NB+ hdd bay problem.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
NB+ hdd bay problem.
Narazil som na problem s ktorym si neviem rady. Bay na HDD po osadeni a vymene za DVD RW na prvy pohlad fungoval, nabehol normalne do OS, disk pripojilo.
Po zrestartovani NB v BIOSe hdd vzdy najde, avsak OS si ho nedokaze castokrat rozpoznat a pripojit ho ako storage device, pri starte OS sa HDD niekedy vobec nerozbehne a vidim ten hdd v spravcovi hw ako unknown device. Viac krat nenabehne ako nabehne a ked nabehne tak funguje korektne az po vypnutie/restart PC. Disk je funkcny, doteraz pouzivany a bezproblemovo. Je mozne ze je ten dock/bay chybny? Nejako mi nenapada vobec logicke vysvetlenie pre to, co sa s tym NB vlastne deje.
Po zrestartovani NB v BIOSe hdd vzdy najde, avsak OS si ho nedokaze castokrat rozpoznat a pripojit ho ako storage device, pri starte OS sa HDD niekedy vobec nerozbehne a vidim ten hdd v spravcovi hw ako unknown device. Viac krat nenabehne ako nabehne a ked nabehne tak funguje korektne az po vypnutie/restart PC. Disk je funkcny, doteraz pouzivany a bezproblemovo. Je mozne ze je ten dock/bay chybny? Nejako mi nenapada vobec logicke vysvetlenie pre to, co sa s tym NB vlastne deje.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
Re: NB+ hdd bay problem.
ten bay nejaky smejd alebo nieco seriozne s prepatovou ochranou, popripade kondikmi na filtrovanie napatia? Uz som tu mal par NB ktore prave taketo redukcie poslali tam hore do kremikoveho neba
-
- Používateľ
Chova sa to asi tak, ze pokial HDD rozbehnem pocas post testu, to znamena vyvolam boot menu cez ESC a ten hdd sa roztoci napr. tak vo Wine 100% nabehne, HDD roztoci aj kazdy vstup do BIOSu ale OS s tym ma problem, ked bezi uz nezastavi. Random nabehy su dost problemove. Niekedy sa roztoci a niekedy nie. Napadlo ma aj zmenit poradie bootovania, nech skusi boot ako 1. zariadenie HDD co by ho zase pri post teste nahodilo a nasledne SSD ale dockal som sa iba hlasky ohladom no bootable device found a pod, nechapem preco... Asi budem nuteny skusit SSD dat do bayu a HDD do normalnej pozicie
Redukcia http://www.alza.sk/silverstone-ts09-cerna-d439836.htm
Redukcia http://www.alza.sk/silverstone-ts09-cerna-d439836.htm
- hopkok
- Používateľ
vrat ten bay, je to totalny SHIT, nema ani sprostu ochranu proti prepatiu...a to uz dokonca maju aj kde jake cinske baye...ak chces napis mi ss a poviem ti ktore mam odskusane a su dobre...
-
- Používateľ
Mozes to nalinkovat aj tu, myslim ze aj ostatnym by sa to mohlo hodit kazdopadne zajtra odchadzam z BA a vratit to uz nestiham tak to skusim rozbehat takto a uvidim ci to do tych 14 dni vratim a objednam novy alebo ako
Vyzera to na no way, ssd po zapnuti pc najde ale po restarte nie takze to musim vratit
Vyzera to na no way, ssd po zapnuti pc najde ale po restarte nie takze to musim vratit
- hopkok
- Používateľ
len aby si s tym neumrtvil cely book...
ako myslis http://www.ebay.com/itm/Second-Hard-Dri ... 4abbf0cb26
ako myslis http://www.ebay.com/itm/Second-Hard-Dri ... 4abbf0cb26
Toto so radil v jednej téme a aj som si to kúpil a žiadný problém a prijateľná cena.Načo zbytočne preplácať.
http://www.alza.sk/evolveo-df127-d460515.htm
http://www.alza.sk/evolveo-df127-d460515.htm
- hopkok
- Používateľ
bez ochrany voci poskodeniu dosky, ak sa ti napriklad HDD zasekne (ramienko na platni) odpali ti to radic...zly vyber...do svojho booku by som to nikdy nedal
Je v ňom SSD ,takže sa asi nemá čo zaseknúť.A ináč je to podľa mňa iba ako predlženie ,prispôsobenie konektora SATA k disku.Alebo sa mýlim?Ako keby som do konektora v NTB zapojil kábel a vyviedol von priamo k disku.Box je iba na upevnenie disku v NTB.A čo ak sa tam zasekne DVD mechanika?Neodpáli to dosku?
- hopkok
- Používateľ
tak potom to je OK, ale celkovo sa SSD dava zvacsa namiesto povodneho disku a ten povodny do BAY. Osobne neviem ci moze SSD skapat tak, ze na nom nieco vyhori, teoreticky ak ano znici ti to radic tak ci tak, kazdopadne takto moze zhoret aj DVD romka
Chcel som len povedat, ze ta redukcia co si postol je biednej kvality, co sa elektronickej casti tyka...nieco ako ked si kupis Eurocase a Seasonic...
Chcel som len povedat, ze ta redukcia co si postol je biednej kvality, co sa elektronickej casti tyka...nieco ako ked si kupis Eurocase a Seasonic...
Ja viem že značka EVOLVEO nie je to pravé čo sa týka kvality ,ak ide o zdroje ...ale túto redukciu beriem iba ako klasické predĺženie konektora ako som písal.Veď zaseknúť sa môže disk aj keď je na svojom mieste v NTB a aj tam sa odpáli radič?Možno áno ale je to iba smola.Väčšinou sa iba vymení disk a ide sa ďalej.Ináč je tam SSD pretože aj na tom klasickom mieste pre disk je SSD.SSD Intel 240GB v pôvodnej šachte pre disk a Crucial MX 256GB cez túto redukciu na mieste pre DVD mechaniku.
Naposledy upravil/-a 4040 v Št 27. Nov, 2014, 18:53, upravené celkom 1 krát.
- hopkok
- Používateľ
radic HDD ma sam o sebe ochranu proti prepatiu, poklesu napatia a pod. radic pre ODD nie, teda este som taku MB nevidel v booku
PS: ta redukcia rozhodne nie je "len predlzenie konektora"
PS: ta redukcia rozhodne nie je "len predlzenie konektora"
Nie som servisák iba dajme tomu bežný užívateľ PC,takže zrejme si v tom viac doma ako ja a ja som ten box pochopil iba ako predlženie konektora ,čo už.Mne to funguje a dúfam že nedôjde ku nejakej katastrofe.
- hopkok
- Používateľ
Jasne, len som chcel poradit, nic ine za tym nehladajte. Nech funguje teda.
Ale keď už sa bavíme o tých redukciách ,tak ktorá je už s tou ochranou a oplatí sa kúpiť?