Reklamacia vadneho pixelu alebo software oprava
Reklamacia vadneho pixelu alebo software oprava
Na Vianoce som sa chcel potesit novym led monitorom Philips z Alzy, monitor je pekny bohuzial od prveho spustenia ma jeden vadny pixel. Ten je cervenej farby a je viditelny iba na niektorom pozadi. Pri teste ho nebolo vidno na cervenom, modrom a ciernom pozadi. Chcem sa spytat je 1 vadny pixel dovod k reklamcii a ci exisuje nejake software riesenie opravy pixlu? Ma niekto skusenosti s undead pixel programom a podobnymi, ktore pri rychlom preblikavani farieb vraj dokazu vadny pixel odstranit. (tato info iba zdroj net) kedze nepoznam nikoho komu by to naozaj pomohlo.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Reklamacia vadneho pixelu alebo software oprava
zalezi to od vyrobcu a niekedy aj od modelu monitora. kontaktuj philips.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
shiro...najprv by som mal kontaktovat predajcu, ak u neho nepochodim skusim priamo podporu philips.Mal som predtym asi 7rokov Acer a uplne ze do pohody, tento od prveho zapnutia.
- zodiaq
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Bohuzial mas smolu, existuje iso certifikacia kvality podla ktorej je povoleny pocet vadnych pixlov na paneli.
Samozrejme zavisi od typu panelu, uhlopriecky alebo aj typu vadneho pixla (high dot, low dot - tmavy/svetly podla specifikacie sa to kontoluje na urcitej farbe/svietivosti). Cize reklamacia pravdepodobne neobstoji. Ked tak sa skusit vratenie tovaru.
Samozrejme zavisi od typu panelu, uhlopriecky alebo aj typu vadneho pixla (high dot, low dot - tmavy/svetly podla specifikacie sa to kontoluje na urcitej farbe/svietivosti). Cize reklamacia pravdepodobne neobstoji. Ked tak sa skusit vratenie tovaru.
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Stiham to este vratit, ale som sklamany ze prave Philips.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
sice specifikacia povoluje urcity pocet vadnych pixlov na stanovenu plochu, ale niektori vyrobcovia garantuju bezvadny panel takze tam by sa to reklamovat dalo. ale ked to este mozes vratit tak to neries.
Spoiler: ukázať
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
to akoze ma byt philips nejaky top alebo ako mam tuto vetu chapat? Aj TOP produkty mozu mat podobnu "vadu"kenvele napísal:Stiham to este vratit, ale som sklamany ze prave Philips.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Tak ked vies ako na to, tak naco zbytocne cakas? No v tomto pripade moze byt predajca len medziclanok, ale da sa to aj tak.kenvele napísal:shiro...najprv by som mal kontaktovat predajcu, ak u neho nepochodim skusim priamo podporu philips.Mal som predtym asi 7rokov Acer a uplne ze do pohody, tento od prveho zapnutia.
Videl som aj EIZO s vadnym pixelom, toto sa moze stat kazdej znacke...
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB