ale jasneze - jeden MILION hodin mas 114 rokov (41666 dni), predpokladam ze neprilis vela vyrobcov svoje SSDcka testovali takto dlho nez ich vypustili na trh
to su proste vypocitane hodnoty, uplne hausnumera, na to sa ani trosku nepozeraj. Materialove inzinierstvo, akcelerovane testy v teplotych komorach, statisticke odhady, proste cele hausnumero.
Specifikacia intelu je jedna z najlepsich ktore mozes citat - do googla zadaj Intel 520 write endurance, je to druha linka (prva na stranke intelu), kde sa na strane 10 pise
Uncorrectable Bit Error Rate (UBER) < 1 sector per 1016 bits read
Uncorrectable bit error rate will not exceed one sector in the specified number of bits read. In the unlikely event of a nonrecoverable read error, the SSD will report it as a read failure to the host; the sector in error is considered corrupt and is not returned to the host.
Mean Time Between Failures (MTBF) Mean Time Between Failures is
estimated based on Telcordia* 1,200,000 hours
methodology and demonstrated through Reliability Demonstration Test (RDT).
Minimum Useful Life/Endurance Rating The SSD will have a minimum of five years of useful life 5 years under typical client workloads with up to 20 GB of host writes per day.
cize 5 rokov, 20GB/den = 5 x 365 x 20 = 36500GB = 36TB garantovanych. Kedze su to 25nm bunky, rozhodne to bude mnohomnohonasobne viac, minimalne o dve nuly, navyse intel pre seba samozrejme vybera tie najkvalitnejsie z vyroby. Co je ale prieser pre Intel, model 520 nevynimajuc, je planovana sebevrazda o ktorej som pisal : po dosiahnuti isteho kvanta zapisov ked MWI, media wear indicator padne na podlahu, firmware spacha kikirikí teda vlastne harakiri. Technicky pri skutocnom harakiri stal za fesakom este dalsi fesak ktory mu utal hlavu pretoze harakiri fakt nefunguje tak ako to prezentuju vo filmoch ze clovek prestrci cez seba mec a potom este trikrat zakruzi okolo celeho tela - to fakt nedokazes - ale to uz odbacam do inych vednych odborov.
Cize... Intel SSD dokazu zapisat ukrutne daleko viac, ako firmware samotny pusti. Je to cudne ale je to tak. Intel sa radsej rozhodol planovane upozornovat zakaznika (kvantum priznakov) a spachat toto ako by mal jeho data vystavit do pamati ktorym proste sam nedoveruje. Ze je tam este miliarda zivota nie je dolezite - Intel proste nehra hru "este by to mohlo vydrzat". Proste toto je garancia, toto je specifikacia, toto je obrovsky zatah navrch a tuto uz stacilo. Namiesto 36TB zapisu cojaviem 200TB a potom uz dost.
Cudne ale je to tak. Intel ma svoje meno, svoje enterprise class principy a oni proste nie su schopni urobit sunt v zmysle MX100, nehrnu sa do TLC pamati a velmi dobre vedia preco, oni jednoducho do takehoto lacákového businessu nejdu. Ich geneticka DNA sa ukazuje aj v tomto.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.