ASRock Z97 E3 + Xonar U3 + Microlab = AKTY X

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Re: ASRock Z97 E3 + Xonar U3 + Microlab = AKTY X

Príspevok od používateľa lacika »

vytiahol si repro z predlzky, dal do zasuvky, robilo to stale, tak si to naspat zapojil do zasuvky? Si nechcel napisat do predlzovacky?

Podla toho co pisete, tak by som skor videl problem v mikrolaboch. Nie je mozne, aby vypnute repraky pukali.

Ako pozeram, microlaby pouzivaju spinany zdroj. Tam mozu byt kondy este nabite a sposobovat to pukanie.
inak spracovanie tonu je cez OZ a koncak je TDA7265. Tam by som chybu asi nehladal.
MacTukahan
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36

Príspevok od používateľa MacTukahan »

Vypada to na volaky kondak, lebo dneska mi to uz nerobilo
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32

Príspevok od používateľa mArtinko5MB »

Ano ano, sorry preklep, zapojil som naspat do predlzky a uz to nerobilo a nerobi to stale :) nastastie. Popravde sa do elektriky nerozumiem, ale ak je kondak zly, nie je to na RKM ? Vedeli by to zistit v servise, ak by som im to tam poslal ?
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
MacTukahan
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36

Príspevok od používateľa MacTukahan »

Podla mna by povedali, ze zavada sa neprejavila... ak to bude pukat stale, tak vyreklamujem. Ved zaruka je 2 roky.
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Ci ti ja viem.. zvacsa ked nie je kond OK, vysoke ESR, tak by ten zdroj blbol o dusu.. a praskalo a lupalo by ti to aj pri zapnutych repro.
Toto vyzera skor na zly navrh zariadenia.

http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 72137.html

su tam 3 dosky. Koncak, predzos a dnu je zdroj. Ked na to tak pozeram, tak zdroj je stale zapnuty. Idu don 2 cervene kable a z neho 3 (dva modre, jeden cierny) Asi kvoli symetrickom napajani pre to TDA. To ide do dosky s koncakom a na tom koncaku je on/off tlacidlo.
Bojim sa, aby to nebolo len nejake trapne mute. Cize repraky nie su vypnute ale len "stisene". Preto to robi kopance a jedine rozumne vypnutie je zo zasuvky.
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Hmmm, nejaky taky vyklad som chcel pocut uz pred mesiacmi :D Diky, ale to ci to je len "mute" knoflik sa da predsa zistit nejakym ampermetrom alebo niecim podobnym nie ? Nechytaj ma za slovicka, snazim sa vyjadrit co najzretelnejsie, urcite vies co myslim... :D
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ano, urcie by si to vedel zistit aj ampermetrom, aj wattmetrom, pretoze takto "vypnute" repraky maju urcity kludovy odber.
Dajme ak by mali odber (neuvadzaju ho) 120mA, tak pri 230V je to 27W. Max prikon zariadenia je tam tusim 1A, cize 230W.
realne dajme tomu, ze si to zoberie nieco pod 100vku.

ak by to tlacitko bolo sietovy vypinac a surovo by si vypol privod (primarnu stranu zdroja), tak tam musi byt nula.

btw: repro z elektronickeho hladiska grcka :good: ani vyhybka. Len na vyskaci jeden kondik a este elyt.
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Tak je tu nove zistenie, prenasal som PC a ked som opat prisiel a zapojil zacalo to robit.

Na co som prisiel? Ze to napatie ide priamo cez JACK z repro. Ked prechadzam po plechu na zadnej strane bedne(v mieste, kde su USB a pod) s koncom jacka a druhou rukou sa dotknem bedne hocikde, tak ma to normalne dost kope ... To je podla mojho nazoru uplne zvratene a urcite budu zle repraky. Toto predsa nemoze robit, aby bolo napatie v kabli s jackom ... Preto su potom repro nabudene aj ked su vypnute, pretoze to nich ide celkom velke mnozstvo stavy.

Dokonca, ked prechadzam jackom po zadnej plechovej strane, celkom pekne to iskri :)

napada ma este, ze je zly kabel ?

Co stym? RKM ?
- Satoshi Nakamoto
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Nemusis mat ziadne napatie v kabli. Staci ked mas rozdiel v potenciali zeme.
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

Dokonca, ked prechadzam jackom po zadnej plechovej strane, celkom pekne to iskri :)
to mi robi aj vga z monitora :D
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Takze to nemusi byt vyhradne chyba v repro ? Do elektriky som laik :)
- Satoshi Nakamoto

Návrat na "Hardware všeobecne"