Počítač v oleji po "zasahu" spoluziaka nefunguje
Počítač v oleji po "zasahu" spoluziaka nefunguje
Cauko
Zacnem s tym, ze na SOCku som mal so spoluziakom projekt o pocitaci v oleji. Vsetko islo hladko, vyrobili sme si vlastnu nadobu do ktorej sme umiestnili vsetky komponenty(az na HDD). Po naljati oleja PC normalne fungoval, uplne bez problemov. Az jedneho dna dotocil vetrak na CPU chladici, a moj statocny kamos s minimalnymi znalostami ohladom stavby PC sa ho sam rozhodol vymenit . Dopadlo to asi tak, ze vybral cely chladic rovno aj s procesorom a pritom ulomil nielen kusok ramika co drzal ten BOX chladic, ale rovno aj piny na CPU. Samozrejme cele to este bolo v oleji, cize do socketu pekne ten olej natiekol, aby toho nebolo malo, nejakym sposobom sa do socketu dostala aj teplovodiva pasta(avsak nie elektricky vodiva).
Cize som zacal tym, ze som to cele z toho oleja vylovil von a zacal som narovnavat piny na procesore. Trvalo to nejaku dobu, kym som ich narovnal vsetky a procesor zasadol do socketu. Nasledne som zacal cistit socket od oleja a teplovodivej pasty tym, ze som tam naljal lieh a prechadzal po nom servitkou . Nakoniec som socket aj procesor prefukol kompresorom. Zalozil som CPU do socketu a cele to poskladal. Narazil som na problem - PC sa zapne rovno so zdrojom aj ked v doske nie je zapojeny ziaden spinac na startovanie. A aj ked sa zapne tak proste nic - cierna obrazovka, jediny znak toho ze je zapnuty su roztocene ventilatory.
Nejake napady ? Zatial mam taky plan ze znovu sa pokusim precistit socket aj CPU, pretoze s nicim inym sa nehybalo a PC fungoval. Ale to ze sa PC zapina spolu so zdrojom mi je trochu zahadou.
Samozrejme nad "sikovnostou" niektorych ludi sa fakt rozum pozastavi
Zacnem s tym, ze na SOCku som mal so spoluziakom projekt o pocitaci v oleji. Vsetko islo hladko, vyrobili sme si vlastnu nadobu do ktorej sme umiestnili vsetky komponenty(az na HDD). Po naljati oleja PC normalne fungoval, uplne bez problemov. Az jedneho dna dotocil vetrak na CPU chladici, a moj statocny kamos s minimalnymi znalostami ohladom stavby PC sa ho sam rozhodol vymenit . Dopadlo to asi tak, ze vybral cely chladic rovno aj s procesorom a pritom ulomil nielen kusok ramika co drzal ten BOX chladic, ale rovno aj piny na CPU. Samozrejme cele to este bolo v oleji, cize do socketu pekne ten olej natiekol, aby toho nebolo malo, nejakym sposobom sa do socketu dostala aj teplovodiva pasta(avsak nie elektricky vodiva).
Cize som zacal tym, ze som to cele z toho oleja vylovil von a zacal som narovnavat piny na procesore. Trvalo to nejaku dobu, kym som ich narovnal vsetky a procesor zasadol do socketu. Nasledne som zacal cistit socket od oleja a teplovodivej pasty tym, ze som tam naljal lieh a prechadzal po nom servitkou . Nakoniec som socket aj procesor prefukol kompresorom. Zalozil som CPU do socketu a cele to poskladal. Narazil som na problem - PC sa zapne rovno so zdrojom aj ked v doske nie je zapojeny ziaden spinac na startovanie. A aj ked sa zapne tak proste nic - cierna obrazovka, jediny znak toho ze je zapnuty su roztocene ventilatory.
Nejake napady ? Zatial mam taky plan ze znovu sa pokusim precistit socket aj CPU, pretoze s nicim inym sa nehybalo a PC fungoval. Ale to ze sa PC zapina spolu so zdrojom mi je trochu zahadou.
Samozrejme nad "sikovnostou" niektorych ludi sa fakt rozum pozastavi
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Počítač v oleji po "zasahu" spoluziaka nefunguje
edit by killswitch:
asi si si zabudol dat rano xanax alebo co. upozornim ta len raz. prestan utocit na ostatnych uzivatelov fora. zaroven bol tvoj prispevok off-topic. akykolvek dalsi pokus o podobne rozumovanie ti budem rovno mazat a pridam k tomu aj ban.
asi si si zabudol dat rano xanax alebo co. upozornim ta len raz. prestan utocit na ostatnych uzivatelov fora. zaroven bol tvoj prispevok off-topic. akykolvek dalsi pokus o podobne rozumovanie ti budem rovno mazat a pridam k tomu aj ban.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Ak by si dobre cital, tak by ti asi doslo ze takuto blbost spravil MOJ SPOLUZIAK a ja cele sa to pokusam zachranit, na com on fici to ja neviem ...
K tym pinom - asi som sa trochu zle vyjadril, boli ohnute, nie uplne vylomene.
Inak dik za radu
K tym pinom - asi som sa trochu zle vyjadril, boli ohnute, nie uplne vylomene.
Inak dik za radu
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
celu dosku aj s CPU do ultrazvuku s IPA, nasledne celu prefukat kompresorom a vysusit
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Ja som vkladal ramku do slotu v PC v oleji pekne do ponoreneho slotu a vsetko slapalo
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
edit by killswitch:
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Ten spoluziak socket ani procesor nikdy ani nevidel. On do toho projektu kupil olej a zabezpecil sklenenu nadobu, co sa tyka pocitacov je uplne vedla. Ja fakt nerozumiem ze co ho to napadlo. Ked mi povedal co zrobil tak tlak 300
To tvrdenie ze som to spravil ja si fakt odpusti
Myslis ze ma nenapadlo pytat od neho spat € za tie komponenty ? To som urobil hned ako prvu vec, zatial sa z toho vykruca. Davam tomu este poslednu sancu precistit to, a ked nie tak trochu pritvrdim...
To tvrdenie ze som to spravil ja si fakt odpusti
Myslis ze ma nenapadlo pytat od neho spat € za tie komponenty ? To som urobil hned ako prvu vec, zatial sa z toho vykruca. Davam tomu este poslednu sancu precistit to, a ked nie tak trochu pritvrdim...
error7
Dopadlo to asi tak, ze vybral cely chladic rovno aj s procesorom a pritom ulomil nielen kusok ramika co drzal ten BOX chladic, ale rovno aj piny na CPU.
Ako sa dá vybrať chladič rovno aj s procesorom.No nedá.Pretože procesor drží v sockete krytka držiaku cez ktorú ten procesor nevyberieš ani náhodou.Zrejme 1.apríl už v januári.
Dopadlo to asi tak, ze vybral cely chladic rovno aj s procesorom a pritom ulomil nielen kusok ramika co drzal ten BOX chladic, ale rovno aj piny na CPU.
Ako sa dá vybrať chladič rovno aj s procesorom.No nedá.Pretože procesor drží v sockete krytka držiaku cez ktorú ten procesor nevyberieš ani náhodou.Zrejme 1.apríl už v januári.
pokial to bol s.478 alebo nieco od amd tak tam sa to da, cpu zostane pripeceny o chladic a ked to tahas vytiahne sa to spolu aj ked je zamok socketu lock4040 napísal:error7
Ako sa dá vybrať chladič rovno aj s procesorom.No nedá.Pretože procesor drží v sockete krytka držiaku cez ktorú ten procesor nevyberieš ani náhodou
Spoiler: ukázať
Pise "piny na CPU" takze ide o AMD, intel ma to kovove "nieco" coho nazov mi nenapadne, co to drzi cpu na mieste.
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
sky ty si mimo, najskor si nieco nastuduj o socketoch a precitaj si znova co som napisal...
Spoiler: ukázať
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
podla mna nereagoval na teba.
Proste LGA cpu takto nevytiahnes, PGA ano.
Proste LGA cpu takto nevytiahnes, PGA ano.
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
to patrilo k prispevku od 4040 (medzitym si ale odoslal prispevok ty)
//a znova LordKJ
//a znova LordKJ
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
Jedna sa o AMD platformu - athlon x2 4400+ a asus m2a-vm(AM2+).On to vyberal najskor takou kovovou tycou ktoru som tam videl na dne nadoby, pretoze sa mu asi nechcelo strcit ruku do oleja alebo to vsetko vybrat von. Ako namet na prvy april by sa to cele asi uchytilo Mimochodom uz som aj tu na fore videl ze niekto vybral FX zapeceny na BOX chladici a tiez mi nebolo jasne ako sa dostal k tej packe na sockete
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Zachranovat tie komponenty podla mna zmysel nema. Skor si najdi nejaky podobny starucky pocitac. Pripadne aby ho nic take uz nenapadlo robit, tak si zozen nejaku dosku s pasivom, ako napriklad http://www.alza.sk/gigabyte-j1800n-d2h-d2145321.htm .