Kupa LED osvetlenia do skrinky Fractal R5 ?
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Kupa LED osvetlenia do skrinky Fractal R5 ?
Zdravim.
Chcem nejake decentne osvetlenie do skrinky Fractal R5 - nemusi to svietit ako denne svetlo, len tak trochu osvetlit. Naj by bolo, keby som to dokazal vypinat bez rozoberania case..
Na osvetlenie uvazujem o niecom takom.. 1x.
http://www.alza.sk/akasa-vegas-modry-d527223.htm
Je to dobry napad alebo? Raz davno som mal katody AKASA, ale to uz asi nieje v mode, ci?
Videl som nieco take, ako to funguje podla Vas?
https://www.youtube.com/watch?v=x3FExItJocg
edit: alebo nahradim dodany vetrak k R5 nejakym LEDkovym?
Chcem nejake decentne osvetlenie do skrinky Fractal R5 - nemusi to svietit ako denne svetlo, len tak trochu osvetlit. Naj by bolo, keby som to dokazal vypinat bez rozoberania case..
Na osvetlenie uvazujem o niecom takom.. 1x.
http://www.alza.sk/akasa-vegas-modry-d527223.htm
Je to dobry napad alebo? Raz davno som mal katody AKASA, ale to uz asi nieje v mode, ci?
Videl som nieco take, ako to funguje podla Vas?
https://www.youtube.com/watch?v=x3FExItJocg
edit: alebo nahradim dodany vetrak k R5 nejakym LEDkovym?
Spoiler: ukázať
- kovinator
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 23:25
Re: Kupa LED osvetlenia do skrinky Fractal R5 ?
LED vetraky ani za svet. V podstate jedine osvetlenie co vyzera dobre je studena biela.
Ja to mam poriesene cez 5m pas RGB LED s ciernym pcb z ebayu. Aj s controllerom to vyjde menej ako 7 eur urcite(ak zoberes menej ako 5 metrov). A zostalo mi este vela toho pasu. Ked budem mat cas, tak nieco ine si s tym zmajstrujem.
Normalne len useknes cast pasu, napojis na controller a ten napojis napriklad upravenym adapterom na molex
Vyhoda je-> svieti to len vtedy ked chces a mozes si dialkacom prepinat farby, ak by si mal melancholicku chvilku, alebo co ja viem co.
Prijmac som umiestnil tak, ze dokazem vypinat a zapinat ak namierim na tie bocne medzery pre nasavanie.
Ja to mam poriesene cez 5m pas RGB LED s ciernym pcb z ebayu. Aj s controllerom to vyjde menej ako 7 eur urcite(ak zoberes menej ako 5 metrov). A zostalo mi este vela toho pasu. Ked budem mat cas, tak nieco ine si s tym zmajstrujem.
Normalne len useknes cast pasu, napojis na controller a ten napojis napriklad upravenym adapterom na molex
Vyhoda je-> svieti to len vtedy ked chces a mozes si dialkacom prepinat farby, ak by si mal melancholicku chvilku, alebo co ja viem co.
Prijmac som umiestnil tak, ze dokazem vypinat a zapinat ak namierim na tie bocne medzery pre nasavanie.
pohladaj si na ebayi nieco na tento styl, rgb pasik s dialkovym, dlzku - pocet led - atd. si vyber podla seba, najdes tam toho kopu
http://www.ebay.co.uk/itm/271645035396
http://www.ebay.co.uk/itm/271645035396
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
- felipe25
- Pokročilý používateľ
kovinator, nejake foto nemas?
ja nechem aby tam bolo svetlo, skor nieco svetlomodre /mal som raz davno katody, tak si pamatam ako to svietilo/.
ale toto s dialkacom vyzera skvele, ale az 5metrov? nieje to vela? nestaci zhora dat? ved to by nemali ani meter aj tak.
nejake fotky by som chcel vidiet v tme, v poslednej dobe vidim velmimalo case osvetlenych, niekedy to ficalo
ja nechem aby tam bolo svetlo, skor nieco svetlomodre /mal som raz davno katody, tak si pamatam ako to svietilo/.
ale toto s dialkacom vyzera skvele, ale az 5metrov? nieje to vela? nestaci zhora dat? ved to by nemali ani meter aj tak.
nejake fotky by som chcel vidiet v tme, v poslednej dobe vidim velmimalo case osvetlenych, niekedy to ficalo
- kovinator
- Používateľ
Okej nieco skusim odfotit zachvilu. Ake fotky konkretne chces? Ako to mam pozapajane a ako to svieti?
Nechcel som to este velmi prezradzat kym nebude build log hotovy, ale mozem ti to povedzme poslat do spravy.
5metrov je hrozne vela ja to mam natiahnute cez spodok case, asi polovicu zadnej casti a tristvrtinu prednej casti. Povedal by som ze meter v podstate staci ale nemeral som to.
EDIT: poslal som ti spravu, ale nemal som cas si moc upratat ani sa s tym pohrat takze je to take narychlo. O pekne fotky sa budem snazit v logu. Na predstavu to zatial staci( zavri sa v izbe a nikomu ich neukazuj).
Nechcel som to este velmi prezradzat kym nebude build log hotovy, ale mozem ti to povedzme poslat do spravy.
5metrov je hrozne vela ja to mam natiahnute cez spodok case, asi polovicu zadnej casti a tristvrtinu prednej casti. Povedal by som ze meter v podstate staci ale nemeral som to.
EDIT: poslal som ti spravu, ale nemal som cas si moc upratat ani sa s tym pohrat takze je to take narychlo. O pekne fotky sa budem snazit v logu. Na predstavu to zatial staci( zavri sa v izbe a nikomu ich neukazuj).
- felipe25
- Pokročilý používateľ
parada, aha cize to jeden pas svieti na rozne farby, waw super, dobre vediet, uz som to objednal 1m z ebay
ok fotky su tajne
ok fotky su tajne
- felipe25
- Pokročilý používateľ
kovinator a ako urobit tu redukciu na molex? prip neurobis a neposles za nejake €?
uz mi todoslo, len nemam taky jack do DC+12V
uz mi todoslo, len nemam taky jack do DC+12V
- Andrew007
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Dnes to idem spravit aj aj, môžem Ti to preposlať alebo spraviť video kde čo spojiť. Ten DC adaptér by si mal mať v balení keď kupuješ RGB 5005 set .
5800X3D - ROG strix B550-A gaming - 4090 GS - Corsair 32/3600 - 970 evo 1TB - Corsair RM850 - Dell 2716DG 2K/144 / Dell Gaming G3223Q 4K/120
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
tak ano, ale naco tahat adapter ked v PC sa ti 12V vala kade tade
nejake lepsie elektro tam urcite mate, nemyslim nay a podobne ale obchody typu http://www.gme.sk/
pripadne aj v mensom by to mali
nejake lepsie elektro tam urcite mate, nemyslim nay a podobne ale obchody typu http://www.gme.sk/
pripadne aj v mensom by to mali
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Samsung G80SD
- felipe25
- Pokročilý používateľ
ze ten kabel moLex jack kupim v elektre hotovy? ta skusim pozriet v elektre
- Andrew007
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Memnon mal na mysli že 12V máš vsade v PC, neni potrebné ťahať 12V cez zásuvku - adaptér. Molex prerobený na DC output v obchodoch určite nenájdeš len tak v meste, pokiaľ máš doma mikrospájkovačku alebo starú rachňu s trafom je to otázka dvoch minút a nepotrebuješ mať extra zručnosti . Viem ti nafotiť aj schému pokiaľ ťa to zaujíma .
5800X3D - ROG strix B550-A gaming - 4090 GS - Corsair 32/3600 - 970 evo 1TB - Corsair RM850 - Dell 2716DG 2K/144 / Dell Gaming G3223Q 4K/120
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Presne ako pise andrew
Ten konektor co ti chyba som myslel
Dokopy si to uz das sam
Ten konektor co ti chyba som myslel
Dokopy si to uz das sam
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Samsung G80SD
- felipe25
- Pokročilý používateľ
nafot mi to pls, pomoze.
ja som mal adapter v baleni, ale ten na sfunkcnenie otrebuje to DC 12V okruhly konektor, ale teda ked prepojim ten molex na ten jack malo by to ist nie
ja som mal adapter v baleni, ale ten na sfunkcnenie otrebuje to DC 12V okruhly konektor, ale teda ked prepojim ten molex na ten jack malo by to ist nie
- kovinator
- Používateľ
New 5.5x2.1mm DC Power Male Female Plug Connector Cable for CCTV LED Lighting takto sa volal ten konektor co som ja kupoval z ebayu.
Tu mas schemu molexu http://images.bit-tech.net/content_imag ... /molex.gif
Aj by som ti to vyrobil, ale je to trivialne spravis to aj sam ako na fotke zoberes len zlty a cierny z molexu(ja som to zobral myslim z redukcie molex na sata, ale to je jedno, dolezite je aby si spravnu stranu mal co zapojis do zdroja.)
Cierny je zem a pokial sa nemylim tak ten konektor ma biely a cerveny drat. Cerveny by mal byt power a biely ground->spojis len cierny s bielym a cerveny so zltou, zaizolujes a ficis. Nie som si isty tou cervenou a bielou. Nech ti toto aj niekto iny potvrdi radsej.
Tu mas schemu molexu http://images.bit-tech.net/content_imag ... /molex.gif
Aj by som ti to vyrobil, ale je to trivialne spravis to aj sam ako na fotke zoberes len zlty a cierny z molexu(ja som to zobral myslim z redukcie molex na sata, ale to je jedno, dolezite je aby si spravnu stranu mal co zapojis do zdroja.)
Cierny je zem a pokial sa nemylim tak ten konektor ma biely a cerveny drat. Cerveny by mal byt power a biely ground->spojis len cierny s bielym a cerveny so zltou, zaizolujes a ficis. Nie som si isty tou cervenou a bielou. Nech ti toto aj niekto iny potvrdi radsej.