Rada ohladne pouzitia 10 ziloveho kabela
Rada ohladne pouzitia 10 ziloveho kabela
Dobry den, mam nasledovny problem/otazku:
V celom dome je potahany stary 10-zilovy kabel.
Je tieneny, ale nie je toceny, takze predpokladam, ze tam moze nastat nejaka ta interferencia aspon co som nacital na nete (som v tomto ohlade laik). Je to jediny kabel, ktory vedie k routeru a teda k internetu (18Mbit). Je mozne cez neho dostat rozumnu datovu priepustnost postacujucu cisto na Internet? Ide cisto iba o internet teda ziadne objemne data.
Dlzka 1. kabla k routeru je cca. 15m
Dlzka 2. kabla, ktory je v baraku najdalej od routra je asi okolo 40m
Kazdy konci zasuvkou s RJ45 konektormi.
Dakujem za radu.
V celom dome je potahany stary 10-zilovy kabel.
Je tieneny, ale nie je toceny, takze predpokladam, ze tam moze nastat nejaka ta interferencia aspon co som nacital na nete (som v tomto ohlade laik). Je to jediny kabel, ktory vedie k routeru a teda k internetu (18Mbit). Je mozne cez neho dostat rozumnu datovu priepustnost postacujucu cisto na Internet? Ide cisto iba o internet teda ziadne objemne data.
Dlzka 1. kabla k routeru je cca. 15m
Dlzka 2. kabla, ktory je v baraku najdalej od routra je asi okolo 40m
Kazdy konci zasuvkou s RJ45 konektormi.
Dakujem za radu.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Rada ohladne pouzitia 10 ziloveho kabela
Na stary kabel naviaz novy, toceny - a potiahni ho pomocou toho stareho kabla.
na tu radu pozor lebo ak to nemas v trubke(charanicka) tak aby si nevytrhol omietku
Spoiler: ukázať
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
a ked je to v omietke, tak vyskusaj rychlost a uvidis...
Ci to je, alebo nie je v trubke bohuzial neviem urcit. Mal by som asi iba jeden pokus Takze jedina moznost je to nakrimpovat a zistit ci potecu nejake data. Myslel som ze mi nejaky kabel-guru bude vediet povedat ci sa tym vobec oplati zabijat cas
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
podla mna bez problemov pouzijes aj starý kábel
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 24. Júl, 2008, 17:14
najlacnejsie, nakrimpuj konektory a uvidis, pojde alebo nie.
Ak je v chranicke, poriadne nadpoj kabel, idealne pouzit indulonu nech sa lepsie zatahuje novy a mas. Ak nepojde tak skus pouzit
http://www.alza.sk/search.htm?exps=powe ... &pn=1&po=1
podmienka ze musia byt na rovnakej faze, nepouzivat prepatove ochrany
Ak je v chranicke, poriadne nadpoj kabel, idealne pouzit indulonu nech sa lepsie zatahuje novy a mas. Ak nepojde tak skus pouzit
http://www.alza.sk/search.htm?exps=powe ... &pn=1&po=1
podmienka ze musia byt na rovnakej faze, nepouzivat prepatove ochrany
PC> Asus X99-E WS, 5960x@4.7, 32GB/2400, 2xTitanX, Corsair ax1500i
Ak kábel nie je prerušený , tak nevidím dôvod prečo by to nemalo fungovať.
supportsat.cz - CZ a SK fórum pro fandy satelitního příjmu. CZ and SK forum for fans of satellite tv and satellite boxes.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Pretoze kabel nie je toceny. Tocenie je tam kvoli potlaceniu sumu, bez neho to proste nepojde. Ak mu to pojde na 10mbps bez vypadkov, tak bude moct dakovat bohu, ze je dieta stasteny. Ak mu prejde viac nez 20% paketov, tak mal stastie. Proste Ethernet cez netocene kable nefunguju kvoli naakumulovanemu sumu.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
nech vyskusa a uvidi...
bez skusania mu neporadime..
mojmu znamemu v novom dome natiahli amateri po dome miesto RJ45 kabla nejaky iny kabel. Nieco elektrikarske (oznamovacie), este aj farebne znacenie to malo uplne ine, nic typu bielooranzove oranzove atd sa nekonalo.
necpochopil som, ako mohla firma co za dom opytala 150 000€ najat elektrikarov co tahaju net kabel a ani nevedia ako vyzera.
a to ho natahali od stredoveho bodu kde budu zariadenia do vsetkych 6tich izbieb! a rovno do rj45 zasuviek. zapojit to samozrejme NEZAPOJILI.
proste, stavitel zozenie najlacnejsich elektrikarov co najde na okoli, a asi takto ich pozyva do domov /nechapal som, ked som kecal s elektrikarom co to tahal, on nemal sajnu co je to konektor rj45. nakoniec tam sef -zhotovitel zavolal nejakeho ITckara, ktory to pozapajal, a fungovalo to aj s tym kablom. kazdopadne, neviem ci bol kruteny ci nie.. mozno ze dnes su vsetky take 8linkove kable krutene...
bez skusania mu neporadime..
mojmu znamemu v novom dome natiahli amateri po dome miesto RJ45 kabla nejaky iny kabel. Nieco elektrikarske (oznamovacie), este aj farebne znacenie to malo uplne ine, nic typu bielooranzove oranzove atd sa nekonalo.
necpochopil som, ako mohla firma co za dom opytala 150 000€ najat elektrikarov co tahaju net kabel a ani nevedia ako vyzera.
a to ho natahali od stredoveho bodu kde budu zariadenia do vsetkych 6tich izbieb! a rovno do rj45 zasuviek. zapojit to samozrejme NEZAPOJILI.
proste, stavitel zozenie najlacnejsich elektrikarov co najde na okoli, a asi takto ich pozyva do domov /nechapal som, ked som kecal s elektrikarom co to tahal, on nemal sajnu co je to konektor rj45. nakoniec tam sef -zhotovitel zavolal nejakeho ITckara, ktory to pozapajal, a fungovalo to aj s tym kablom. kazdopadne, neviem ci bol kruteny ci nie.. mozno ze dnes su vsetky take 8linkove kable krutene...
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 24. Júl, 2008, 17:14
filipe, predpokladam investor nedostal protokol z dynameckeho premerania kabelaze
PC> Asus X99-E WS, 5960x@4.7, 32GB/2400, 2xTitanX, Corsair ax1500i
- klb
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 14. Jan, 2006, 02:00
Ahoj, netusim ci si to uz skusal alebo si kabel rovno vymenil, je to asi kabel SYKFY 5x2x0,5 tieneny.
Nepojde ti to, cista teoria a alchymia mozno, ak by si laboroval a aj tak by si sklamany pristupil k vymene kabelaze.
Je to presne pre konstrukciu kablu, preto su pary v konstrukcii U/UTP , F/UTP krutene, kazdy par inym poctom zavitov pre eliminovanie presluchov.
Nepojde ti to, cista teoria a alchymia mozno, ak by si laboroval a aj tak by si sklamany pristupil k vymene kabelaze.
Je to presne pre konstrukciu kablu, preto su pary v konstrukcii U/UTP , F/UTP krutene, kazdy par inym poctom zavitov pre eliminovanie presluchov.
Intel core i5-4690K, Scythe Big Shuriken, Asus Z97i-plus, 2x4GB Crucial Balistix 1600MHz, SSD Crucial M4 120GB, Spire PowerCube SPM210B-300W-PFC