ahojte, planujem kupit domov novu hernu mysku a podlozku, nakolko na tej starej pomaly prestavaju fungovat 2 bocne tlacitka a hladam nejaku nahradu. V praci robim s PC cely den a tak by som chcel domov nieco nezatazujuce zapastie (ergonomicky tvar mysky, nizka hmotnost + rychla podlozka)
podlozka: Momentalne mam steeleseries QCK. Rad by som kupil nejaky rychlejsi povrch. Celkovo vsak preferujem latku(co moc dokopy nejde). Kazdopadne uvitam tip na akukolvek rychlu platenu podlozku (neocakavam nic prevratne, len minimalne taku rychlost ako ma QCK)
mys: momentalne mam logitech mx518 a som nadmieru spokojny. Po 8 rokoch mi zacali vynechavat 2 tlacitka a preto chcem kupit nieco nove. Uvazoval som o nastupcovi G400, ta je vsak este tazia ako bola MX518, preto vaham.
Ergonomia je dost individualna vec, ale hladam skor vacsiu mys (palm uchop) ktora ma relativne vyssi stred, ale tlacitka nie su moc daleko od povrchu(aby ruka nebola moc v zaklone). Proste nie nizkoprofilovu mysku, skor naopak. Musi byt viactlacidlova (aj keby len 2tlacitka na zmenu dpi ktore sa daju prebindovat, ale aspon nieco).
Zaujala ma mionix naos 7000, ocakaval by som vsak trochu nizsiu cenu. Hladam nieco ako logitech g400 s nizsou hmotnostou. Ak sa nenajde, je to asi moj hlavny kandidat.
presny rozpocet nemam. idealne mys + podlozka do 80-100E. Hravm skor veci ako lol a wow, ziadne fps. Teda nemusi to byt na hrane rozpoctu. Rad si kupim nieco lacne vyhovujuce poziadavkam, ziadnu ultrapresnu mysku nepotrebujem, lebo rozdiel nepocitim
mys + podlozka idealne do 100E
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Re: mys + podlozka idealne do 100E
Ja som šiel do Naos 7000 práve kvôli ergonómii /predtým som mal tvarovo veľmi podobnú SS Ikari Laser/ a nemôžem sa sťažovať, stojí za každé euro. Ergonómia je oproti ostatným značkám proste úplne inde, ideálna práve na väčšiu ruku a nie je ani ťažká, skôr taký ľahší priemer oproti konkurencii. Z toho čo píšeš je to pre teba ideálna myška, rozpočet na to máš... myslím, že neoľutuješ.
Ak chceš látku, tak nemá zmysel špekulovať nad niečím iným než QCK, sú to top látkové podložky.
Ak chceš látku, tak nemá zmysel špekulovať nad niečím iným než QCK, sú to top látkové podložky.
Spoiler: ukázať
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: So 09. Feb, 2013, 14:55
Ja mám celú výbavu od Mad catz a ak dobre viem, už si kúpiš RAT 7 aj podložku do 100€
http://www.alza.sk/mad-catz-r-a-t-7-d183988.htm
http://www.alza.sk/madcatz-cyborg-g-l-i ... 370116.htm
http://www.alza.sk/mad-catz-r-a-t-7-d183988.htm
http://www.alza.sk/madcatz-cyborg-g-l-i ... 370116.htm
Ta podlozka je 40x50 cm, to je moc giganticke Mam qck a vyuzivam tak 60% jej plochy
vedel bysi jej rychlost porovnat s inymi znamymi podlozkami?(napr mojou? )
ta rat7 vyzera hnusne ale zas mat nieco volne konfigurovatelne znie super, urcite si o nej precitam viac. Skoda ze tie tlacitka pre palec vyzeraju na obrazku tazsie dostupne, ale ak by sa dala ta lava strana dostatocne posunut, preco nie.
Mino, vedel by si porovnat velkost mx518 a naos7000? Trochu sa bojim jej velkosti, kedze mx518 je na hornej hranici. Kazdopadne som pozeral hmotnost a ma ju takmer identicku co je pre mna velke plus.
ta rat7 vyzera hnusne ale zas mat nieco volne konfigurovatelne znie super, urcite si o nej precitam viac. Skoda ze tie tlacitka pre palec vyzeraju na obrazku tazsie dostupne, ale ak by sa dala ta lava strana dostatocne posunut, preco nie.
Mino, vedel by si porovnat velkost mx518 a naos7000? Trochu sa bojim jej velkosti, kedze mx518 je na hornej hranici. Kazdopadne som pozeral hmotnost a ma ju takmer identicku co je pre mna velke plus.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Mal som aj G400 na skúšku a keď si to tak vybavím, tak Mionix je väčšia hlavne do šírky, proste to uchopenie tam je iné, položíš ruku na myšku a každý prst si nájde svoje miesto. Čo sa týka dĺžky by som ale nepovedal, že tam je veľký rozdiel.
Ono ťažko radiť, kupovať myš je ako kupovať topánky, to si človek musí skúsiť aby vedel či sadne.
Ono ťažko radiť, kupovať myš je ako kupovať topánky, to si človek musí skúsiť aby vedel či sadne.
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: So 09. Feb, 2013, 14:55
Ja osobne mám R.A.T. 9 a mám aj tú podložku, ktorú som ti poslal a aj glide 7. Tá veľkosť sa možno zdá byť niečo extra, ale má výhodu, že si potkana vôbec nemusím dvíhať + za mi na to zmestí popolník Ale teraz vážne, ak si človek zvykne na velkú podložku, už na malej nevie/nechce viac pracovať (hrať). Čo sa týka výzoru, síce je to subjektívne, ako sa komu páči, ale potkany sú vzhľadom unikátne a kvalitou taktiež, nemôžem si to vynachváliť, či už potkana, alebo klávesnicu.Durana napísal:Ta podlozka je 40x50 cm, to je moc giganticke Mam qck a vyuzivam tak 60% jej plochy
Ešte s5 na podložky, skúšal som aj razer kovové a ja neviem aké podložky, ale čo sa týka dlhodobého komfortu, tak mi tieto sadli najviac.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
ked mas radsej latkovu, tak ber silikonovu, je ovela klzavejsia http://www.brloh.sk/hra_pc_prislusenstv ... cy_surface
DeathAdder
Alcor http://pctuning.tyden.cz/hardware/klave ... za-polovic
je ich hodne
DeathAdder
Alcor http://pctuning.tyden.cz/hardware/klave ... za-polovic
je ich hodne
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- paranoid.asian
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
ja som siel z mx510 do g502. nemozem si stazovat. g502 je o nieco malinko mensia, ale na to sa da zvyknut velmi rychlo + vychoda viac tlacitok a zavazia (zo zaciatku som mal vsetky, a postupne som prisiel do stavu ze tam mam len jedno zavazie, na specifickom mieste), kvalitnejsi snimac samozrejme a nema to take nozky, ktore sa mi postupne z mx518 poodlupovali. tlacitko na palec, je inteligentne poriesene (ani daleko, ze by sa trebalo po nom nacahovat pri hrani, ale ani moc blizko, aby sa pri rychlom presuvani pomocou nadvihnutia mysi, nechtiac stlacilo). co moze trochu viac vadit, je kolecko. je kovove, a na prvy pocit pride take tazkopadne. casom si na to zvyknes tak, ze to uz ani nebudes vnimat.
podlozku mam steelseries qck+ a jedine co mi trochu vadi je velkost, vyuzivam 1/4 (lavy spodny roh) plochy.
ale hra sa na nej super.
podlozku mam steelseries qck+ a jedine co mi trochu vadi je velkost, vyuzivam 1/4 (lavy spodny roh) plochy.
ale hra sa na nej super.