Kúpa matracov+rošt na posteľ
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Kúpa matracov+rošt na posteľ
Zdravím, sme v podnájme a majiteľka bytu sa rozhodla vymeniť staré matrace z ktorých ma už chrbát bolí.
Posteľ je 160x200 a nemá rošt, spodná časť sú len nosné dosky z drevotriesky.
Momentálne sú tam dva pružinové 80x200.
Doteraz sme mali posteľ 140x200 s penovým matracom na nastaviteľnom rošte z ikea a spalo sa na na nej dobre čo sa o tejto povedať nedá.
Výber nechala na nás a rozpočet stanovila na 220€
Bohužiaľ v matracoch sa vôbec nevyznám tak budem rád ak niekto vie poradiť.
Neviem či sa zamerať na 2x 80x200 alebo 1x 160x200 a či radšej drahší lepší matrac alebo lacnejši + rošt.
Moja chrbtica vám ďakuje za rady.
Zatiaľ som vybral:
rošt 2x 80x200 http://www.i-matrace.sk/513-pevny-lamel ... primaplus/
matrax 1x 160x200 http://www.i-matrace.sk/768-sendvicovy-matrac-riviera/
Vychádza to 224€ vr dopravy čo by bolo OK
Ak som sa dobre dočítal tak je lepšie kúpiť 2x80 rošt ako 1x160 keď tam spávajú dvaja ľudia(môj prípad), pri penovom matraci by to malo byť jedno či 2x80 alebo 1x160 ak som dobre čítal.
Posteľ je 160x200 a nemá rošt, spodná časť sú len nosné dosky z drevotriesky.
Momentálne sú tam dva pružinové 80x200.
Doteraz sme mali posteľ 140x200 s penovým matracom na nastaviteľnom rošte z ikea a spalo sa na na nej dobre čo sa o tejto povedať nedá.
Výber nechala na nás a rozpočet stanovila na 220€
Bohužiaľ v matracoch sa vôbec nevyznám tak budem rád ak niekto vie poradiť.
Neviem či sa zamerať na 2x 80x200 alebo 1x 160x200 a či radšej drahší lepší matrac alebo lacnejši + rošt.
Moja chrbtica vám ďakuje za rady.
Zatiaľ som vybral:
rošt 2x 80x200 http://www.i-matrace.sk/513-pevny-lamel ... primaplus/
matrax 1x 160x200 http://www.i-matrace.sk/768-sendvicovy-matrac-riviera/
Vychádza to 224€ vr dopravy čo by bolo OK
Ak som sa dobre dočítal tak je lepšie kúpiť 2x80 rošt ako 1x160 keď tam spávajú dvaja ľudia(môj prípad), pri penovom matraci by to malo byť jedno či 2x80 alebo 1x160 ak som dobre čítal.
Spoiler: ukázať
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Re: Kúpa matracov+rošt na posteľ
Skoda ze tak maly rozpocet, jednoznacne aspon u mna by som bral tastickovy. No tu sa o tom bavit nemozme. Kazdy penovy je naprd podla mna. Nie je taka moznost ze ona kupi jeden tastickovy a jeden kupis ty ? Pripadne si ho potom zoberies so sebou ? Hm ?
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
- xsi69
- Pokročilý používateľ
Mne by sa to neoplatilo lebo moja posteľ je 140x200 a stará odložená je 180x200 takže ten jeden by nemal využitie.
A jej sa tiež neoplatí jeden kupovať lebo neskôr by tak či tak musela druhý až odídeme. Aj tak som rád, že bola ústretová a kúpi nám to.
Pôvodné matrace kupovala asi dva-tri roky dozadu tak sa jej ich moc meniť nechcelo, no keď kúpila lacany s nosnosťou 70kg.
Podomnou pekne počuť ako idú pružinky nadoraz
Prelúskal som pár fór a zistil som, že taštičkový by bol pre mňa naj no cenovo boli všetky nad rozpočet až na jeden.
http://jysk.sk/spalna/matrace/pruzinove ... -dreamzone
+ mám aj 10% zľavu (nechal som si poslať ten ich "newsletter")
Síce názory na matrace z jysku sa na nete rôznia no na kvalitky alá vegas materasso a podobné nemám.
Hádam ten bude fajn, lebo ku nemu netreba riešiť ani rošt max návleky.
Večer dám vedieť či som ho zobral
A jej sa tiež neoplatí jeden kupovať lebo neskôr by tak či tak musela druhý až odídeme. Aj tak som rád, že bola ústretová a kúpi nám to.
Pôvodné matrace kupovala asi dva-tri roky dozadu tak sa jej ich moc meniť nechcelo, no keď kúpila lacany s nosnosťou 70kg.
Podomnou pekne počuť ako idú pružinky nadoraz
Prelúskal som pár fór a zistil som, že taštičkový by bol pre mňa naj no cenovo boli všetky nad rozpočet až na jeden.
http://jysk.sk/spalna/matrace/pruzinove ... -dreamzone
+ mám aj 10% zľavu (nechal som si poslať ten ich "newsletter")
Síce názory na matrace z jysku sa na nete rôznia no na kvalitky alá vegas materasso a podobné nemám.
Hádam ten bude fajn, lebo ku nemu netreba riešiť ani rošt max návleky.
Večer dám vedieť či som ho zobral
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
urcite ber 2 samostatne, vyhnes sa tomu ze stred zacne po case klesat. ja napr. bez problemov dokazem lezat "na ciare" medzi dvoma matracmi a vobec to necitim.
inac je to dost zlozita tema, ja som kupoval pred rokom, neviem aka to bola znacka ale jeden matrac stal okolo 300 eur, kupoval to najtvrdsie co mali dostupne a stale mi to pripada makke... inac teraz som pocul nejaku relkamu v radiu na nejake matrace kde davaju 30 dni na vyskusanie, zial si nepamatam firmu, ale ak by som kupoval teraz urcite to vyuzijem.
ja som na kvalitu matracu celkom narocny, byt tebou, ak sa neplanujes do roka prestahovat tak sa dohodnem s majitelkou ze cenu nad 220 doplatis a kupis nieco co bude naozaj kvalitne.
inac je to dost zlozita tema, ja som kupoval pred rokom, neviem aka to bola znacka ale jeden matrac stal okolo 300 eur, kupoval to najtvrdsie co mali dostupne a stale mi to pripada makke... inac teraz som pocul nejaku relkamu v radiu na nejake matrace kde davaju 30 dni na vyskusanie, zial si nepamatam firmu, ale ak by som kupoval teraz urcite to vyuzijem.
ja som na kvalitu matracu celkom narocny, byt tebou, ak sa neplanujes do roka prestahovat tak sa dohodnem s majitelkou ze cenu nad 220 doplatis a kupis nieco co bude naozaj kvalitne.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
skusat skusat skusat. dobry obchod ti NEDOVOLI kupit matrac bez 15 minut odlezanych.
Ja som takto dal 300 za 140x200 ale seriozne nelutujem, ale naslo by sa urcite aj neico v tej cene.
Ja som takto dal 300 za 140x200 ale seriozne nelutujem, ale naslo by sa urcite aj neico v tej cene.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
Zobral som nakoniec tie z jysku, so zľavou ma vyšli 207€ za 2ks. pôvodná cena bola 460€
Mäkké sú ako predchádzajúci penový matrac na rošte, oproti terajším sú o dosť tvrdšie.
Dnes ich otestujem tak som zvedavý, tiež dávajú záruku na vrátenie sa mi zdá.
V predajni som si na ňom poležal asi 5 min a bol fajn, viac by som nevydržal lebo by som zaspal od únavy.
Záruku majú 2r na vonkajší poťah a 15r na vnútornosti, vraj keď aj rokmi klesne stred(preleží) tak je to v pohode na reklamáciu.
A čo som čítal na porada.sk tak síce neradi vracajú €€ ale bez problémov menia za druhý matrac.
Pozeral som aj tie kvalitné(vegas, materasso) no tie o viac dvojnásobne drahšie a to sa zas mne neoplatí.
Bratranec mi tiež vravel, nech si priplatím a kúpim kvalitný, on má vegas za liter+ asi 120x200no ja tak náročný nie som.
Počkám kým si budem riešiť vlastnú spálňu a tam už pôjde kvalitný 200x220.
Zajtra dám vedieť, že ako som sa vyspal
Mäkké sú ako predchádzajúci penový matrac na rošte, oproti terajším sú o dosť tvrdšie.
Dnes ich otestujem tak som zvedavý, tiež dávajú záruku na vrátenie sa mi zdá.
V predajni som si na ňom poležal asi 5 min a bol fajn, viac by som nevydržal lebo by som zaspal od únavy.
Záruku majú 2r na vonkajší poťah a 15r na vnútornosti, vraj keď aj rokmi klesne stred(preleží) tak je to v pohode na reklamáciu.
A čo som čítal na porada.sk tak síce neradi vracajú €€ ale bez problémov menia za druhý matrac.
Pozeral som aj tie kvalitné(vegas, materasso) no tie o viac dvojnásobne drahšie a to sa zas mne neoplatí.
Bratranec mi tiež vravel, nech si priplatím a kúpim kvalitný, on má vegas za liter+ asi 120x200no ja tak náročný nie som.
Počkám kým si budem riešiť vlastnú spálňu a tam už pôjde kvalitný 200x220.
Zajtra dám vedieť, že ako som sa vyspal
- xsi69
- Pokročilý používateľ
Musím povedať, že sa mi spalo dobre
To porovnanie s penovým matracom na rošte som prehnal, tento matrac je výrazne tvrdší.
Z mojej strany spokojnosť
Priateľke sa údajne nespalo najlepšie, asi si potrebuje zvyknúť a 4h spánku nespraví dobrými ani ten najlepší matrac
Mimochodom ak by niekoho zaujímalo tak som skúšal na predajni aj lacnejší s40 a drahší s90 no tie mi prišli moc mäkké.
To porovnanie s penovým matracom na rošte som prehnal, tento matrac je výrazne tvrdší.
Z mojej strany spokojnosť
Priateľke sa údajne nespalo najlepšie, asi si potrebuje zvyknúť a 4h spánku nespraví dobrými ani ten najlepší matrac
Mimochodom ak by niekoho zaujímalo tak som skúšal na predajni aj lacnejší s40 a drahší s90 no tie mi prišli moc mäkké.
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Tak ja sa pridávam k tejto téme, potrebujem poradiť nejaký matrac, rozmery 140x200. Cena ideálne čím menej, pozeral som, že napr. v IKEA je za 3k pružinový, presnejšie tento :
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/produ ... #/60244463
Ideálne, ak by to bolo niekde v Brne.
Ďakujem vopred.
Beriem to tak, že nemám to na nejako dlhú dobu ( rozumej, pokiaľ som študent, takže cca 1-3 roky ešte ) a všetko bude lepšie, ako máme teraz na byte ( tlačia ma pružiny do tela )
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/produ ... #/60244463
Ideálne, ak by to bolo niekde v Brne.
Ďakujem vopred.
Beriem to tak, že nemám to na nejako dlhú dobu ( rozumej, pokiaľ som študent, takže cca 1-3 roky ešte ) a všetko bude lepšie, ako máme teraz na byte ( tlačia ma pružiny do tela )
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
Nakoniec som kupil http://jysk.cz/loznice/matrace/penove-m ... ropico-100
pretoze ostatne boli hrozne, chrbat ma rozbolel hned, ako som si na to lahol.
Teraz otazka ohladom rostu, ktory vziat ?
Nechcem do toho davat nejake velke peniaze, kedze neviem na ako dlho to mam
http://jysk.cz/loznice/rosty/lamelovy-r ... -basic-a30
Bojim sa ale, ze to nezvladne 2 ludi, kolega mi vravel, ze sa im ho podarilo zlomit s mladou a toho sa tak isto obavam, neda sa to nejako nahradit? napr. ak by som tam dal len nejaku dosku ?
Dakujem za rady
PS: pardon za doublepost, teda ak so tak da nazvat, ale predpokladam, ze je to v pohode, kedze moj posledny prispevok je uz starsi.
pretoze ostatne boli hrozne, chrbat ma rozbolel hned, ako som si na to lahol.
Teraz otazka ohladom rostu, ktory vziat ?
Nechcem do toho davat nejake velke peniaze, kedze neviem na ako dlho to mam
http://jysk.cz/loznice/rosty/lamelovy-r ... -basic-a30
Bojim sa ale, ze to nezvladne 2 ludi, kolega mi vravel, ze sa im ho podarilo zlomit s mladou a toho sa tak isto obavam, neda sa to nejako nahradit? napr. ak by som tam dal len nejaku dosku ?
Dakujem za rady
PS: pardon za doublepost, teda ak so tak da nazvat, ale predpokladam, ze je to v pohode, kedze moj posledny prispevok je uz starsi.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Poradte prosim poriadny vankus. Pametova pena? Vyska stredna/nizsia.
A este poprosim aku znacku pozerat: tastickovy matrac, 200x90, do 120e
Ci to nema cenu a minimum je Materasso za 170?
Dakujem
A este poprosim aku znacku pozerat: tastickovy matrac, 200x90, do 120e
Ci to nema cenu a minimum je Materasso za 170?
Dakujem
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
matrace z JYSKU su uplne blato!
Kupil som do prenajmu 2kusy dreamzone F80... nehovoriac o tom, ze medzi dvoma totoznymi matracmi je brutalny rozdiel v tvrdosti, tak ten tvrdsi sa mi v strede vylezal, ked prejde clovek rukou po strede tak citi jamu... matrace maju rok a pol.
Zas kupili sme tam aj vankuse take tvarovane wellpur a tie su super za 30E/ks, daju sa vyskovo nastavit co je fajn najme pre priatelku.
Materasso -> Rovnaka technologia ako tie z jysku pena-kokos-pena drzia rodicom uz cca 10 rokov a az teraz sa obzeraju po kupe novych aj to pomalicky...
Sranda je, ze na mojej valande v starej detskej izbe sa sa stale uzasne spi aj po 20 rokoch, nic nie je vylezane, matrac pruzinovy, postel nevrzga ako ta nova z aska...
Kupil som do prenajmu 2kusy dreamzone F80... nehovoriac o tom, ze medzi dvoma totoznymi matracmi je brutalny rozdiel v tvrdosti, tak ten tvrdsi sa mi v strede vylezal, ked prejde clovek rukou po strede tak citi jamu... matrace maju rok a pol.
Zas kupili sme tam aj vankuse take tvarovane wellpur a tie su super za 30E/ks, daju sa vyskovo nastavit co je fajn najme pre priatelku.
Materasso -> Rovnaka technologia ako tie z jysku pena-kokos-pena drzia rodicom uz cca 10 rokov a az teraz sa obzeraju po kupe novych aj to pomalicky...
Sranda je, ze na mojej valande v starej detskej izbe sa sa stale uzasne spi aj po 20 rokoch, nic nie je vylezane, matrac pruzinovy, postel nevrzga ako ta nova z aska...
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
NIečo na tom bude, už teraz cítim, že ten matrac ako keby menil tvar / sa vyležal a to ho máme len 2 mesiace necelé. No budem vedieť do budúcna, ak nastane problém, tak ho pôjdem reklamovať.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
vyhoda starych pruzin je ze neico vydrzia. vyhoda novych pien je ze su zdravsie, lepsie prisposobitelne a tiez dlho vydrzia. nevyhoda lacnej peny je. no ved to co je napisane hore
- xsi69
- Pokročilý používateľ
Ja som so svojim spokojný.
Vyležaný nieje.
@scream choď ich do jysku naotočku vyreklamovať, dávajú 5 či 20r záruku presne na to.
Posledný penový som kupoval v kika ba a ten drží dodnes no už netuším ako sa volá.
Nemáš náhodou matrace s letnou/zimnou stranou alebo tvrdšia/mäkšia strana ?
Aj moje s50 boli z jednej strany mäkšie. Otočil som na tvrdšiu a odvtedy som s ním nehýbal.
@andrejsvk
Ja ti viem doporučiť dreamzone s50 z jysku.
Taštičkový tvrdší, mne sa na ňom spí perfektne a do ceny by si sa mal zmestiť.
S vankúšom neporadím, ja používam také symbolické páperové 20x20x5cm no mne vyhovujú
Vyležaný nieje.
@scream choď ich do jysku naotočku vyreklamovať, dávajú 5 či 20r záruku presne na to.
Posledný penový som kupoval v kika ba a ten drží dodnes no už netuším ako sa volá.
Nemáš náhodou matrace s letnou/zimnou stranou alebo tvrdšia/mäkšia strana ?
Aj moje s50 boli z jednej strany mäkšie. Otočil som na tvrdšiu a odvtedy som s ním nehýbal.
@andrejsvk
Ja ti viem doporučiť dreamzone s50 z jysku.
Taštičkový tvrdší, mne sa na ňom spí perfektne a do ceny by si sa mal zmestiť.
S vankúšom neporadím, ja používam také symbolické páperové 20x20x5cm no mne vyhovujú
keď som kupoval novú postel strááášne vela recenzií som poštudoval o madracoch, čo som zistil: JISK = SHIT, MATERASSO = kvalita -- obe maju široký sortiment, priatelka má madrace z Jisku (niektoré z tých najdrahších!) a oba sú už strašne preležané, má ich rok a pol, momentálne zvážuje že ich pôjde reklamovať, snáď ich vymenia....
ja som nakoniec nekupoval lebo som dostal "zdarma" k postely (tak by bolo zbytočné kupovať hneď nové), mám ich cca rok a už cítim že je jedne trošku preležaný ale to bude aj tým že mám polohovatelný rošt a hlavovú časť skoro stále hore (pri pozeraní TV, notebooku..) okrem spania samozrejme keď mi to začne liezť na nervy pôjdem potestovať materasso a nejaké vyberiem
a tie vankúše Wellpur - ten mám rok a pol a zatiaľ spokojnosť, síce sa mi zdá kúsok mäkší ako keď bol nový ale to je možno len taky vnútorný pocit, hlavne ich treba riadne vyvetrať lebo keď sú nové, smrdkajú
ja som nakoniec nekupoval lebo som dostal "zdarma" k postely (tak by bolo zbytočné kupovať hneď nové), mám ich cca rok a už cítim že je jedne trošku preležaný ale to bude aj tým že mám polohovatelný rošt a hlavovú časť skoro stále hore (pri pozeraní TV, notebooku..) okrem spania samozrejme keď mi to začne liezť na nervy pôjdem potestovať materasso a nejaké vyberiem
a tie vankúše Wellpur - ten mám rok a pol a zatiaľ spokojnosť, síce sa mi zdá kúsok mäkší ako keď bol nový ale to je možno len taky vnútorný pocit, hlavne ich treba riadne vyvetrať lebo keď sú nové, smrdkajú
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)