pískanie zdroja
pískanie zdroja
Zdravím borci, mam doma zdroj corsair cx 430 m a vydáva taký pískavý zvuk nieco ako cvrlikanie....prejavuje sa to napr pri načítavaní hier, web.stránkach...neviete či by to corsair uznal na reklamacii? Dakujem.
- nimh
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 11. Apr, 2010, 12:03
Re: pískanie zdroja
to asi moc neprejde. Skus sa pozret do biosa ci mas vpohode napajanie na kazdej vetve. Neviem nechce sa mne hladat lebo idem do prace ale podla toho aka je norma tvojho zdroja mozes si najst tabulku aj s parametrama kolko moze mat percentualne odklon od napajania a uz podla toho sa da reklamovat ze si sam porovnas napr vetva 3,3V bude u teba napr 3,7V co u zdroja V2.3 je nestandart a mozes to reklamovat alebo mozes niekde zbehnut do nejakého pc obchodu a tam maju aj bezne ze merac na ATX zdroj. mala sikovna skatulka ktora ti ukaze ci je ok alebo nie. U nas ho v pohode helfnu. Si daleko aj ja mam merac doma tak ti ho bohuzial nehelfnem. Skus si helfnut znekade. Dokaze ten merac odmerat aj odozvu toho zdroja. Skor ti odchadza a ak je uz pocut tak to znamena ze sa uz rozkmital mimo rozsah. Niekde budes mat rozpuchnuteho kondika. Odporucam minimalne pouzivanie a pod stomcek si sprav darcek.
CPU: AMD APU A10-6800K RAM: 4x4GB Kingston HyperX Beast 2133MHz MB: ASUS A88X-PRO SSD: SAMSUNG 850 PRO 1TB, HDD: WD RED spolu 12TB VGA: ASUS R9270X-DC2T-2GD5 PIECKA: SAMSUNG MONITOR: PHILIPS model 234E5, OS: Windows 10 64bit, UPS: APC ES-700
Napetia su v pohode . Meral som to multimetrom odchylka ani nie 0.1v +-...ze robia to zle zaliate cievky zevraj....hrozí z toho teda nejake nebezpecenstvo?
A meral som to aj v biose
pokial to nie je pre teba neunosne, neries, piskajuce zdroje a grafiky su bezna zalezitost
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Prave to zaliatie vie zevraj pomoct (dargy tu na fore kupil odo mna zdroj piskal zalial znizilo sa to) ale ja o tom viac povedat neviem.
Moc sa v tom hrabat nechcem ked je to v zaruke...pisal som predajcovi co mi predal ten zdroj a odpisal mi ze je to na reklamaciu...
Teraz fakt neviem ci to poslat....lebo ak to tam neuznaju tak preplatim. Majlant za cestu...
pokial si to nemeral TRUE RMS multimetrom, tak ten udaj je na 2 veci. (rozumej orientacny)pheonix napísal:Napetia su v pohode . Meral som to multimetrom odchylka ani nie 0.1v +-...ze robia to zle zaliate cievky zevraj....hrozí z toho teda nejake nebezpecenstvo?
cvrlikat moze aj trafo, aj tam je totiz cievka a tie nie su zvacsa utopene v epoxide.
Som elektrikár ale taký presný multimeter ani nepotrebujem...zase som to nemeral nejakym šmejdom za 15 eur....+v biose to bolo cca rovnako a v softe ku MB bol soft asus fan xpert aj tam to vyslo skoro rovnako tak je tam fakt vychilka +-0.1v a tolerancia je -+ 5%teda 0.6v...inak ten zdroj ma 5 mesiacov...nieje to nejak opotrebovany kus ani podobne
Samozrejme 5%na 12v vetve ...je 0.6v
5%
Taky nesmejdovy uni-t 70A co tiez nie je ziaden zazrak ma presnost pri DC 0.5%+1
ale TRUE RMS nie je o presnosti na posledny digit. Ale to ako elektrikarovi ti snad nemusim vysvetlovat.
ten zvuk je zvacsa z cievky/trafa, lebo ako sa meni indukcne pole, tak sa uvolnena cast vinutia pohybuje vysokou frekvenciou.
Epoxid alebo ina horcica co tam kydaju nemusi tomu zabranit v pohybe, ale moze urobit dostatocnu zvukovu babieru aby ten vysokofrekvencny zvuk utlmil.
A nieked to moze robit aj samotny ventilator.. skusal si ho zastavit?
Taky nesmejdovy uni-t 70A co tiez nie je ziaden zazrak ma presnost pri DC 0.5%+1
ale TRUE RMS nie je o presnosti na posledny digit. Ale to ako elektrikarovi ti snad nemusim vysvetlovat.
ten zvuk je zvacsa z cievky/trafa, lebo ako sa meni indukcne pole, tak sa uvolnena cast vinutia pohybuje vysokou frekvenciou.
Epoxid alebo ina horcica co tam kydaju nemusi tomu zabranit v pohybe, ale moze urobit dostatocnu zvukovu babieru aby ten vysokofrekvencny zvuk utlmil.
A nieked to moze robit aj samotny ventilator.. skusal si ho zastavit?
pheonix: Z kadiaľ si to kupoval ? z eshopu ? koľko dní je od kúpy ?
do 14 dní môžeš tovar vrátiť bez udania dôvodu.
do 14 dní môžeš tovar vrátiť bez udania dôvodu.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
5 mesiacov, je to v zaruke tak to teda posli mali by zobrat vymenit
ano ventilátor som skúšal aj zastaviť...nepomohlo robií to dačo vo vnútri...asi teda nejaka cievka