Rychlost vytvarania image disku
- bassgenerator
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 08:28
Re: Rychlost vytvarania image disku
priklanam sa k ATIH. robim zalohu raz mesacne,ci uz uplnu alebo inkremental,ale s tychto softov je asi najrychlejsi,napriklad u mna aj ked dam full Image step by step sector na externy USB3 HDD
NB: Lenovo Thinkpad T570 win 10 pro x64
Mobil: Apple Iphone 13 pro Max gold 128 GB
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ja som to párkrát skúšal aj SSD <->SSD a napodiv to trvalo rovnako ako HDD <->SSD
samozrejme to nebola 840 čo po 2min padne na 50mb/s zápisu
samozrejme to nebola 840 čo po 2min padne na 50mb/s zápisu
Spoiler: ukázať
- bassgenerator
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 08:28
ked je zapratany tak kazdy SSD spadne na pomale rychlosti nielen 840.
NB: Lenovo Thinkpad T570 win 10 pro x64
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
citanie z ssd nie je ovplyvnene jeho zaplnenostou ale iba filesystemom, teda velkostou suborov, ich poctom a schopnostou filesystemu sa s tym vysporiadat.
zapis na ssd je ovplyvneny tym co ja uz dlho na tomto fore prednasam : kup si 850pro, natrep mu 50% overprovision a budes zapisovat 80.000 random IOPS, 4kB velkych teda 320MB/s az do armageddonu. viem ze je to sialene... ked spravis 25% overprovisioning tak dosiahnes 40.000 random IOPS, pri zhruba 12.5% overprovisioningu uderis okolo 15 az 20.000 random IO.
Sequential nie je zaujimavy, tam udrzis 500MB/s odnevidim donevidim. Ako znovu zdoraznujem, nie je SSD ako SSD - toto odlisuje 850Pro od tych lacnych hraciciek aj ked papierove parametre mozu mat rovnake. TYPICKE SSD UDRZI LEN OKOLO 5000 az 9000 random IO dlhodobejsie, porovnanie s cislami hore je asi jasne.
Holt vyrobcovia nie su sprosti a vedia ako ocenit svoje produkty. Existuje velmi dobry dovod, alebo aj tri, preco 850Pro stoji tolko kolko stoji - svojim vykonom pobije MNOHE enterprise-class disky co stoja o nulu viac. Takze vlastne je este velmi lacne
v celom tom mecheche davat pozor na kompresiu - ked das kompresovat data, uz prestavas testovat SSD samotne a vo velkej miere zacinas testovat efektivnost kompresnych rutin a tvojho procesora. Cize na jednom a tom istom SSD a jednych a tych istych datach bude mat iny vykon dvojjadro g3258 a pretocene 4790k. Fakt bude.
zapis na ssd je ovplyvneny tym co ja uz dlho na tomto fore prednasam : kup si 850pro, natrep mu 50% overprovision a budes zapisovat 80.000 random IOPS, 4kB velkych teda 320MB/s az do armageddonu. viem ze je to sialene... ked spravis 25% overprovisioning tak dosiahnes 40.000 random IOPS, pri zhruba 12.5% overprovisioningu uderis okolo 15 az 20.000 random IO.
Sequential nie je zaujimavy, tam udrzis 500MB/s odnevidim donevidim. Ako znovu zdoraznujem, nie je SSD ako SSD - toto odlisuje 850Pro od tych lacnych hraciciek aj ked papierove parametre mozu mat rovnake. TYPICKE SSD UDRZI LEN OKOLO 5000 az 9000 random IO dlhodobejsie, porovnanie s cislami hore je asi jasne.
Holt vyrobcovia nie su sprosti a vedia ako ocenit svoje produkty. Existuje velmi dobry dovod, alebo aj tri, preco 850Pro stoji tolko kolko stoji - svojim vykonom pobije MNOHE enterprise-class disky co stoja o nulu viac. Takze vlastne je este velmi lacne
v celom tom mecheche davat pozor na kompresiu - ked das kompresovat data, uz prestavas testovat SSD samotne a vo velkej miere zacinas testovat efektivnost kompresnych rutin a tvojho procesora. Cize na jednom a tom istom SSD a jednych a tych istych datach bude mat iny vykon dvojjadro g3258 a pretocene 4790k. Fakt bude.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.