Neide nainštalovať žiaden Win

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00

Neide nainštalovať žiaden Win

Príspevok od používateľa kramer »

Zdar tak dnes som prišiel z nočnej ráno zapnem PC a niečo je v zle nato že mám SSD mi Win nabehoval cca 3 min. po tvrdom reštarte už nenabehol opravy nezabrali reku preinštalujem ho ale kdeže PC nie a nie rozbehať preflešoval som aj BIOS skúšal som Win 7 aj XP bez úspechu stretnem len toto čo je na screen alebo sa len pozerám na neúspešný štart bootu Windowsu zostava je z podpisu mám podozrenie na vírus, MB alebo zdroj najprv by som tam chcel spravyť kontrolu na vírus ale neviem či existuje niečo čo by sa dalo nabootovať z USB a spraviť komplet sken PC za každú radu vopred ďakujem.

Obrázok

Obrázok
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz + Thermalright Ultra-120 Extreme, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G + ARCTIC Accelero Xtreme IV, LCD: ACER ED 273, DISKY: ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, WD Blue 3D SSD NAND 1TB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, WD Gold 2 TB , NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Re: Neide nainštalovať žiaden Win

Príspevok od používateľa shiro »

hlavne ze skusas kadejake voloviny ale to podstatne - SSD - neotestujes ani neriesis. Ked ti pise I/O error automaticky mas problem s diskami
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
kramer
Používateľ
Používateľ

No ale ako ich preverím poraď dáku utilitu aby išla ako bootovacie USB i keď disky ma nenapadli lebo v BIOSe ich vidím všetky.

EDIT: môže to spôsobovať aj niektorý z HDD aj keď chcem inštalovať Win na SSD? Nebude najskôr vada v MB že by jej blbol radiť (čipset)? Lebo mementálne som podpájal všetky HDD nechal napojenú len DVD mechaniku a SSD no a po menších komplikáciach som sa s Win 7 dostal do stavu inštalácie. No a niečo trošku podobné sa dialo aj v bratovom PC kde bol vadný PSU preto skúšam tie somariny lebo v PC aj malá zrada narobí veľký zmätok. A hľadal som dáky diagnostický program na HDD ale s mojou angličtinou bezúspešne.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz + Thermalright Ultra-120 Extreme, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G + ARCTIC Accelero Xtreme IV, LCD: ACER ED 273, DISKY: ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, WD Blue 3D SSD NAND 1TB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, WD Gold 2 TB , NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

hirens boot cd, ubcd, ...a kopa dalsich...pripadne soft od vyrobcu disku pre windows, a disk testnes v inom funkcnom pc.
Bez anglictiny sa v takomto pripade nepohnes, to si ani nerob srandu. Zabudni na to, ze vsetko mas v CZ/SK jazyku, to je hooodne naivne.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
4040
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Príspevok od používateľa 4040 »

Prečo neodpojíš všetky disky ,okrem SSD kam chceš nainštalovať OS?
kramer
Používateľ
Používateľ

No som to spravil robil to ten 320GB WD3200AAKS 16MB ale aj tak sa inštalácia nespustila na prvýkrát a potrebujem z neho vytiahnuť dáta lenže keď ho napojím Tak PC nenabutuje a ak ho napojím v zapnutom Win tak mi nájde len 30GB nenaformatovanú partíciu ktorá robila problém už dávnejšie a zbytok disku ktorí som doteraz užíval bez problémov nenájde a tam sú tie dáta ako nič životne dôležité ale budú mi chýbať.

EDIT: anglicky ako tak viem aspoň čo sa PC týka ale čítať tam štvorstranové omáčky to nie a preložiť to v chrome a čítať tak to je ešte horšie ako v angličtine takto ak si mi už dal tip tak to spracujem. Ďakujem za ochotu. :good:
hopkok
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa hopkok »

no mat nieco na disku ktory uz predtym robil problemy... :wallbash: Ma BS drbnem ho von z okna a je pokoj...
kramer
Používateľ
Používateľ

Preto som na ňom nedržal dôležité dáta ale boli tam nahraté replaye veci čo som čerstvo posťahoval zálohu z zo Steamu a tak proste ja som čakal že skape ale nie takým veľkolepým štýlom že mi zožre Win a ani na to neupozorní a ešte aj začne blokovať všeko čo je fukné som sa s takým umrtim ešte nestretol fak keď som oddelil tú vadnú časť fičal na plno ako keby mu nič nebolo proste v pohode a zrazu boom ukazal mi fakera a stiahol so sebou aj OS hajzel jeden fungoval 5 rokou z toho 2 už z oddelenou partíciou nechápem som sa s tím ešte nestretol ale čo už ešte potom poskúšam niečo s ním spraviť ale dám to kamošovy čo má s takými hajzlíkmi viac skúsenosti. Ale ozaj bola to moja prvá skúsenosť že vadný HDD blokovalo všetko čo sa dialo po kontrole BIOSu.
4040
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Príspevok od používateľa 4040 »

Nielen disk ale aj obyčajná DVD mechanika dokáže blokovať PC.Skús nechať v PC iba ten disk a nabotuj PC s nejakým live CD alebo programom na správu diskov.
Program na správu diskov:
Stiahni si a sprav boot CD z Partition Wizard Bootable CD Free Edition :
http://www.partitionwizard.com/download.html
alebo Live DVD s Greenie v. 14.04.1:
http://distrowatch.com/table.php?distribution=greenie
Ak to nepôjde a opäť disk bude blokovať PC ,tak to bude robiť aj na inom PC a škoda s ním strácať čas.

Návrat na "Operačné Systémy"