Mám tu ďalší update

Zatiaľ dočasne takto... ešte musím urobiť uchytenie pre ten spodný fan (zatiaľ je len tak položený na takých malých nožičkách) a potom sa pustím do grafiky
Mám ale dva problémiky
1. Akosi sa niečo nepáči ramkám. Na xmp-čkových 1866MHz idú OK, resp. xmp ani nepoužívam a mám tam napevno nastavené 1866MHz, 9-9-9-27 CR1, 1,52V. Dokonca som sa trochu skúšal hrať aj s bclk (už neviem koľko to bolo), kedy ramky išli na nejakých takmer 1900MHz a všetkým možným som to pretestoval (okrem iného aj Prime95 nejakých 18 hodín) a tiež všetko OK. Akonáhle som to ale zmenil na 2000MHz (samozrejme pri bclk 100 a rovnakom CL9 časovaní), tak comp už ani nenabootuje. Ani s horším časovaním to nenabehlo ani s vyšším napätím, len sa dokola zapína a reštartuje. Pritom mám otestované, že tie ramky (a radič v procáku) zvládnu v pohode 2000MHz CL9 1T pri trochu zvýšenom napätí. Nie že by ma nejak trápilo, ak to na tých 2000MHz ta doska proste nevie (čo sa mi ale akosi nezdá, predchádzajúca GD65 s nimi vedela aj 2133MHz CL9 1T takmer úplne stabilne), keďže rozdiel vo výkone je tam nulový, len by ma zaujímalo, čím to môže byť, resp. čo môžem robiť zle... máte niekto nejaké nápady??
2. A druhá vec, akosi nechápem, prečo mi žiadny hardware monitor (open hardware monitor, aida) nečíta/nezobrazuje/nevidí otáčky na sys fan 3 (resp. sys fan 4). Sys fan 1 a 2, tie sú evidentne zvlášť regulované ako 3 a 4 (usudzujem podľa možností nastavenia v biose), tak 1 a 2 zobrazuje ako má, ale 3 a 4 už nie. Pritom v biose tá hodnota je a aj keď spustím ten MSI Control Center, tak v ňom tie otáčky tiež vidím a viem si tiež pekne nastaviť krivku regulácie pre ten fan, ale v ostatných utilitkách nič a moc nemám v pláne teraz kvôli tomuto začať používať ten ich Control Center.
Bobo99, ty máš tú dosku, tebe to ako ide??