WiFi extender

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Pakrobolgari
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 01. Mar, 2012, 20:05

WiFi extender

Príspevok od používateľa Pakrobolgari »

Potrebujem nejaký rozširovač WiFi signálu, sieť sa prenáša z jednej budovi do druhej vo vzialenosťi približne 8-10 metrov, bolo by dobre ak by sa extender dal nastaviť tak, aby si pamätal spárované zariadenie aj po odpojení. Vďaka
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Re: WiFi extender

Príspevok od používateľa mp3turbo »

na desat metrov nepotrebujes ziadny extender. Navyse na tuto "vzdialenost" doporucujem proste prehodit alebo zakopat opticky kabel a mas na veky vekov pokoj. Ked ti to nahodou aj buldozer roztrhne, proste si prehodis dalsi.

Teda vlastne prekopes, ked to bude visiet hore vo vzduchu tam to asi moc buldozer neroztrhne :)
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Pakrobolgari
Používateľ
Používateľ

Tak tie budovi odeluje cesta takže kopať do nej asi nebudeme :D Proste signal je slaby a treba mu dopomôcť, trebárs zásuvkovým extenderom to je jedno, hlavne aby signal nekolísal a bolo to ako tak spolahlivé..
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

tak potom to bude zrejme viac ako osem metrov, ta cesta sa mi nejako nezda pretoze budova snad nestoji centimeter od cesty. Medzi cestou a budovou je chodnik a cesta samotna nie je meter siroka. Atd, atd.

no, takto : antena. Akekolvek wifi zariadenie co dokaze pripojit externu antenu, minimalne kup take tie velke akoze 9dB tycinky a'la http://www.alza.sk/edimax-ea-io9d-d348859.htm respektive len si zabezpec moznost vratenia naspat, pripadne lepsie kupit nieco na sposob http://www.alza.sk/panelova-antena-pan-9-d126602.htm aby si sa mohol trosku s tou antenou pohybovat.

Viem doporucit aj http://www.alza.sk/5g23box-d254063.htm to su anteny s ktorymi sa da veselo chodit na 10km takze cez tvoju cestu to rozhodne zvladne. Alebo rovno taketo ? http://www.alza.sk/ubiquiti-unifi-ap-23dbi-d457619.htm

Nic nepises o konkretnych podmienkach v akych sa nachadzas, to je potom sakratazko poradit. Cojaviem ci mozes nieco montovat na vonkajsiu fasadu ? Mas vobec pristup na vonkajsiu fasadu ? Mas pristup na strechu ? Vedie ti tam nejaky existujuci kabel ze by si prehodil tvoje radio na strechu ? Mas nejake okno cez ktore vidis tu vedlajsiu budovu alebo strielas direkt cez betonovu stenu lebo tak to vyslo ked budovy postavili ? Kolko mas rozpocet ? Ako velke anteny resp. ine zariadenia mozes a kde umiestnit ? Estetika velky problem alebo mas na salame lebo je to intrak ? Proste tych moznosti je milion.

Pozri, ajtak mam dojem ze sa tu niekde stal problem, pretoze na osem metrov VOLNEHO PRIESTRANSTVA BEZ BETONOVYCH / ZELEZNYCH PREKAZOK to musi chodit na akychkolvek zariadeniach. Podla mna nepotrebujes nic kupovat, len poriadne doriesit to co mas teraz. Jedna jedina stena v byte je daleko horsia vec ako dvadsat metrov volneho priestranstva...

kurnik ludia ked potrebujete pomoct tak aspon DETAILNE popiste vasu situaciu... "pomoc pokazilo sa mi auto".
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
SpQx
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Dátum registrácie: So 09. Feb, 2013, 14:55

Príspevok od používateľa SpQx »

Pakrobolgari napísal:Potrebujem nejaký rozširovač WiFi signálu, sieť sa prenáša z jednej budovi do druhej vo vzialenosťi približne 8-10 metrov, bolo by dobre ak by sa extender dal nastaviť tak, aby si pamätal spárované zariadenie aj po odpojení. Vďaka

Bral by som info aký máš router... ja som vyriešil rozšírenie extenderom, ale ja mám router na 4. Podlaží a potreboval som signál cez hrubé steny + záhrada, extender pomohol, ale ak nemáš takéto podmienky, tvoj probléb by možno vyriešil kvalitnejší router ...
Pakrobolgari
Používateľ
Používateľ

mp3turbo napísal:...
O tých podmienkach som jednoucho ani ja nevedel ja som to opísal tak ako to bolo vysvetlené mne takže by som to opísal značne viac, ale ani sa neriešila nakonec anténa a stačil obyčajný zásuvkový extendér, konkrétne tento a vraj je signál ovela lepší takže malo by to stačiť, cez tu cestu to ani nebolo daleko..
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

zo "zasuvkoveho extendera" som mal vcelku dobru srandu. Cela vec co ta volovina robi je ze ma v sebe nejaku prdavu integrovanu antenu atd. Tvoj problem si mohol vyriesit daleko lepsie tym ze by si proste kupil velku tycinku (volaju to antenou) a namontoval na existujuce radia medzi budovami.

Ver mi, ze zazracny analny kolik ti problem nepohol dopredu takym sposobom ako sa to dalo spravit inak a hlavne po spravnosti. Budes mat problem s priepustnostou pretoze akekolvek aktivne zariadenie (co opakovac v podobe zasuvkoveho kolika rozhodne je) ti pridava latencie, drbe signal, atd, atd.

No schvalne, na vzdialenost 10 metrov musis chodit absolutne naplno, maximalnou rychlostou. Aku rychlost dosahujes ?

Návrat na "Nákupná poradňa"