Vyťaženie procesoru je o 50% vyššie.
Vyťaženie procesoru je o 50% vyššie.
Dobrý deň,
môj procesor začal mať z ničoho nič výkon na 50% aj keď mám pozatvárané všetky programy (normálne by mal okolo 2% až 5%). Ak spustím nejaký program, alebo hru, tak procesor pracuje na 80% až 100%. Teploty sú v norme (okolo 47 až 55 stupňov, ale pri 100% výkone aj 65 stupňov). Jedná sa o procesor Intel core i5 3570 starý skoro 2 roky. Skúšal som aj preskenovať pc Esetom, ktorý nenašiel žiaden vírus. Mám v pláne ho prepastovať, a ak to nepomôže, skúsim použiť bod obnovy (myslím si, že by to mohla byť aj nejaká softwarová chyba), ale bojím sa, že ani jedno z toho nepomôže. Ak niekto viete, čo je s tým, tak prosím odpíšte, ďakujem
môj procesor začal mať z ničoho nič výkon na 50% aj keď mám pozatvárané všetky programy (normálne by mal okolo 2% až 5%). Ak spustím nejaký program, alebo hru, tak procesor pracuje na 80% až 100%. Teploty sú v norme (okolo 47 až 55 stupňov, ale pri 100% výkone aj 65 stupňov). Jedná sa o procesor Intel core i5 3570 starý skoro 2 roky. Skúšal som aj preskenovať pc Esetom, ktorý nenašiel žiaden vírus. Mám v pláne ho prepastovať, a ak to nepomôže, skúsim použiť bod obnovy (myslím si, že by to mohla byť aj nejaká softwarová chyba), ale bojím sa, že ani jedno z toho nepomôže. Ak niekto viete, čo je s tým, tak prosím odpíšte, ďakujem
Re: Vyťaženie procesoru je o 50% vyššie.
ak vylucis problem softwaru, potom je co riesit. Reinstal windows by bol ideal.
|MB| MSI B450I Gaming Plus |CPU| AMD Ryzen 5 5600G |CPU's Cooler| AIO 140mm
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K.
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K.
win som reinstaloval asi pred par mesiacmi, preto by som sa tomu chcel vyhnut ...este ten bod obnovy by som spravil, ale reinstall winu si necham ako uplne posledne riesenie
A aký proces/aplikácia ti to CPU vyťažuje? V task manageri by si to mal vidieť. Skús ešte prebehnúť PC s týmto programom https://www.malwarebytes.org/antimalware/ či ti niečo nájde.
Spoiler: ukázať
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
tak v taskmanagerovi musi byt napisane aky proces ti vytazuje ten procak
tak ho sem napis, pripadne pohladaj k comu smeruje
podobny problem som mal ked CPU zacal vytazovat na 25% v idle, problem bol u mna daky servis zo steamu na pozadi, reinstall steamu stacil
pre zaujimavost: ako presne pomoze prepastovanie bezdovodnemu zatazovaniu procaka?
tak ho sem napis, pripadne pohladaj k comu smeruje
podobny problem som mal ked CPU zacal vytazovat na 25% v idle, problem bol u mna daky servis zo steamu na pozadi, reinstall steamu stacil
pre zaujimavost: ako presne pomoze prepastovanie bezdovodnemu zatazovaniu procaka?
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
pokiaľ nemáš 1000 softov na tom je ten reinštal naj rýchlejšia vec než 20dní pátrať po 4ach a nič nevypátrať
btw niečo ti to musí dávať na 50% tj musí to vyť vidieť aj v TM
memnon o niečo rýchlejší
btw niečo ti to musí dávať na 50% tj musí to vyť vidieť aj v TM
memnon o niečo rýchlejší
Spoiler: ukázať
V taskmanagery nevidim nic co by zaberalo tolko vela :/ ...ten program na malweare prave stahujem, za par minut dam veiet ako to s nim dopadlo
myslim, ze najlepsie bude ked poslem screen, ale pridam ho tak za 10-20 minutdexterav napísal:musíš videť...
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Dole si klikni ešte na zobraziť procesy všetkých užívateľov.
aha, díky to som nevedel no kazdopadne problemove vyzeraju byt procesy: SMSvcHost.exe a Procesy systémovej nečinnosti
Inak všetko ostatné vyzerá byť v nrome
Inak všetko ostatné vyzerá byť v nrome
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Procesy systémovej nečinnosti sú procesy systémovej nečinnosti Je to blud, nevyťažuje to nič, vlastne to ukazuje asi, koľko máš voľnej kapacity CPU. Klikni na ten proces, čo ti to tak vyťažuje, pravým myšítkom a daj prejsť na služby ,alebo services sa to volá, ak máš anglický win. Tam ti to zobrazí jednotlivé služby a potom môžeš začať googliť, čo to je zač, či tam je nejaký červ alebo čo.
No tak použil som ten anti malware program od Bifina a nasiel mi virus ktory mi bral ten procak uz je to vsetko v poriadku, tak diky moc chlapci
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> pokiaľ nemáš 1000 softov na tom je ten reinštal naj rýchlejšia vec než 20dní pátrať po 4ach a nič nevypátrať
co to je za blbost toto, za desat sekund najdem co mi robi problem a patricne s tym zatocim.
Samozrejme ze to bol nejaky cirkus, ved ine to ani viacmenej nemoze byt. Proste zastrelim SMSvchost.exe lebo ten ma nasiera, zistim odkial bol spusteny (dir smsvchost.exe /s v hlavnom adresari na C:\ v privilegovanom rezime a nalozim s nim ako treba).
Naco by si preinstalovaval ? Aj ked sa ti pokazi svetlo na aute, aj vtedy utekas kupit novy voz ? Pripadne ked neodteka vana, tak postavis novy dom ?
co to je za blbost toto, za desat sekund najdem co mi robi problem a patricne s tym zatocim.
Samozrejme ze to bol nejaky cirkus, ved ine to ani viacmenej nemoze byt. Proste zastrelim SMSvchost.exe lebo ten ma nasiera, zistim odkial bol spusteny (dir smsvchost.exe /s v hlavnom adresari na C:\ v privilegovanom rezime a nalozim s nim ako treba).
Naco by si preinstalovaval ? Aj ked sa ti pokazi svetlo na aute, aj vtedy utekas kupit novy voz ? Pripadne ked neodteka vana, tak postavis novy dom ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.