GPU+ RAM
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Re: GPU+ RAM
Mal.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Tak kúpiš nový hneď.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Vy ste ešte nezistili, že si nedá poradiť?
Aj tak zobral Gigabyte dosku.
Aj tak zoberie nejakú 570/580.
Aj tak zobral Gigabyte dosku.
Aj tak zoberie nejakú 570/580.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: So 09. Feb, 2013, 14:55
Prečo by ti nemala utiahnúť 280X ko 450W zdroj? - sorry, až teraz som si uvedomil, čo som napísal ...
Teoreticky, ak by si dal jeden 8/6pin na jednu 12V vetvu a druhý na druhú, tak by ti ten zdroj tú kartu TEORETICKY utiahol. Počítaj karta 210W, 6 jadro plus doska tak 150W, 3x hdd je asi 3x 10W a DVD je asi 30W, pričom DVD a HDD asi všetky naraz nepoužívaš, niektoré asi môžeš kompletne odpojiť od prúdu, nie? Teda by ti to možno utiahol.
Kalkulačka tuto: http://www.coolermaster.outervision.com/ mi hádže 470W, teda oni by nedali ruku do ohňa pri 450W zdroji, ale ako hovorím, asi nebudeš využívať grafiku, CPU, disky aj DVD spolu, tak teoreticky by ti to vyšlo. Možno by som skúsil pri záťaži tieto komponenty aj odpojiť, pre istotu, ale nevidím dôvod, prečo by to nemalo ísť.
Inak čo sa týka certifikácií, tak existuje len 80+ certifikácia, ktorú ten zdroj nemá, teda o kvalite komponentov si nemôžeme byť 100% istý, skús ho dať niekomu rozobrať a prekontrolovať, ono je totiž otázne, aké stabilné napätie bude dávať, aký stabilný výkon a pod., ale je to Fortron, teda by kvalita mohla byť OK, určite ale vyfúkaj z neho prach.
Ono síce je napísané, že "peak power 500W", len nie je napísané, ako dlho dokáže ten výkon dodávať a väčšinou keď je takéto niečo na zdroji, tak to znamená, že dokáže dodávať takýto výkon len krátko, asi nie 2+h pri hraní hier.
Kalkulačka tuto: http://www.coolermaster.outervision.com/ mi hádže 470W, teda oni by nedali ruku do ohňa pri 450W zdroji, ale ako hovorím, asi nebudeš využívať grafiku, CPU, disky aj DVD spolu, tak teoreticky by ti to vyšlo. Možno by som skúsil pri záťaži tieto komponenty aj odpojiť, pre istotu, ale nevidím dôvod, prečo by to nemalo ísť.
Inak čo sa týka certifikácií, tak existuje len 80+ certifikácia, ktorú ten zdroj nemá, teda o kvalite komponentov si nemôžeme byť 100% istý, skús ho dať niekomu rozobrať a prekontrolovať, ono je totiž otázne, aké stabilné napätie bude dávať, aký stabilný výkon a pod., ale je to Fortron, teda by kvalita mohla byť OK, určite ale vyfúkaj z neho prach.
Ono síce je napísané, že "peak power 500W", len nie je napísané, ako dlho dokáže ten výkon dodávať a väčšinou keď je takéto niečo na zdroji, tak to znamená, že dokáže dodávať takýto výkon len krátko, asi nie 2+h pri hraní hier.
We'll bang, ok?
- adriano94
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 19. Sep, 2008, 20:40
J4ro a akú inú došou som mal riešiť poztí si bazos pozri si stránky nikde nieje nič...
- dark_globe
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 29. Sep, 2011, 08:33
peak power znamena že taky vykon dokaže dodať zlomky sekund a nie hodiny ,
potom sa vypne (v lepšom pripade , pokial ma funkčne ochrany) ...
samozrejme že taka zostava by nemala spotrebu 500w ,
ale gtx 580 ani amd 280x tam nedavaj ...
sice by to chvilu (možno) tahal ale bolo by to pre neho doslova utrpenie ...
pravdepodobnejši je ale scenar že by sa ti pc v zataži vypinalo a
na tvojom mieste by som neriskoval že ti ten zdroj odpečie ešte aj nejaky iny komponent ...
ako som už pisal ma slabu 12V vetvu , bol to priemer už v dobe kedy bol novy ,
po niekolkych rokoch uživania už je opotrebeny a nema ani prvotriedne kondiky ,
navyše ma pomerne nizku učinnosť takže vo vnutri sa bude tym viac zahrievať ...
potom sa vypne (v lepšom pripade , pokial ma funkčne ochrany) ...
samozrejme že taka zostava by nemala spotrebu 500w ,
ale gtx 580 ani amd 280x tam nedavaj ...
sice by to chvilu (možno) tahal ale bolo by to pre neho doslova utrpenie ...
pravdepodobnejši je ale scenar že by sa ti pc v zataži vypinalo a
na tvojom mieste by som neriskoval že ti ten zdroj odpečie ešte aj nejaky iny komponent ...
ako som už pisal ma slabu 12V vetvu , bol to priemer už v dobe kedy bol novy ,
po niekolkych rokoch uživania už je opotrebeny a nema ani prvotriedne kondiky ,
navyše ma pomerne nizku učinnosť takže vo vnutri sa bude tym viac zahrievať ...
Naposledy upravil/-a dark_globe v Št 05. Feb, 2015, 07:54, upravené celkom 1 krát.
personal rig:
Bolo ti napisane, preco radsej nekupvat GB. Hned na zaciatku si mohol mat cez Shatterhanda Asusku.
Nic v zlom, su to tvoje peniaze.
Teraz rovnako pri 280x za 120e, uz mala byt u teba, zdroj ju zvladne.
Nic v zlom, su to tvoje peniaze.
Teraz rovnako pri 280x za 120e, uz mala byt u teba, zdroj ju zvladne.
- dark_globe
- Používateľ
skvele rady jarino , hlavne že sam maš v PC 750w špičkovu evgu a280x za 120e , zdroj ju zvladne.
jemu ideš radiť nech napaja 100 ročnym priemernym 450w zdrojom pažrave grafiky od AMD ...
ano ten zdroj to (možno) zvladne (nevedomosť by bola v takom pripade sladka) ,
ale ako som už pisal je viacero dovodov koli ktorym by som to neskušal ...
ak si chceš nechať terajši zdroj tak si porieš maximalne bazarovu gtx 760/amd 7870(270) ...
personal rig:
prrr, 32 nm šesťjadro bez pretaktovania mu nebude žrať skoro nič (rozumej celá zostava do 100W v Prime95)
Našiel som špecifikácie +12V1@14A, +12V2@13A (teda 324W )
Môj názor je, že nebude s 280x problém
Našiel som špecifikácie +12V1@14A, +12V2@13A (teda 324W )
Môj názor je, že nebude s 280x problém
- adriano94
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 19. Sep, 2008, 20:40
Ta asus doska bola rezervovana ponukal som mu aj viac peňazí nechcel.... A k grafike napisal som zopar ľuďom za 270x a gtx660 a skúsim aj tu 280x obvolat sa a dohodnúť niečo zdroj by som za mesiac kúpiť mohol..ináč 2x8 pin má napajanie aj moja gtx460. a Cup určite neostane bez o.c
- dark_globe
- Používateľ
špecifikacie tu ma odo mna davno vypisaneNašiel som špecifikácie
(na prvej strane tohoto vlakna) ...
moj nazor je taky že je blbosť od stareho fortronu s 27A na 12V vetve chcieť aby tahal amd 280x ,
cela takato zostava by mala v zataži spotrebu okolo 350w max. ,
čo by sice možno zvladol ale už sa nebudem opakovať že je to somarina ...
(tiež som mal svojho času zostavu kde mi 360w seasonic G ťahal phenoma 965 a amd 6850 ,
to pc funguje druhemu majitelovi k spokojnosti dodnes ,
ale ten zdroj je trocha ina liga ako stary fortron a
ani k nemu by som si nedovolil riskovať take grafiky ake tu "poletuju")
inak gtx 580 je staručka grafika a
jej vykon dostaneš aj od novšej amd 270/7870 pri nižšej spotrebe ...
personal rig:
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Akoze s tymi doskami to je tazko, no, bude proste gigabyte a hotovo. Ta 280X je podla mna najlepsia volba, ja som takto bral 2 od jedneho typka na bazosi po 120 a volal som okamzite, lebo som vedel ze taky prepnutec sa tam skoro nevyskytne. Nemozes si na ten zdroj pozicat pajdu od dakeho známeho pripadne? Ako ten fortron to wattazou moze oficialne dat, len uz je stary jak matuzalem a ktovie v akom je stave.