>> ja sa teraz zabavam s domacim riesenim NASu, postavenym na Xeone E3-1220LV2 - co ma TDP 17W a 4GB ram + SSD, no a spotreba
>> je medzi 30-40W, G3258 ma TDP 53W, cize ta spotreba bude vyssia, hentie krabicky maju cca 20W aj s diskami. Cize henten Synology
>> zezere +-2.5e, ten moj +-5e, a G3258 +- 8e.
to ze ma procesor napisane 53W TDP neznamena ze tolko zerie - to je jeho MAXIMALNA spotreba. V kludovom rezime teda bez zataze, co je 99.9% casu pri NASe, ide tvoj procesor a G3258 na uplne rovnakej spotrebe, desatina wattu.
Mam dojem ze mojej zostave som nameral 35W so styrmi diskami, G3258, Z97. Fakt sa mi to nechce teraz vypnut aby som vrazil merak do zasuvky. A ako som hore pisal, ten hrozny rozdiel v spotrebe sa pretavi asi do siestich eur rocne. Iste, argument jednoduchosti pri krabicke uznavam - proti nemu stoja vymenovane veci, BEZPECNOST ktora doteraz vobec nebola spomenuta (poznam zopar ludi ktori maju QNAPy a ine mydlove krabicky o ktorych absolutne nic nevedia - samozrejme so svojimi datami - vycapene do internetu bud priamo na verejnych adresach alebo aspon na premapovanych zopar portov z verejnej adresy do vnutornej siete.
Mna ITcko zivi, ja si taketo veci nemozem dovolit.
V neposlednom rade ta uzasna radost ked ti pod rukami nieco vznika a dobry pocit z urobenej roboty... ja viem, nie je kazdy taky. Ako jasne vidime na neprebernej plejade tychto krabiciek, existuje pre ne trh. Na tom nic nie je zle.
Ja som strucne zhrnul nejake body okolo toho lebo som citil vnutorne psychotronicke nutkanie vyjadrit sa

Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.