DFI NF4-UD - ventilator stoji, why?

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Používateľov profilový obrázok
andynko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00

DFI NF4-UD - ventilator stoji, why?

Príspevok od používateľa andynko »

Mam vzadu na case 120MM ventilator Nexus, je to nizkootackovy takmer nehlucny. Nedokaze sa rozbehnut... neviem ci je vysoky odpor loziska ci co.... proste malo stavy co s tym? Ked do neho podrgam prstom a posilim ho, tak bezi... nemozem to ale robit kazdy den...
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Toman »

ake mas nanom napetie?
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
Bikermotyl
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Bikermotyl »

Akym sposobom ho mas pripojeny? KeDze je tu suvislost s doskou zrejme cez FAN konektor, teda ktory presne? Nemas prave ten FAN vystup na doske nahodou zregulovany na velmi nizku hodnotu?
Skus ho pripojit priamo na 12V k zdroju.
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Toman »

ja som dakedy robil test pri ktorom sa Nexus12 rozbehne a bolo to okolo 3V. Rychle (3500rpm) 12cm sa rozbiehaju as pri 4 - 4.5V

Ako neviem si predstavit ze je zregulovani pod 3V. Skor sa pokazil alebo je bez prudu.

T. :wink:
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
Bikermotyl
VIP
VIP

Zregulovat FAN konektor sa da az po nulu :!:
Bez prudu urcite nebude, lebo po manualnom potoceni sa rozbehne.

To, ze sa pokazil je mozne, len treba zistit, ci je na vine Fan alebo napajenie.
Presne tieto priznaky som zaznamenal aj ja na jednom fane, kde to bola jasna chyba ventilatora (zrejme nieco s cievkou). Taktiez ma nebavilo "drgat" don neustale. Vyriesilo to priame napajanie na 12V.
andynko
Používateľ
Používateľ

hm

no... je na doske pripojeny. On sa rozbehne casom aj sam, len to trva cca 5 minut, som na to prisiel.... je tam proste vysoky odpor motora a loziska pri tom napati. Mozem ho sice pripojit na 12V vetvu, ale to by uz mozno bol hlucny.... takze ho necham tak, ked sa rozbehne, je to hlavne.

EDIT: ide na 1080 otacok
Bikermotyl
VIP
VIP

A aky vlastne je presny typ toho NexusFanu? Pretoze tych cca 1000 ot/min. by mal mat na plnych 12V.
Ak by mal problem s rozbehom pri dajakych 5V, dalo by sa to pochopit, ale pri 12V je to zavazna chyba suca na reklamaciu.
Predsa len ho skus (aspon testnut) pripojit priamo na 12V vetvu k zdroju. Ak by isiel, tak este aj priamo na 5V.
andynko
Používateľ
Používateľ

hm

Bikermotyl napísal:A aky vlastne je presny typ toho NexusFanu? Pretoze tych cca 1000 ot/min. by mal mat na plnych 12V.
Ak by mal problem s rozbehom pri dajakych 5V, dalo by sa to pochopit, ale pri 12V je to zavazna chyba suca na reklamaciu.
Predsa len ho skus (aspon testnut) pripojit priamo na 12V vetvu k zdroju. Ak by isiel, tak este aj priamo na 5V.
no samozrejme ze nieje na 12V pretoze to uz sa mi zdal hlucny :D na nizsich sa proste netoci, ale VIEM ze siel.... len proste prestal, treba ho vzdy popudit...
andynko
Používateľ
Používateľ

help

Bikermotyl napísal:A aky vlastne je presny typ toho NexusFanu? Pretoze tych cca 1000 ot/min. by mal mat na plnych 12V.
Kedze mas tu dosku co ja, chcem sa spytat ohladom SLI

1. prerabka na sli, je to zarucene? navod som nasiel cez net

2. ked mam na X1900 Zalman asi tam nenapcham kartu Master X1900 tiez so zalmanom, ze?
Bikermotyl
VIP
VIP

No prerabka na SLI sla len do urcitej revizie tej dosky. Myslim, ze to slo na tejto DFI starsej ako kupovanej vo february minuleho roku. Na novsich to uz neslo.

S tymi kartami by bol big problem. Samotna 900vka Zalman ma vysku 30mm, takze sa to tam zrejme nevojde a uz keby sa to tam nahodou aj vopchalo, chladenie by bolo viac ako mizerne. Vrchy vetron by nemal odkial sosat vzduch, takze by sa karta nechutne prehrievala :cry:
andynko
Používateľ
Používateľ

Bikermotyl napísal:No prerabka na SLI sla len do urcitej revizie tej dosky. Myslim, ze to slo na tejto DFI starsej ako kupovanej vo february minuleho roku. Na novsich to uz neslo.

S tymi kartami by bol big problem. Samotna 900vka Zalman ma vysku 30mm, takze sa to tam zrejme nevojde a uz keby sa to tam nahodou aj vopchalo, chladenie by bolo viac ako mizerne. Vrchy vetron by nemal odkial sosat vzduch, takze by sa karta nechutne prehrievala :cry:
a sakra... cize asi nic... ako potom riesia dobre a kvalitne chladenie v sli mode? ved sa tam nic nezmesti :(
Bikermotyl
VIP
VIP

Nie kazda doska ma sloty PCI-Express 16x tak blizko pri sebe. A dost casto su pouzite tenke vodne bloky.

Návrat na "Základné dosky"