,vo veľkej záťaži budú teploty vysoké ale tieto nb. sú na to stavané.