Problém s WiFI na ADSL TD-W8901GB

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00

Problém s WiFI na ADSL TD-W8901GB

Príspevok od používateľa MaxMan »

Mám problém s TP Link TD-W8901GB - ADSL router od Orange k DSL internetu. Pokiaľ je tento modem používaný samostatne a je na ňom zapnuté WiFI, všetko ide ako má - bežne sa pripájajú 2-4 zariadenia cez WiFi. Akonáhle som cez sviatky potreboval vykryť druhé podlažie signálom a napojil som do siete ďalší WiFi router, začali problémy. Klienti sa nevedeli napojiť na WiFi (ani na jedno zariadenie). Ak sa pripojili, boli výpadky, všetko šlo strašne pomaly. Dokonca vypadával aj internet na všetkých zariadeniach v dome (aj po kábli). Pomohol len reštart TP-LINKu.

Skúšal som 3 rôzne AP (D-Link a 2x AirLive) - pri všetkých to blblo. Pritom počet uživateľov sa nejak rapídne nezvýšil - max. 6 naraz napojených. Ale blblo to už aj pri 3 naraz zapojených.

Vie mi niekto povedať čím to je? Keď som dnes odpojil dodatočný WiFi router, všetko sa vrátilo do normálu.
Podotýkam, že pred cca 9 mesiacmi som takto isto vykrýval dom WiFI (používal som dodatočný D-Link router - ten istý ako teraz) a vtedy problémy neboli. Konfigurácia týchto dvoch zariadení sa medzitým nemenila.

Môže byť, že TP-Link dožíva? Alebo čo s tým mäže byť? Viem, že "mydlové krabičky" toho veľa nezvládnu, ale žeby ich položilo 5-6 spojení cez WiFi????
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
Kknightley
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Dec, 2012, 18:01

Re: Problém s WiFI na ADSL TD-W8901GB

Príspevok od používateľa Kknightley »

Nebijú sa ti nejaké IP adresy? Nemáš v nastaveniach routera zle nastavený bridge ? (pochopil som že máš 2 routeri v byte a sú prepojené - či sa ti nebijú nastavenia IP ...) nejaké obmedzenia týkajúce sa rozsahu prideľovaných IP adries routerom pre jednotlivých pripájajúcich sa klientov nemáš nastavené? ...
MaxMan
Redaktor
Redaktor

ADSL router: DHCP pre všetky zariadenia v dome

WiFi router: bez DHCP, klasické AP

IP nekolidujú, nastavenia sú na správne - kontroloval som ich ja aj brat.
Nejde mi proste do hlavy, prečo to robilo s tromi rôznymi routrami. Rovnaké správanie. Asi bude fakt chytený ADSL router...
4040
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Príspevok od používateľa 4040 »

Skúsil si nastaviť pri druhom routri tie isté parametre na wifi ako na prvom iba iný kanál?Samozrejme pri vypnutom DHCP a aby mal inú IP adresu ako prvý router.
MaxMan
Redaktor
Redaktor

Myslíš nastaviť ako repeater? Nie - nastavoval som iné SSID. Samozrejme vypnuté DHCP a IP routrov boli iné - základy sietí ovládam.
4040
Používateľ
Používateľ

Nastav ako AP ,to si mal iba vypni DHCP nech adresy prideľuje 1.router.Wifi rovnako iba iný kanál.
MaxMan
Redaktor
Redaktor

Ako AP mám nastavené. DHCP je vypnuté - prideľuje 1. router (ADSL).
4040
Používateľ
Používateľ

Tak si iba nastav rovnako wifi iba iný kanál.Prípadne 2.router zapoj do LAN nie WAN a vypni alebo skús aj nechať zapnuté DHCP.
1. router IP 192.168.1.1 zapnuté DHCP prideľovanie IP od 192.168.1.2
2. router IP 192.168.1.2 vypnuté DHCP zapojenie do LAN prípadne môžeš aj DHCP nechať zapnuté na skúšku.
MaxMan
Redaktor
Redaktor

Točíme sa tu stále dookola....

Zapojenie mám korektné:

ADSL ---------> WiFi cez LAN

Nastavené IP nekolidujú
DHCP server môže byť len JEDEN!!! Ak by som zapol DHCP aj na 2. routri, automaticky mám problém
4040
Používateľ
Používateľ

Ja mám modem DSL a za ním router Belkin.Zapojil som ho namiesto do WAN do LAN,DHCP som vypol aj nechal zapnuté a cez wifi internet išiel v obidvoch prípadoch.Viem že na druhom routri DHCP treba vypnúť aby 1.router prideľoval adresy ale som bol zvedavý a ako píšem išlo to či som to vypol alebo nechal zapnuté.Pred tým ako som to napísal som to skúsil.Modem DSL je bez wifi a nechcelo sa mi meniť nastavenie v ďalšom routri ASUS ,ktorý mám nastavený ako repeater,prave nato čo potrebuješ aj Ty.Ja ho však nemám spojený s Belkinom cez kábel ale iba wifi a wifi šírim ďalej.Ak si myslíš že sa točíme stále dookola,tak to nechaj tak.U mňa to funguje aj takto.Skúšal som však iba 2 PC cez wifi.Nechcelo sa mi zapínať aj NTB.
MaxMan
Redaktor
Redaktor

Ono tieto sieťové veci pri 2PC väčšinou idú bez problému. Aj keď by som mal DHCP na oboch zapnuté - šanca na kolidovanie je malá.
Vyskúšal som rôzne kombinácie nastavení, samozrejme aj reset do továrenských nastavení, ale stále problém.

Teraz som otestoval 4 zariadenia cez WiFi naraz, ale len s ADSL routrom - všetko šlape ako má. Ale pri zapojení ďalšieho WiFi routra ide do kolien všetko - WiFi na oboch zariadeniach a dokonca aj net na stolných PC.
Tipujem to už fakt len na chybný ADSL router...
4040
Používateľ
Používateľ

Ja má iba modem DSL bez wifi a za ním Belkin a ak treba ,tak zapnem Asus RT-N12D.Pozrel si sa aj či nieje novší firmware ma tom DSL TP-Linku?
MaxMan
Redaktor
Redaktor

Novy FW som pozeral. Výrobca má najnovší v. 3.0.0 z roku 2010. V mojom zariadení je v. 3.0.1 z roku 2012 (asi brandovaný od Orange).

Návrat na "Hardware všeobecne"