Headamp + sluchadla

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
adr0z
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 26. Aug, 2011, 08:15

Headamp + sluchadla

Príspevok od používateľa adr0z »

zdravim,

momentalne mam doma myslim si ze celkom prijemnu budget zostavu
repraky klipsch reference r-15m
receiver yamaha r-s201
starsi hitachi ht-354 gramo
a este art dj pre II phono predzosik

dozvedel som sa ze vseobecne sa receiver nepovazuje za dobry zdroj pre sluchatka, preto si chcem zaobstarat headamp + nejake decentne sluchatka ..

rozpocet +-250€ na obe
M1ch4l
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00

Re: Headamp + sluchadla

Príspevok od používateľa M1ch4l »

Clovece, nakupnu poradnu uz nikto nesleduje?

250 EUR spolu? Napada ma takato kombinacia http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... G-K612-PRO
a http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... -SE-silver

Neviem vsak, ako je na tom ten AMP. Kazdopadne K612 Pro su uz dost kvalitne sluchadla a chce to k nim dobry AMP. Je to len zosik, nema to DAC.

Uf, prave som si uvedomil, ze som to vlastne prekrocil o 100 EUR :D No asi by som o moc nizsie nesiel. Sluchadla takmer jednoznacne K612, len ten AMP...
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
CPU 7800 X3D + DeepCool AK620; MB ROG Strix B650E-E; RAM G.Skill 32GB 6000CL30; GPU 7900XT Pulse; OS SSD 980 Pro 1TB; Storage SN850X 2TB, 860 QVO 2TB; PSU ROG Strix 850W Aura; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Razer Huntsman V2 (red linear), Razer Basilisk V3 Pro + Razer Destructor 2, Blue Snowball
adr0z
Používateľ
Používateľ

rozmyslal som na schiit magni 2 alebo vali, neviem sa rozhodnut .. nikdy som elektronkovy zosilovac nepocul tak sa toho trochu bojim.
Popripade Fiio e09k alebo BVaudio headamp
sluchatka som si vyhliadol AKG K550 alebo Beyerdynamic DT770 Pro / 990 Pro ..

čo ty na to? DAC nepotrebujem
M1ch4l
VIP
VIP

K550 sa mi nepacili, blby zvuk...pocul som ich na vystave, ak si to nepletiem. Cize to nemusi byt velmi dobre podlozeny nazor. Osobne by som odporucal otvorene sluchadla, ak nutne nepotrebujes uzavrete.

headamp je slusna volba. Cokolvek od Schiit by malo tiez byt dost dobre.
CPU 7800 X3D + DeepCool AK620; MB ROG Strix B650E-E; RAM G.Skill 32GB 6000CL30; GPU 7900XT Pulse; OS SSD 980 Pro 1TB; Storage SN850X 2TB, 860 QVO 2TB; PSU ROG Strix 850W Aura; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Razer Huntsman V2 (red linear), Razer Basilisk V3 Pro + Razer Destructor 2, Blue Snowball
adr0z
Používateľ
Používateľ

no K550 sa mi pozdavali aj po dizajnovej stranke, nenasiel som nejake hrozne reakcie na ne .. necham si ale podarit.

boli mi odporucene aj Audio Technica ATH-AD900X, ktore su vsak u nas vraj hrozne predrazene .. na amazone a ebay idu po cca 150usd, no dost sa bojim ci to nebudu fake, hlavne z ebay (na amazone sa mi nepodarilo najst predajcu ktory posiela na slovenko)

co hovoris na tie DT770/990 ?
M1ch4l
VIP
VIP

770 by mala byt dobra volba, 990 nepoznam. No lepsie, keby tu aj niekto iny napisal. Ja uz to tak velmi nesledujem. Urcite sa tu najdu ludia, ktori v tom maju lepsi prehlad.
warrior606
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55

Príspevok od používateľa warrior606 »

Nenapisal si ake zanre pocuvas. Hlavny rozdiel medzi 770 a 990 je ten ze 770 su zatvorene a 990 otvorene. Pokial mas rad v hudbe priestor a nepotrebujes nutne uzatvorene sluchadla tak 990 by mohli byt dobra volba. Su vo verziach 32ohm, 250ohm a 600ohm pricom najlahsie vybuditelne su tie 32ohm ale aj tak k nim odporucaju nejaky amp. Inak podla recenzii su dost prebasovane tak pokial nie si basshead tak ti nesadnu. Mozno by si mohol este pozriet po http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... irit-ONE-S
Co su vyrovnane sluchadla. Dalsia z moznosti by mohla byt
http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... om-One-Pro
alebo overene klasiky http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... RO-250-Ohm

Cokolvek co ti tu napiseme si treba ist vypocut pretoze fakt nikto netusi co bude z hladiska zvuku tebe vyhovovat. Je to velmi individualne a co sa paci mne sa nemusi tebe a naopak. Ked uz nejaky amp k tomu tak by som pozrel nejaky HUD audinst mx1 alebo mx2, HRT microstreamer ... moznosti je strasne vela.
adr0z
Používateľ
Používateľ

basshead niesom urcite, nepocuvam skoro nic elektronicke .. vacsinou punk / metal / hardcore a rozne subzanre ..

kludne mozu byt aj otvorene ...
ten amp bude treba, kedze ako som uz vyssie pisal zdroj bude gramofon a receiver nieje vraj najlepsi zdroj pre sluchatka ..
warrior606
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55

Príspevok od používateľa warrior606 »

No tak ale pri metale tie kopaky stoja za to :) to je jedno. Cize ked nie basove tak potom tie focal spirit alebo byt sa dalo uvazovat o tych beyer custom one pro, popripade pri troche investicie aj shure srh 940 http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?f=23&t=1315
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

fííha keď pán počúva také šmakulády potom http://sluchadla.heureka.sk/grado-prestige-sr80e/ :) :good: výhoda je že to netreba nejak extra ampovať.

Stále však budeš potrebovať kvalitný dac.

Nevýhoda môže byť pohodlie pri používaní :)
adr0z
Používateľ
Používateľ

DAC treba aj keď zdroj je gramo?

gramo - > preamp - >receiver - > repro

Takto to mam teraz, plánoval som len pridať headamp
ANONYM_a7

Nie gramo je analógový zdroj :-)
adr0z
Používateľ
Používateľ

takze mi staci samostatny headamp ..

v cenovej hladine okolo 100€ toho asi neni moc na vyber že?

inak pozeram ze tie grado su asi najlepsia volba pre tieto zanre, zo zaciatku mi neboli moc sympaticke ale asi ich nakoniec naozaj vezmem.

A to pohodlie no, moc času počúvaním hudby z gramo netravim aj tak, iba občas :)
ANONYM_a7

Potom grado budú vyhovovať. Fakt to netreba nejak extra ampovať - vzal by som sluchy a aspoň na skúšku skúsil hrať priamo z receiveru i keď to nemusí dopadnúť najštastnejšie, no kupovat výkonný amp pre gradá je somarina :) ;) ale ako keby bolo možno dáka elektrónka by k tomu aspoň vyzerala dobre :)
adr0z
Používateľ
Používateľ

no zohnat elektronku v tejto cenovej hladine bude asi problem :?

Návrat na "Nákupná poradňa"