AVR, Blu-ray player, repro k TV /HTPC?
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
AVR, Blu-ray player, repro k TV /HTPC?
chalani, poprosím Vás o radu, chcem "doplniť" trošku zvuku k TV Panasonic VIERA TX-P50ST60
AVR, BR-player /kvôli bluray ale najmä prehrávaniu DVD diskov/, repro zatiaľ asi 2.0
cenový limit si pre začiatok predstavujem ~500€
využitie samozrejme filmy, koncerty..
na začiatok som našiel toto:
http://www.alza.sk/pioneer-vsx-529-cern ... 170384.htm
a repro by som zvolil zrejme Microlab 7c new, keďže 9c neviem na slovensku nájsť
časom by sa k tomuto celku zrejme postavilo HTPC..
otázky na vás:
- dá sa v tejto cene a požiadavkách zostaviť niečo lepšie? kvalitnejší AVR?
- .mkv súbory budem prehrávať zrejme z externého disku napojeného cez usb na TV - pôjde mi zvuk naspäť do AVR a z neho do repro?
- sú uvedé repro vhodné, alebo radšej niečo iné, alebo je k AVR vhodnejšie zapojiť pasívne repro? či dokonca 2.1 ?
privítam aj iné postrehy, vďaka
--------------------------------------
edit:
ešte mi napadlo, pri daných požiadavkách a cene by ste riešili skôr AVR + BR player + repro 2.0 alebo by ste rovno postavili HTPC + externá blu-ray mechanika + repro 2.0 ?
AVR, BR-player /kvôli bluray ale najmä prehrávaniu DVD diskov/, repro zatiaľ asi 2.0
cenový limit si pre začiatok predstavujem ~500€
využitie samozrejme filmy, koncerty..
na začiatok som našiel toto:
http://www.alza.sk/pioneer-vsx-529-cern ... 170384.htm
a repro by som zvolil zrejme Microlab 7c new, keďže 9c neviem na slovensku nájsť
časom by sa k tomuto celku zrejme postavilo HTPC..
otázky na vás:
- dá sa v tejto cene a požiadavkách zostaviť niečo lepšie? kvalitnejší AVR?
- .mkv súbory budem prehrávať zrejme z externého disku napojeného cez usb na TV - pôjde mi zvuk naspäť do AVR a z neho do repro?
- sú uvedé repro vhodné, alebo radšej niečo iné, alebo je k AVR vhodnejšie zapojiť pasívne repro? či dokonca 2.1 ?
privítam aj iné postrehy, vďaka
--------------------------------------
edit:
ešte mi napadlo, pri daných požiadavkách a cene by ste riešili skôr AVR + BR player + repro 2.0 alebo by ste rovno postavili HTPC + externá blu-ray mechanika + repro 2.0 ?
Naposledy upravil/-a zachary v Pi 26. Dec, 2014, 10:06, upravené celkom 1 krát.
Re: AVR, Blu-ray player, repro 2.0 k TV /HTPC?
Tak neviem, ale tie microlaby cjces napojit na ten receiver?? Lebo microlaby su aktivne repro ak sa nemylim. Budes aj rozsirovat na multikanal?? Ja osobne som skor zastanca receiveru + htpc + repro nejake stlpy. Vsetko zalezi ci chces neskor prejst aj na multikanal...ak ti staci stereo lepsia volba bude zrejme stereo reciever...napr.http://zosilnovace.heureka.sk/pioneer-s ... tAodyEkAlA
, nejake bazarovky repro stlpy napr. http://elektro.bazos.sk/inzerat/4391471 ... tion-2.php no a na htpc zrejme nevyjde ale na zaciatok br prehravac by si este do rozpoctu nejaky nasiel.
, nejake bazarovky repro stlpy napr. http://elektro.bazos.sk/inzerat/4391471 ... tion-2.php no a na htpc zrejme nevyjde ale na zaciatok br prehravac by si este do rozpoctu nejaky nasiel.
Naposledy upravil/-a dargy v Po 08. Dec, 2014, 00:24, upravené celkom 1 krát.
ZDROJ: Seasonic G Series 550W GOLD MB: ASUS TUF Gaming B550-PLUS WI-FI II CPU: Ryzen 5 5600@4,6 GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB Crucial Ballistix Black 3600MHz cl16 VGA: Sapphire Pulse RX 5700 8 GB + 2x Noctua NF-A12x15 Chromax PWM HDD: Samsung SSD 860 EVO 500GB + Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL + Tannoy M1 HEADPHONES: Superlux HD330, Focal Sphear, Soundmagic e50 + LG V30 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50
- zachary
- Pokročilý používateľ
áno, to bola aj jedna z mojich otázok - či má význam tie microlaby napojiť na AVR .. alebo zobrať niečo iné, pasívne
keby som však vynechal AVR, potrebujem aktívne repro
ohľadom rozšírenia na multikanál - možno niekedy v budúcnosti, zatiaľ skôr nie
keby som však vynechal AVR, potrebujem aktívne repro
ohľadom rozšírenia na multikanál - možno niekedy v budúcnosti, zatiaľ skôr nie
Tak si ma predbehol pocas editu hehe, ale neva. Aku velku miestnost mas?? To ci nejake aktivne monitory, alebo nejaku hifi zostavu je uz o osobnych preferenciach, ale v aktivnych ti urcite poradi andrejsvk velmi dobre ten uz ma urcite napocuvane a tipujem ze aj zavrhne receiver + repro. Ak potrebujes napojit viac zariadeni nie iba htpc asi by som predsa volil receiver.
Edit: ignoruj te stereo od pioneeru nema prevodniky, namiesto toho aspon
http://m.alza.sk/onkyo-tx-8020-cerny-d472651.htm
Ale ten set co si postol je fakt za dobru cenu a nazatracoval by som ho.
Edit: ignoruj te stereo od pioneeru nema prevodniky, namiesto toho aspon
http://m.alza.sk/onkyo-tx-8020-cerny-d472651.htm
Ale ten set co si postol je fakt za dobru cenu a nazatracoval by som ho.
ZDROJ: Seasonic G Series 550W GOLD MB: ASUS TUF Gaming B550-PLUS WI-FI II CPU: Ryzen 5 5600@4,6 GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB Crucial Ballistix Black 3600MHz cl16 VGA: Sapphire Pulse RX 5700 8 GB + 2x Noctua NF-A12x15 Chromax PWM HDD: Samsung SSD 860 EVO 500GB + Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL + Tannoy M1 HEADPHONES: Superlux HD330, Focal Sphear, Soundmagic e50 + LG V30 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50
- zachary
- Pokročilý používateľ
vďaka, no pokiaľ budem riešiť aj AVR, tak určite 5.1 aj s výhľadom do budúcna..
k repro - ide mi o to, či uvedené microlaby 7c new sú vhodné k zapojeniu na AVR, alebo je lepšie zapojiť pasívne repro, či napr. aktívne monitory? chcel by som z toho dostať aj nejaké basy .. prípadne ich neskôr rozšírim o sub. A je vôbec možné microlaby neskôr skombinovať so subwoofer-om?
cena stereo repro ~150-200€
k repro - ide mi o to, či uvedené microlaby 7c new sú vhodné k zapojeniu na AVR, alebo je lepšie zapojiť pasívne repro, či napr. aktívne monitory? chcel by som z toho dostať aj nejaké basy .. prípadne ich neskôr rozšírim o sub. A je vôbec možné microlaby neskôr skombinovať so subwoofer-om?
cena stereo repro ~150-200€
Na avr microlaby nenapojis....(takych monitorov je pomerne malo ktore funguju pasivne aj aktivne) V tejto cene repro by som sa pozrel po bazarovych. A to som ich uz pokupil po bazaroch a forach pomerne dost a nikdy nebol problem. Ak vies vypocut uz vonkoncom by nemal byt problem. Takto sa danu cenu dostanes o triedu vysie co sa zvuku tyka. To chces regalovky alebo mas kde dat aj stlpy??
- zachary
- Pokročilý používateľ
dík, ale skôr tie regálovky..
microlaby sa nedajú žiadnym spôsobom pripojiť na AVR? a čo potom napr. ESI nEar05a či iné aktívne monitory? či k nim neskôr treba dokúpiť aktívny sub pre zvýraznenie basov
microlaby sa nedajú žiadnym spôsobom pripojiť na AVR? a čo potom napr. ESI nEar05a či iné aktívne monitory? či k nim neskôr treba dokúpiť aktívny sub pre zvýraznenie basov
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Nedaju, pretoze ako tu bolo viackrat spomenute - su to aktivne reprosustavy = maju v sebe zosilnovac. Ak chces pouzit aktivne reprosustavy, potrebujes k nim predzosilnovac. Nie koncovy zosilnovac (ktory je spolu s predzosilnovacom v AVR ).
No buď pôjdeš cestou AVR a pasivne repro klasika hifi, resp. su aj pasivne monitory ak už silou mocou tlačiš na to, alebo potom sa vykašli na avr a choď do aktivnych monitorov. Ty stále chceš slušne aktívy napájať receiver, to je neschodné. V monitoroch nemám prehľad, snáď sa tu andrejsvk vyjadrí on ma v tom prehľad.
tu msú schopne repro:
http://elektro.bazos.sk/inzerat/4431560 ... nd-101.php
ale toľko je dosť takých 170€ by bolo ok.
Ak budeš chcieť do budúcna rozširovať na 5.1 tak zober takú radu aby si za pár rokov nemal problém zohnať z rovnakej rady a značky. Lebo potom to ladiť ja dosť problematické to mi ver.
tu msú schopne repro:
http://elektro.bazos.sk/inzerat/4431560 ... nd-101.php
ale toľko je dosť takých 170€ by bolo ok.
Ak budeš chcieť do budúcna rozširovať na 5.1 tak zober takú radu aby si za pár rokov nemal problém zohnať z rovnakej rady a značky. Lebo potom to ladiť ja dosť problematické to mi ver.
- zachary
- Pokročilý používateľ
tak v AV mám zjavné medzery..
jediné čo by mi teda zostávalo, keby som horeuvedenú kombináciu kúpil, je zapojiť Microlaby priamo do TV
jediné čo by mi teda zostávalo, keby som horeuvedenú kombináciu kúpil, je zapojiť Microlaby priamo do TV
- zachary
- Pokročilý používateľ
asi som sa trochu zamotal, resp. mi to takto skoro ráno ešte nepáli ohľadom tej regulácie hlasitosti (keby som mal intel nuc len s jediným hdmi outputom, bez AVR, tak repro zapojím predsa do TV..?) .. no nič
tak vás poprosím poradiť repro 2.0 v cene 150-200€ ku kombináciám:
1. BRplayer + AVR + TV
2. HTPC/NUC + TV (nuc má však len hdmi output)
tak aby to malo aj podľa možnosti nejaké basy, nech nemusím zatiaľ riešiť subwoofer
dík za trpezlivosť
tak vás poprosím poradiť repro 2.0 v cene 150-200€ ku kombináciám:
1. BRplayer + AVR + TV
2. HTPC/NUC + TV (nuc má však len hdmi output)
tak aby to malo aj podľa možnosti nejaké basy, nech nemusím zatiaľ riešiť subwoofer
dík za trpezlivosť
1. všetko napojíš do avr, a tv napojíš do tv/monitor out na receveri. V AVR si budeš môcť prehodiť vstup ako chceš.
2. v tejto cene do 200€ nečakaj žiaden zázrak repro, napíš či môže aj bazár. lebo v poslednej dobe tu všetci chcú basy, aby to hralo, ale rozpočet nízky. chlapci audio aj stojí niečo a chcieť za málo penez veľa muziky nedopadne väčšinou dobre. v tejto cene jedine regalovky z bazaru.
2. v tejto cene do 200€ nečakaj žiaden zázrak repro, napíš či môže aj bazár. lebo v poslednej dobe tu všetci chcú basy, aby to hralo, ale rozpočet nízky. chlapci audio aj stojí niečo a chcieť za málo penez veľa muziky nedopadne väčšinou dobre. v tejto cene jedine regalovky z bazaru.
- zachary
- Pokročilý používateľ
Re: AVR, Blu-ray player, repro k TV /HTPC?
vďaka všetkým - najmä za ozrejmenie niektorých dôležitých faktov v AV sfére a napokon po zvážení všetkých okolností som sa rozhodol investovať trochu viac:
set AVR Pioneer VSX-529 + BR Pioneer BDP-170 http://www.alza.sk/pioneer-vsx-529-cier ... 170384.htm
a repro Jamo S 626 HCS, zatiaľ bez subu http://www.alza.sk/jamo-s-626-hcs-cierne-d2202523.htm
aj vzhľadom k tomu že som dostal nejaké zľavové kupóny do Alzy.. tak uvidíme ako to bude hrať
ešte bude treba vybrať nejaké káble - čo navrhujete?
k predným repro do 2m, k zadným cca 10m
set AVR Pioneer VSX-529 + BR Pioneer BDP-170 http://www.alza.sk/pioneer-vsx-529-cier ... 170384.htm
a repro Jamo S 626 HCS, zatiaľ bez subu http://www.alza.sk/jamo-s-626-hcs-cierne-d2202523.htm
aj vzhľadom k tomu že som dostal nejaké zľavové kupóny do Alzy.. tak uvidíme ako to bude hrať
ešte bude treba vybrať nejaké káble - čo navrhujete?
k predným repro do 2m, k zadným cca 10m
- misog
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 20. Sep, 2004, 14:00
Re: AVR, Blu-ray player, repro k TV /HTPC?
ahojte,
nechcem zakladat novu temu tak vyuzijem vztavajucu.
jedna otazka. Je BLU-RAY mechanika v HTPC dobre riesenie alebo radsej BLU-RAY prehravac? Skusal som hladat porovnanie ale nenasiel som.
dakujem za Vas nazor.
nechcem zakladat novu temu tak vyuzijem vztavajucu.
jedna otazka. Je BLU-RAY mechanika v HTPC dobre riesenie alebo radsej BLU-RAY prehravac? Skusal som hladat porovnanie ale nenasiel som.
dakujem za Vas nazor.
DELL LATITUDE E6400