Pracovný ntb do 700€

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Snipo
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 14. Feb, 2015, 19:49

Pracovný ntb do 700€

Príspevok od používateľa Snipo »

Čaute, potrebujem si kúpiť seriózny ntb na prácu ( vývoj webových stránok, C#, Java ). Cenový limit mám 700€. Prenášaný bude v podstate každý deň. Prvoradá je u mňa kvalita spracovania.

Zatiaľ som našiel http://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-t440 ... tm#recenze, myslíte že sa oplatí do neho ísť? Výkonovo nič moc za tú cenu, ale mal by mi slúžiť minimálne 5 rokov. Čo som pozeral je na tom Lenovo celkom dobre, veď učiteľ ešte stále používa svoj IBM a nesťažuje sa. Za príplatok 100€ tam dávajú aj Nvidia 830M.

Ďalej som pozeral po http://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-edge ... .htm#popis, len tu si zase nie som istý kvalitou spracovania.

Pripadne tento http://www.alza.sk/hp-probook-450-g2-d2262631.htm

Prípadne odporučte nejaký iný.
Používateľov profilový obrázok
pepkopav
Notebook expert
Notebook expert
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05

Re: Pracovný ntb do 700€

Príspevok od používateľa pepkopav »

Ak ti stačí integrovaná grafika,tak je to medzi T a probookom.Edge je z nich najmenej kvalitný.Probook je asi ako L verzia thinkpadu,tam dosť zaváži rýchlosť SSD disku.Ak ide o odolnosť a kvalitu spracovania,tam jasne vedie T verzia.Má však clickpad a to môže vadiť.Pri častom prenášaní a aj menej citlivom zaobchádzaní však utrpí najmenej.Ak ti stačí veľkosť 14 tak T ak 15,6 tak probook.
IBM T22 mám ešte stále v garáži,plne funkčný,takže kvalita je zaručená.
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
Snipo
Nový používateľ
Nový používateľ

Takže, dneska som asi 3 hodiny pozeral po recenziách a zistil som zaujímavé veci. V prvom rade Lenovo už asi nechcem. Čo som čítal tak sa dosť pohoršili a dosť ľudí na nich nadáva... (sledujem zahraničné portály) Citujem jedného ktorý doteraz používal len thinkpady:
...this is piece of shit...
A jeho argumenty sú dosť rozumné.

Ďalej ProBook, že vraj ma zlú obrazovku ale ten sa mi zatiaľ najviac pozdáva.

Pozeral som aj po Dell-kách. Konkrétne po Latitude 3xxx/5xxx. Tej "3" rade moc neverím, prirovnal by som to k Edge rade od Lenova. "5" už na mňa pôsobí dobre, ale v tejto cenovej kategórií môžem mať tak i3 a to neviem či bude stačiť.

Môj záver asi je, že za túto cenu asi ntb, ktorý vydrží minimálne 5 rokov častého prenášania nenájdem. Vždy sa nájde nejaká vada.
chatpall
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 18. Jan, 2015, 09:43

Príspevok od používateľa chatpall »

Tcka su v danej triede na tom lepsie s reklamaciami ako probooky, je to ale par %. ak trafis na zly kus v jednom alebo v druhom tak mas smolu. ak ti zalezi na rozliseni tak chod do probooku. ale ale ni vymen disk v Tcku za ssd a mas pokoj. Edge sa vyhni plnym oblukom.
Všetko o materiáloch

MB: MSI Z97 Gaming 5, CPU: i7 4970K,GPU:Nvidia gtx750ti, RAM: Kingston Hyper X Savage 1600 Mhz, Cooler: NOCTUA NH-U12P SE2, HDD: Crucial Mx100, BEDŇA: NZXT SOURCE 340 Midi-Tower, ZDROJ: Seasonic S12G, RT 80+ Gold Monitor: Dell H2214Hb, OS:Ubuntu 14.04
liqua1
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 24. Jan, 2015, 16:58

Príspevok od používateľa liqua1 »

ja mam T440p aj T440.

ako minusy T440p by som dal displej, iba 768p, touchpad na ktory si treba zvykat a 0.5kg naviac oproti T440.
ako minus T440 by som dal viac menej iba touchpad.

ak mozes, priplat si za T440, ak s nim budes existovat 5r, ocenis to (nizsia vaha, 900p displej)
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

V tejto cene momentálne nie je na trhu toho moc zaujimaveho, no tieto novsie zenbooky su podarene casto ich odporucam ci uz na pracu tak na mult. zabavu pre bohatych :D

http://www.alza.sk/asus-zenbook-ux305fa ... 302625.htm

Bacha existujú dve verzie, tú s QHD+ displejom by som určite nebral!! fHD je viac než dosť (a to doslova lebo aj tak budeš pravdepodobne škálovať) pre 13 palec. ;) Schválne či na tomto nájdeš nejakú tu vadu

K lenovám - zasekli sa niekde akosi, nerozumiem čo robia - mal som R500ku dlhé roky a nikdy som nič lepšie nemal no keď som vyberal asi pred mesiacom či dvoma noťas proste mi nemajú čo ponúknuť v cene do litra čo je smiešne ...

:good:
pepkopav
Notebook expert
Notebook expert

Dell Latitude "3" série je naozaj poslabší aj keď nová séria je vymakanejšia ako stará ale nieje to bohviečo."5" séria je už dobrá ale s i5 a FHD displejom začína na cca 900€ a to je tam len obyčajný disk,tak kúpa SSD by ho vyhnala na 1000€.

http://www.dell-shop.sk/dell-latitude-e5540-9-1810

Kvalita tam je aj keď som už čítal,že už nieje taká ako bola dakedy.Takže vyberať je ťažko,na každom nb je niečo proti.Ak si nemôžeš dovoliť viac ako 700€,tak so špičkovým nb nerátaj,treba vybrať to najlepšie,čo v danej cenovej hladine je alebo kus zdvihnúť rozpočet.T440p je podľa mňa to najlepšie,čo v tejto cene je,stačí dokúpiť SSD ale to je len môj názor.Edge išli s kvalitou dolu,písal som inde,že behom roka mi 3 kusy krachli a nedávno tiež "S" verzia,takže aj moja dôvera v Lenovo je preč ale zas si myslím,že "T" verzia je s kvalitou vyššie,lebo inak by si už s prepáčením srali do vlastného hniezdočka.
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
Snipo
Nový používateľ
Nový používateľ

To už bude moc malá obrazovka. Do 14" Lenova som chcel ísť len preto, lebo vo mne zostalo niečo z minulosti, že boli dobrý... Konkrétne na T440p sa sťažujú aj zaritý "Lenováci". Zhoršená konštrukcia, najhorší touchpad aký používali, zhoršená klávesnica, proste všade kde čítam sa len sťažujú. Ideál pre mňa je asi tých 15,6. Vidím, že v tejto cene nič, navyšujem rozpočet na 900€, dúfam, že tu bude už niečo serióznejšie na 5 rokov.
pepkopav
Notebook expert
Notebook expert

Tam je už ten Dell "5" čo som postol,stačí už len našetriť cca 100€ na 256Gb SSD.
Snipo
Nový používateľ
Nový používateľ

No neviem, sa mi zdá príliš drahé na to, čo ponúka. No nič, vydržím ešte pol roka/rok na starom ntb a možno príde niečo nové.

Návrat na "Nákupná poradňa"