klavesnica + myš

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Peto77
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 12. Apr, 2010, 22:07

klavesnica + myš

Príspevok od používateľa Peto77 »

Čaute, dostal som za úlohu vypozerať bezdrôtovú klávesnicu a myš okolo 40€.
Bezdrôt bude používany iba na ovládanie filmu/hudby z postele, tak som rozmýšľaľ či nie je lepšie ísť do klávesnice a myši drôtovej + niečo takéto http://www.ebay.com/itm/1-Wireless-PC-U ... 462234cb24

Viete mi niečo odporúčiť okolo tých 40e? Ak bude klávesnica drôtová, tak môže mať nejaké decentné podsvietenie. Bude to ako darček na vianoce, takže nejaké špecifické požiadavky som sa nedozvedel, preto sám neviem, čo si počať. Ide o to, aby to pôsobilo aspoň trochu kvalitným dojmom.

Za každú radu vopred ďakejem
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47

Re: klavesnica + myš

Príspevok od používateľa Xeigen »

To čo si linkoval mám doma, sem tam ovládam s tým PC (Windows Media centrum) cca 7 metrov od postele. Je to pripravené ako ovládač na HTPC do obývačky... A takto by som to zhodnotil:
Plusy:
- Reakcie veľmi dobré na tú vzdialenosť (čakal som omnoho horšie)
- nemusíš presne mieriť na vysielač stačí len tak by očko
- nevidím v tom rozdiel oproti klasickému ovládaču (okrem teda tej ergonómie)
- cena
Mínusy:
- písanie je fakt že pre kritické riešenie (+to prepínanie na písanie je tiež teda geniálne)
- labilné riešenie toho vysielača (fakt neodporúčam rozoberať, chcel som ho zapracovať do bedni)
- Layout všetky tlačidla pri sebe je totálne nedomyslený, nemôžeš to ovládať po pamäti v tme

Osobne sa mi ale viac pozdáva smartphone + unified remote + bluetooth adaptér, hlavne to máš presvietené, dobré reakcie, nemusíš mieriť na prijímač.
Peto77
Používateľ
Používateľ

No cez smartphone to nepôjde určite, tade cesta nevedie.
Ďakujem za review toho ovládača, to by malo stačiť, ešte tú klavesnicu + myš a budem mať po probléme :)

Inač ja osobne používam ovládač od creative x-fi surround tiež len na také "ovládanie hlasitosti" a úplne mi vyhovuje, preto som skôr chcel ísť do tohto ako bezdrôtovej klávesnice.
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47

Príspevok od používateľa Xeigen »

keby kupujem k htpc teraz, tak určite niečo na tento štýl, jednoduchý layout čo nahmatáš aj o pol noci, úplne postačujú šípky a pridávanie hlasitosť + pause / mute napr k tomu media centru/xbmc = http://ebay.to/1vxETaL

Len vtedy som mal velké oči, že aha, bude všetko pokope aj s písaním, ale nieje to toho hodné.... To radšej ako ty hovoríš tú klávesnicu mať samostatne (niekde pod stolom položenú, ideálne s normálnym HW vypínačom, nie hybernovaním) + touchpad = dizajnovo niečo ako http://bit.ly/1p71yYI
Peto77
Používateľ
Používateľ

No toto vyzera lepsie. Pisanie nie je potreba, tobsa na dialku robit nebude, len ovladat hudba :)
Peto77
Používateľ
Používateľ

nikto neporadí klavesnicu+myš?

Návrat na "Nákupná poradňa"