Ahojte, mám problém s MicroSD kartou (16GB Class10), dúfam že sa to dá vyriešiť softvérovo.
Včera sa mi mobil nechcel prebudiť tak som po chvíli vybral baterku nech ho reštartnem. No po spustení mi vyhodilo že na SD karte sú chyby a mám ju skúsiť preformátovať. Po štiknutí formátovať sa nič nestalo, kartu mi v mobile neobrazilo. Skúsil som kartu v inom mobile a šla bez problémov, takisto iná karta v mojom mobile. Tak som ju dal do čítačky do PC, tvárila sa v poriadku, zazálohoval som dáta ktoré som chcel bez problémov, takisto šlo na kartu kopírovať aj z nej mazať ako keby sa nechumelilo, súbory otvorilo bez problémov.
Checkdisk našiel chyby a tváril sa že ich opravil, ale keď som ho pustil znova našiel tie isté chyby stále dookola (3 poškodené súbory). Po pustení cez príkazový riadok vypíše niečo v zmysle že nemôže zapísať zmeny do súborového systému. takisto nefunguje formát, ani z Windowsu, ani nejaká utilitka na SD karty čo som stiahol z netu (tá vypisuje že karta je chránená voči zápisu a že mám ochranu vypnúť... samozrejme na MicroSD žiadny prepínač nie je). Cez správu diskov vo Windows (Win7) nemám možnosť odstrániť partíciu a vytvoriť nanovo, tak mi už došli nápady. Vedel by mi dakto poradiť čo mám robiť? Či odišli bunky akurát tam kde je FAT tabuľka a karta je vhodná akurát tak do koša/na reklamáciu ak náhodou nájdem bloček?
Chyba na SD karte
Chyba na SD karte
Spoiler: ukázať
- bassgenerator
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 08:28
Re: Chyba na SD karte
skus pozriet ci na SD karte nemas zlozku "android secure" ak ano vymaz ju.
NB: Lenovo Thinkpad T570 win 10 pro x64
Mobil: Apple Iphone 13 pro Max gold 128 GB
Mobil: Apple Iphone 13 pro Max gold 128 GB
- scpeter1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
Re: Chyba na SD karte
Kos,reklamacia......
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10