ADSL router + router + switch
- GASPi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
ADSL router + router + switch
Zdravim pani,
zakupil som si v ramci vylepsania domacej siete router ASUS RT-N18U --> GLAN a lepsie pokrytie WIFI oproti stavajucemu ADB VDSL routeru od Telekomu (bezi na nom len ADSL2 linka).
Problem mam vsak so switchom (TP-LINK TL-SF1005D), na ktorom mam napojeny Magio Box a Apple TV.
Pre ilustraciu sietovy diagram:
ADB router ---> ASUS router ---> LAN = PC + NAS + switch (na nom je Magio Box a Apple TV) + zapnuta wifi (na nej tablety, mobily, tlaciaren, ...)
Primarna siet ide 192.168.1.x --> ADB router
Podsiet ide 192.168.2.x --> ASUS router
V nastaveni ASUS routera vidim vsetko okrem switchu a zariadeni za nim. Ked na Apple TV nastavim siet DHCP, hadze mi to IP do primarnej siete 192.168.1.x, co mu nerozumiem.
Magio Box ide, len bolo nutne nastavit na port, kde je switch zapojeny "port IPTV STB" v ASUS routeri.
No stale nerozumiem, co stvara ten switch a preco ho nevidim (na ADB routeri som pekne vsetko videl). Tym padom, sa neviem dostat z Apple TV na NAS.
Prosim o rady, mozno som nieco zle nastavil.
zakupil som si v ramci vylepsania domacej siete router ASUS RT-N18U --> GLAN a lepsie pokrytie WIFI oproti stavajucemu ADB VDSL routeru od Telekomu (bezi na nom len ADSL2 linka).
Problem mam vsak so switchom (TP-LINK TL-SF1005D), na ktorom mam napojeny Magio Box a Apple TV.
Pre ilustraciu sietovy diagram:
ADB router ---> ASUS router ---> LAN = PC + NAS + switch (na nom je Magio Box a Apple TV) + zapnuta wifi (na nej tablety, mobily, tlaciaren, ...)
Primarna siet ide 192.168.1.x --> ADB router
Podsiet ide 192.168.2.x --> ASUS router
V nastaveni ASUS routera vidim vsetko okrem switchu a zariadeni za nim. Ked na Apple TV nastavim siet DHCP, hadze mi to IP do primarnej siete 192.168.1.x, co mu nerozumiem.
Magio Box ide, len bolo nutne nastavit na port, kde je switch zapojeny "port IPTV STB" v ASUS routeri.
No stale nerozumiem, co stvara ten switch a preco ho nevidim (na ADB routeri som pekne vsetko videl). Tym padom, sa neviem dostat z Apple TV na NAS.
Prosim o rady, mozno som nieco zle nastavil.
Re: ADSL router + router + switch
No nechápem prečo si si nechal ešte aj modem ADSL a nekúpil ASUS DSL-N16U ,ktorý má aj ADSL.
- GASPi
- Používateľ
Pretoze je to risk, ze nemusi fungovat ako ma. Cital som vselijake reakcie, niektorym to pada a nedrzi linku. Nemam chut s tym experimentovat. A nie som si isty, ci by mi slapalo Magio TV s inym zariadenim ako od Telekomu.
Iked mat len 1 router by bolo super.
Ale spat k problemu, ktory by som rad vyriesil cim skor.
Iked mat len 1 router by bolo super.
Ale spat k problemu, ktory by som rad vyriesil cim skor.
Len kvôli tomu že rozdiel v cene je minimálny a router má klasický WAN port aj ADSL vstup.Neskúsil si ten switch dáť pred ASUS?
- GASPi
- Používateľ
Ano ma, ale nepojde mi Magio TV, len internet. Na 99 % to bude ako pisem. Telekom ma IPTV len cez ich zariadenia.
K problemu, switch nemozem dat inde, pretoze je v obyvacke, kde mi ide len 1 LAN kabel a potrebujem ho "rozvetvit".
K problemu, switch nemozem dat inde, pretoze je v obyvacke, kde mi ide len 1 LAN kabel a potrebujem ho "rozvetvit".
Možno by som aj Asus skúsil zapojiť nie do WAN ale do LAN.Mal by sa tiež chovať ako svitch.Bude treba zrejme vypnúť DHCP.
Veď hej ale aj tam by možno išlo wifi.
Čo robím najskôr ak kúpim nové zariadenie je aktualizácia.Pri doskách a NTB je to aktualizácia biosu ,ak je novší a väčšinou je ,ak ide o router ,tak je to firmware.Mám modem ADSL + router + router ako access point na predlženie dosahu ,ak treba.Takže si aktualizuj firmware na tom Asus ,ak je novší.Nedávno som bol zapojiť ASUS DSL-N16U a prvé čo som urobil bola aktualizácia firmware.
- GASPi
- Používateľ
Oba routre maju najnovsi FW. Este ma napadlo, kedze sa na ADB neda vypnut DHCP, tak mu skusim aspon obmedzim range na IP ASUS routera.
Pozeral som aj sietovy diagram v ADB a tam okrem ASUSu vidim aj switch so zariadeniami za nim (Magio Box a Apple TV). Pripominam, ze tento switch je napriamo zapojeny do ASUSu.
Fakt tomu nerozumiem, ako moze ADB "pretlacit" DHCP cez DHCP na ASUSe .
Co som tak cital na nete, tak sa odporuca na primarnom routeri vypnut DHCP, no bohuzial v mojom pripade to nie je mozne.
Pozeral som aj sietovy diagram v ADB a tam okrem ASUSu vidim aj switch so zariadeniami za nim (Magio Box a Apple TV). Pripominam, ze tento switch je napriamo zapojeny do ASUSu.
Fakt tomu nerozumiem, ako moze ADB "pretlacit" DHCP cez DHCP na ASUSe .
Co som tak cital na nete, tak sa odporuca na primarnom routeri vypnut DHCP, no bohuzial v mojom pripade to nie je mozne.
- GASPi
- Používateľ
Problem vyrieseny, bolo treba upravit nastavenia v sekcii "IPTV port" .
Ak by niekto riesil obdobny pripad:
Ak by niekto riesil obdobny pripad:
Under the IPTV tab within LAN settings . . .
Select ISP Profile = None
Choose IPTV STB Port = None
Use DHCP routes = Microsoft
Enable multicast routing (IGMP Proxy) = Enable
Enable efficient multicast forwarding (IGMP Snooping) = Enable
UDB Proxy (Udpxy) = 0
- GASPi
- Používateľ
Poprosil by som vas o prikaz do "command line" na otestovanie spojenia z primarneho routera do "internetu".
Vypadava mi obcas net a mam podozrenie na ten crep od Telekomu (ADB) router.
Cize nieco v style "ping z tejto IP adresy na www.google.com". Vdaka .
Vypadava mi obcas net a mam podozrenie na ten crep od Telekomu (ADB) router.
Cize nieco v style "ping z tejto IP adresy na www.google.com". Vdaka .