Rozsirenie kapacity fotaku / pamatova karta
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Feb, 2006, 02:00
Rozsirenie kapacity fotaku / pamatova karta
Ahojte. Rad by som rozsiril kapacitu pamate na fotaku, ktory ma internu pamat len 41 MB. Ako pozeram, vsade je uz minimalne 4 GB. Mne by mozno stacilo aj 2 GB ale nevadi.
Chcem sa opytat, ci sa oplati vobec kupovat cisto SDHC karta, alebo je vzdy lepsie kupit micro-SDHC s adapterom. Ci to ma nejaku nevyhodu/obmedzenie oproti cisto SDHC. Teoreticky, by potom tu micro-SHDC kartu islo pouzivat aj v mobile/mp3, kym cisto SDHC by sa uz dala pouzit len na vacsie zariadenia. Nieje to cez adapter pomalsie?
Dalsia otazka je, ci na tento ucel uplne postacuje class 4, teda ci je zbytocne kupovat vyssiu rychlost.
Asi pojde o natacanie videa, tak kedze je to lacnejsi fotak, ma tam len nejake VGA rozlisenie 640x480 na video.
Co by ste odporucali, najlacnejsie riesenie som nasiel 4GB/class 4 + adapter vychadza na 3 eura.
http://www.hej.sk/pamatova-karta-kingst ... -sdc4-4gb/
neda sa kupit aj cisto adapter niekde za par centov? (mam totiz jednu nevyuzitu micro-sdhc kartu, ale nemam adapter na SDHC)
Dakujem
Chcem sa opytat, ci sa oplati vobec kupovat cisto SDHC karta, alebo je vzdy lepsie kupit micro-SDHC s adapterom. Ci to ma nejaku nevyhodu/obmedzenie oproti cisto SDHC. Teoreticky, by potom tu micro-SHDC kartu islo pouzivat aj v mobile/mp3, kym cisto SDHC by sa uz dala pouzit len na vacsie zariadenia. Nieje to cez adapter pomalsie?
Dalsia otazka je, ci na tento ucel uplne postacuje class 4, teda ci je zbytocne kupovat vyssiu rychlost.
Asi pojde o natacanie videa, tak kedze je to lacnejsi fotak, ma tam len nejake VGA rozlisenie 640x480 na video.
Co by ste odporucali, najlacnejsie riesenie som nasiel 4GB/class 4 + adapter vychadza na 3 eura.
http://www.hej.sk/pamatova-karta-kingst ... -sdc4-4gb/
neda sa kupit aj cisto adapter niekde za par centov? (mam totiz jednu nevyuzitu micro-sdhc kartu, ale nemam adapter na SDHC)
Dakujem
Re: Rozsirenie kapacity fotaku / pamatova karta
zakladna otazka, aky mas fotak? Aby ti tie pamatovky zozral. Kedysi som mal olympus co svina nezral viac ako 512mb xd karty
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
-
- Používateľ
Dal som na rady v tejto diskusii
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 29&t=84669
a skupil som ten BENQ za 40 eur.
Za tu cenu som s nim spokojny. Akurat mam pocit, ze dost rychlo v nom dojdu baterky, ale inak splna vsetko co mi stacilo.
http://specsell.com/digital-cameras-benq/benq-dc-c1430/
Za ten cas ma nenapadlo rozsirit jeho kapacitu, hoci vela krat ma obmedzovala. Necakal som, ze ceny rozsirujucich kariet su take nizke, a to hned za niekolko gb, takze ma ani nenapadlo zvazovat kartu.
V uvedenych specifikaciach nieje uvedene, do akej velkosti podporuje SDHC, mysli sa tym bez obmedzenia? (cize zhltlo by aj 32gb?) Mne ale plne stacia tie 4 GB. Hoci, za maly doplatok, som nasiel za 3,50 rovno 8 GB, tak asi by som kupil pre istotu tu... ked uz nieco kupujem, tak za 50 centov dalsie 4 GB, to sa oplati.
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 29&t=84669
a skupil som ten BENQ za 40 eur.
Za tu cenu som s nim spokojny. Akurat mam pocit, ze dost rychlo v nom dojdu baterky, ale inak splna vsetko co mi stacilo.
http://specsell.com/digital-cameras-benq/benq-dc-c1430/
Za ten cas ma nenapadlo rozsirit jeho kapacitu, hoci vela krat ma obmedzovala. Necakal som, ze ceny rozsirujucich kariet su take nizke, a to hned za niekolko gb, takze ma ani nenapadlo zvazovat kartu.
V uvedenych specifikaciach nieje uvedene, do akej velkosti podporuje SDHC, mysli sa tym bez obmedzenia? (cize zhltlo by aj 32gb?) Mne ale plne stacia tie 4 GB. Hoci, za maly doplatok, som nasiel za 3,50 rovno 8 GB, tak asi by som kupil pre istotu tu... ked uz nieco kupujem, tak za 50 centov dalsie 4 GB, to sa oplati.
tak v tom fotaku by nemal byt problem ani s vyssimi kapacitami. Este si pri kupe davaj pozor na triedu (class), ber minimalne class 10 (napr class 4 je o dost pomalsia)
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
-
- Používateľ
Este by som sa vas chcel opytat na nejaku citacku pamatovych kariet. Aby to podporovalo SD. To aby som mohol tu kartu s fotaku napojit na pocitac bez nutnosti nosit so sebou kabel, popripade pouzit ju ako zalozny USB kluc tymto sposobom.
V tescu som nasiel takuto
http://citacky-pamatovych-kariet.heurek ... 1/recenze/
stala 2,50.
No neviem, ci to nieje nejaky smejd. Poradite, ci ju mam kupit, alebo existuje lepsia? Najlepsie aby bola co najmensia, iba na ten ucel, ze sa vlozi do USB slotu a da sa do nej vsunut ta SDHC karta s fotaku, aby islo preniest udaje.
Diky.
V tescu som nasiel takuto
http://citacky-pamatovych-kariet.heurek ... 1/recenze/
stala 2,50.
No neviem, ci to nieje nejaky smejd. Poradite, ci ju mam kupit, alebo existuje lepsia? Najlepsie aby bola co najmensia, iba na ten ucel, ze sa vlozi do USB slotu a da sa do nej vsunut ta SDHC karta s fotaku, aby islo preniest udaje.
Diky.
mám niečo podobné doma konkrétne TÚTO za neuveriteľné lóve kúpené v Tescu z núdze , je to malé, pohodlné, FUNKČNÉ, zasunieš kartu, pichneš do USB a vybavené za mňa spokojnosť
predtým som mal túto ale ako som zasunul zadný USB kábel tak sa vylomil konektor a čítačka išla do neba
predtým som mal túto ale ako som zasunul zadný USB kábel tak sa vylomil konektor a čítačka išla do neba
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
-
- Používateľ
wow diky za 1,25 presne co som hladal
Este samotny adapter na SDHC sa neda niekde kupit? Lebo mam jednu nevyuzitu micro-sdhc kartu, len nepasuje do fotaka samozrejme. Stacilo by mi zohnat adapter. Takto pozeram, ze musim kupit s adapterom aj dalsiu micro-sdhc kartu. Diky
Este samotny adapter na SDHC sa neda niekde kupit? Lebo mam jednu nevyuzitu micro-sdhc kartu, len nepasuje do fotaka samozrejme. Stacilo by mi zohnat adapter. Takto pozeram, ze musim kupit s adapterom aj dalsiu micro-sdhc kartu. Diky
myslíš adaptér z micro SD na SD? ak áno, mám doma asi tri, pošli mi do PM adresu pošlem ti to v obálke ako list, len to odíde asi až v utorok keď pôjdem s firemnými listami na poštu
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
- jammal
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 21. Jún, 2009, 11:03
Mne fotak 8gb nezobral, 4gb v pohode a to je nejaky canon. Tak aby si nebol prekvapeny ked ti ju nezobrazi. Ja by som to riesil tymto, lepsiu citacku som nemal. http://m.alza.sk/kingston-micro-secure- ... 231864.htm
Do foťáku nikdy nie microSD s adaptérom, je to drahšie a pomalšie.
We'll bang, ok?
-
- Používateľ
Diky za pripomienku, ale o kolko je to pomalsie priblizne?
Na druhu stranu, naco mi je vo fotaku rychlost? Predpokladam ze na VGA video, bude stacit aj pomalsia karta, a na ulozenie HD fotky tiez... ved 2 MB za sec musia stacit aj na HD fotku.
Na druhu stranu, naco mi je vo fotaku rychlost? Predpokladam ze na VGA video, bude stacit aj pomalsia karta, a na ulozenie HD fotky tiez... ved 2 MB za sec musia stacit aj na HD fotku.
lenze fotky vacsina fotakov robi vo vacsom rozliseni ako je HD, aj obyc mobil ti foti vo vyssom rozliseni ako HD
-
- Používateľ
Ja viem, ale ja pouzivam vacsiou "len" HD fotky. Nemam to na profesionalne pouzivanie, mne to staci. Tak na HD fotku staci aj ta rychlost z microSDHC, kupil som teda class 10. Co je minimalne 10mb/sec. 10 mb / sec musi na fotky stacit, aj vo vyssom rozliseni, nie? Ide o dobu, za ktoru sa ulozi... ak je menej ako 1 sekunda, tak je to v pohode, ci nie?
Postacuje mi teda rychlost z microSDHC class 10?
Postacuje mi teda rychlost z microSDHC class 10?
class 10 ti bude určite stačiť
-
- Používateľ
Diky, myslel som si. Tu class 10 som zobral nakoniec preto, ze to chcem pouzivat aj ako USB kluc niekedy, tak aby to bolo rychlejsie prekopirovane. Zase ten cenovy rozdiel tam bol 2 eura, tak som to zobral.