Aké lepidlo na nalepenie RJ-45 kábla na stenu?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 20. Apr, 2012, 07:44
Aké lepidlo na nalepenie RJ-45 kábla na stenu?
Ahojte! Aké lepidlo a koľko ho mám mám kúpiť keď potrebujem na stenu nalepiť 30m sieťového kábla RJ-45? A v akom pomere mám zmiešať sádru s vodou na opravu dier pre vedenie kábla po vŕtaní? Ešte som to nikdy nelepil
Re: Aké lepidlo na nalepenie RJ-45 kábla na stenu?
prečo to nedáš do inštalačných líšt ?
-
- Používateľ
Kábel chcem ťahať po stene hore, lebo na zemi mi bude zavadzať a inštalačné lišty tam nemám.
Ani v tom najdivokejšom sne si neviem predstaviť ako si to vlastne s tým lepením prestavuješ To chceš lepiť priamo na omietku ?
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ani ja si to moc predstavit neviem, ale tipujem ze moc esteticke to nebude, to by stalo za to pouzut par tych klincov na vedenie kablov
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
mas nejak vobec poriesene drzanie toho kabla, aby sa ti nesmykal kym lepidlo uschne? a dalej, stycna plocha kabel-stena bude malicka, po case sa ti to aj tak odlepi. A po nalepeni kabel zacakas farbou a bude veselo nadalej trcat zo steny von? hmm, super esteticke
Nevymyslaj blbosti a kabel si natiahni ako clovek - v listach na podlahe ak mas plavajucu podlahu, alebo normalnymi listami plastovymi na kable.
Nevymyslaj blbosti a kabel si natiahni ako clovek - v listach na podlahe ak mas plavajucu podlahu, alebo normalnymi listami plastovymi na kable.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Ja som lepil cislo domu na vonkajsiu silikonovu omietku Mamut lepidlom. Taka draha biela gebuzina zuvackoveho charakteru. Vonku to lepi uz asi 5 rokov. Ak ti drzi stierka a farba, mozes to tym. Bude to drzat same o sebe, nemusis cakat, kym to lepidlo zaschne vdaka tej zuvackovitej forme.
Ale su aj nejake ine lepidla. Kamarat ma dekorativne listy, v nich / pod nimi ma kable, a lepil to prave touto gebuzinou.
Ale su aj nejake ine lepidla. Kamarat ma dekorativne listy, v nich / pod nimi ma kable, a lepil to prave touto gebuzinou.
- nimh
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 11. Apr, 2010, 12:03
a co tak plastova svorka s klincekom?
CPU: AMD APU A10-6800K RAM: 4x4GB Kingston HyperX Beast 2133MHz MB: ASUS A88X-PRO SSD: SAMSUNG 850 PRO 1TB, HDD: WD RED spolu 12TB VGA: ASUS R9270X-DC2T-2GD5 PIECKA: SAMSUNG MONITOR: PHILIPS model 234E5, OS: Windows 10 64bit, UPS: APC ES-700
lepenie kablov nieje nic nove, na novo-stavbach sa bezne lepia plochace pre svetla na strop pre usetrenie nakladov a potom sa len omietnu - robi sa to chemoprenom
gulaty kabel ti ale drzat na lepidle nebude, jedine riesenie vidim v tom co navrhol nimh (nie je to ale zrovna esteticke) alebo este viest kabel v bocnych podlahovych listach
gulaty kabel ti ale drzat na lepidle nebude, jedine riesenie vidim v tom co navrhol nimh (nie je to ale zrovna esteticke) alebo este viest kabel v bocnych podlahovych listach
Naposledy upravil/-a patro16 v So 17. Jan, 2015, 20:18, upravené celkom 1 krát.
- rix_o
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
mamutom uchytis vsetko, ja som s nim zalepil naraznik na aute a to som na prakliny nim lepil kovove vystuhy, uz 3 roky to drzi
Ono zalepit zalepi, ale v pripade demontaze to bude horsie, to pojde dolu zo vsetkym, ale ak je to na veky, len tiez si neviem predstavit popod strom, to radsej tou objimkou a nabit do steny tesne nad podlahu, vzdy to bude menej vidno nez pod stropom
Ono zalepit zalepi, ale v pripade demontaze to bude horsie, to pojde dolu zo vsetkym, ale ak je to na veky, len tiez si neviem predstavit popod strom, to radsej tou objimkou a nabit do steny tesne nad podlahu, vzdy to bude menej vidno nez pod stropom
-
- Používateľ
S mamutom moc dobré skúsenosti nemám. Skúšal som s ním nalepiť spätné zrkadlo (kov - sklo) a vôbec to nešlo. Skúšal som to asi 2 hodiny...
Nemyslím, že by to bolo až tak neestetické. Kábel chcem viesť v rohoch a poskytovatelia internetu predsa robia to isté, keď upevňujú optický kábel...
Nemyslím, že by to bolo až tak neestetické. Kábel chcem viesť v rohoch a poskytovatelia internetu predsa robia to isté, keď upevňujú optický kábel...
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
Ak máš plávajúcu podlahu a si trochu manuálne zručný,stačí dať dole krycie lišty a krajné lišty plávačky a popod natiahnuť kábel.Potom to len dáš nazad.Je to kus roboty ale podlahy ani steny ti nič nešpatí.Alebo dať lišty úplne k zemi,tam ich najmenej vidno.Nechať voľný kábel,len poprichytávaný svorkami môže byť nesprávne riešenie ak máš doma nejaké zviera,kábel ľahko prehryzú.Dá sa aj popri parketách pri stene pod lištami ak je tam trochu voľného miesta.Nákladnejšie ale tiež rozumné riešenie je do líšt čo je podlaha pri stene zakrytá dať vyfrézovať odspodu oblúk a tam kábel zapasovať.
Lepiť okrúhly kábel o stenu nemá význam,poriadne to držať nebude.
Lepiť okrúhly kábel o stenu nemá význam,poriadne to držať nebude.
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
-
- Používateľ
Keď ho budem ťahať po zemi, tak mi tam budú zavadzať vchodové dvere - kvôli káblu potom ani neotvorím a ani nezavriem dvere. Ako vyriešim to? Zvieratá doma nemám tak to problém neni.
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
Cez prahy,tam nieje problém dospodu vyrezať dieru aby tam vošiel kábel.A ako by si to riešil vo výške?Prevŕtal steny?To je dosť roboty a bordelu od vŕtania.Môžeš poškodiť maľovanie aj omietku ak sa ti pri vŕtaní odlúpi.
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
-
- Používateľ
Áno, chcel som prevŕtať stenu a potom to zasádrovať. Ako urobím výrez na kábel do prahu? Ešte som to nikdy nerobil.