Caute, ked zapnem PC, tak prvych priblizne 60s vidim len ciernu obrazovku, az potom nabehne logo gigabyte a spusti sa bootovanie a nabehne windows. Pritom na inom PC co mam nabehne toto logo gigabyte prakticky okamzite po zapnuti PC (bez SSD). Da sa to nejako nastavit v BIOSE? Popripade co to moze sposobovat? Windows sa spusta z SSD, na PC su este 2 HDD, jeden 2TB a jeden 1TB, mozu oni sposobovat pomaly start? Cely start PC trva asi 1m 30s co sa mi zda vela na SSD.
Dakujem
Cierna obrazovka pri starte
- geforceseries
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2011, 19:43
Cierna obrazovka pri starte
MB: Gigabyte Z97-HD3 rev 2.0 CPU: Intel Core i5 4460 3.2GHz COOLER: Gelid Tranquillo rev 3 RAM: 8GB (Patriot + Kingston) GPU: Gigabyte GTX 960 4GB DVD: Samsung SH-S223L SSD: Crucial BX100 250GB HDD1: Seagate Barracuda 2TB HDD2: Toshiba 4TB other HDDs: WD 640GB, 2xSeagate 1TB ext. HDD: WD 250GB, ADATA 1.5TB PSU: EVGA SuperNOVA 550 G2 550W CASE: Nanoxia Deep Silence 3 LCD: Dell U2718Q 27" 4K OS: WIN 10 keyboard: Logitech Media Keyboard 600 mouse: Razer DeathAdder Elite mousepad: Razer Goliathus Mobile speakers: BOSE Companion TM 2 III headphones: Logitech G533 phone: Samsung Galaxy A8 2018 Notebook: HP ProBook 450 Car:
Re: Cierna obrazovka pri starte
Tak skus tie dva odpojit a nabootuj len s ssd, ci sa to bude chovat rovnako..
Prip potom poprehadzuj zapojenie v SATA portoch..
Prip potom poprehadzuj zapojenie v SATA portoch..
- elementar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
mas nove ovladace na doske na chipset ?
ja som mal vseliake problemy s doskou a ssd kym som nenatiahol najnovsie
ja som mal vseliake problemy s doskou a ssd kym som nenatiahol najnovsie
Spoiler: ukázať
- geforceseries
- Nový používateľ
Takze takto: Skusil som odpojit obidva harddisky a pocitac nabehol asi za 30s a cierna obrazovka sa bud takmer vobec neukazala, alebo bola len fakt ze 5s max. Potom som ho vypol, ze skusim to znovu. A zrazu cierna obrazovka, 60s a cely nabehol za 1m 14s (teda rychlejsie ako pri obidvoch HDD pripojenych ale nie ovela). Potom som ho este raz vypol. Znova to iste, 60s cierna obrazovka a potom nabootoval za asi rovnaky cas. Tak som pripojil spat harddisky a znova som ho zapol a zrazu zase nebola vobec cierna obrazovka a cely sa zapol za 40s. Tak teraz nechapem, co to sposobuje.
//tie drivre este updatnem ked pridem domov
//tie drivre este updatnem ked pridem domov
MB: Gigabyte Z97-HD3 rev 2.0 CPU: Intel Core i5 4460 3.2GHz COOLER: Gelid Tranquillo rev 3 RAM: 8GB (Patriot + Kingston) GPU: Gigabyte GTX 960 4GB DVD: Samsung SH-S223L SSD: Crucial BX100 250GB HDD1: Seagate Barracuda 2TB HDD2: Toshiba 4TB other HDDs: WD 640GB, 2xSeagate 1TB ext. HDD: WD 250GB, ADATA 1.5TB PSU: EVGA SuperNOVA 550 G2 550W CASE: Nanoxia Deep Silence 3 LCD: Dell U2718Q 27" 4K OS: WIN 10 keyboard: Logitech Media Keyboard 600 mouse: Razer DeathAdder Elite mousepad: Razer Goliathus Mobile speakers: BOSE Companion TM 2 III headphones: Logitech G533 phone: Samsung Galaxy A8 2018 Notebook: HP ProBook 450 Car:
- ramky nemáš rovnaké (jednu z nich vytiahni a vyskúšaj to len s jednou , a pre istotu ich skontroluj Memtestom)
- Máš najnovší bios na doske ?
- Prípadne ešte vyresetuj bios do továrenského nastavenia
Malá pradepodobnosť , ale mne raz takto blbla grafická karta AMD 5770-ka až nakoniec odišla do večných lovíšť Ja som mal pre istotu čiernu obrazovku vždy 30 sekúnd po zapnutí PC , nikdy menej - nikdy viac ...
- Máš najnovší bios na doske ?
- Prípadne ešte vyresetuj bios do továrenského nastavenia
Malá pradepodobnosť , ale mne raz takto blbla grafická karta AMD 5770-ka až nakoniec odišla do večných lovíšť Ja som mal pre istotu čiernu obrazovku vždy 30 sekúnd po zapnutí PC , nikdy menej - nikdy viac ...
- geforceseries
- Nový používateľ
Drivery som aktualizoval - ziadna zmena.
Memtest som skusal, nenasiel ziadne chyby, RAMky som neskusal zatial vytiahnut, lebo si myslim, ze to nesposobuju. Nemam najnovsi BIOS, mam F6 a najnovsi je F7, ale nerad by som flashoval, kvoli takejto "malickosti", lebo raz som uz tak jednu dosku odpalil.
BIOS som nastavil do tovarenskeho nastavenie (defaults), zmenil som poradie bootovania (aby mohol nabehnut windows) a len tak som zapol ErP nech mi nesvietia sluchatka v noci (uspora energie pri vypnutom PC, vypne 5V v USB) a zrazu windows nabieha za 40s, prakticky okamzite nabehne logo gigabyte a bootuje (povedzme, ze o nejakych 10s dlhsie bootuje kvoli 2 HDD) a robi to pravidelne kazde zapnutie. Skusil som ErP vypnut a znova 60s cierna obrazovka. Cize zrejme to ma nieco spolocne z napajanim dosky, grafiky alebo USB zariadeni, ked je PC vypnuty, dava to celkom aj logiku, lebo vzdy co mi naskocil rychlo bolo po tom ako som ho vytiahol z elektriny.
Memtest som skusal, nenasiel ziadne chyby, RAMky som neskusal zatial vytiahnut, lebo si myslim, ze to nesposobuju. Nemam najnovsi BIOS, mam F6 a najnovsi je F7, ale nerad by som flashoval, kvoli takejto "malickosti", lebo raz som uz tak jednu dosku odpalil.
BIOS som nastavil do tovarenskeho nastavenie (defaults), zmenil som poradie bootovania (aby mohol nabehnut windows) a len tak som zapol ErP nech mi nesvietia sluchatka v noci (uspora energie pri vypnutom PC, vypne 5V v USB) a zrazu windows nabieha za 40s, prakticky okamzite nabehne logo gigabyte a bootuje (povedzme, ze o nejakych 10s dlhsie bootuje kvoli 2 HDD) a robi to pravidelne kazde zapnutie. Skusil som ErP vypnut a znova 60s cierna obrazovka. Cize zrejme to ma nieco spolocne z napajanim dosky, grafiky alebo USB zariadeni, ked je PC vypnuty, dava to celkom aj logiku, lebo vzdy co mi naskocil rychlo bolo po tom ako som ho vytiahol z elektriny.