Čudný problém s trackpointom

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
tink0
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 8
Dátum registrácie: Ut 02. Apr, 2013, 23:21

Čudný problém s trackpointom

Príspevok od používateľa tink0 »

Mam taky divny problem s trackpointom na notebooku. Nb je lenovo edge e420 a ma standardny trackpoint aky je na thinkpadoch. Problem sa prejavuje tak ze ked sa spusti system (win 7) akoby bolo stlacene lave tlacidlo, cize ked pohybujem s kurzorom oznacuje vsetko na ploche cez co prejdem. Toto akoze stlacene lave tlacidlo sa zrusi az ked stlacim prave tlacidlo, a potom sa s lavym uz neda vobec klikat. Lave klikanie zacne fungovat az po tom co parkrat stlacim ctrl+alt+del, 1x nikdy nestaci, musim to spravit aspon 3x.

Avsak ani po tomto nefunguje lave klikanie uplne. Napr v chrome viem kliknut na pridanie noveho tabu alebo jeho zrusenie, ale neviem kliknut do zadavania url ani neviem oznacit aktualnu url a tiez neviem kliknut na tlacidlo settingov, alebo ak nieco stiahnem tak na prave stiahnuty subor. Ked sa vratim spat na pracovnu plochu, niekedy sa klikanie lavym tlacidlom prejavuje ako kliknutie pravym, inokedy zas funguje dobre.

Prve co som skusil bolo preinstalovanie ovladaca, najprv cez windows, potom som stiahol aktualny od vyrobcu ale ani jedno nemalo ziaden efekt.

Zo zvedavosti som skusil nahodit linux, dal som tam ubuntu 14 a vsetko fungovalo (nefungovalo) presne ako na win.

A posledna divnost je ze ked som premapoval akciu praveho kliku na lave tlacidlo a naopak, cize lavym klikom by som mal robit pravy klik a pravym akoze lavy, tak lave tlacidlo funguje presne ako ma, ale prave nefunguje vobec :D

Napada vas nieco co by som mohol skusit? Vacsinou pouzivam externu mys na ktorej nieje ziaden problem, ale niekedy naozaj potrebujem trackpoint

Návrat na "Hardware všeobecne"