Dobry den ,
Potreboval by som pomoct ohladom mojich hdd. Vlastnim 500 gb (OS) a 1tb (hry,filmy,subory) seagate hddcka , avsak poslednu dobu zacali obidva protestovat . Obidva disky su extremne pomale v hd tune pri testu vykonu dosahuju hodnoty pri nahodnom citani od 600kb do 3 mb .... Avsak hd tune ukazuje ich stav za dobry . Tak som skusil preinstalovat win a hodit plnu defragmentaciu na oba disky . Formatoval som naplno iba 500 gb kde mam os, na 1 tb mam vsetko potrebne , ten disk vlastne od kedy sa ku mne dostal tak nebol formatovany iba par krat defragmentovany . Avsak loadingy su stale neskutocne . Disky su rozdielne stare nakolko 500 gb ma nejak cez rok a 1 tb uz aj tri . Nejak sa mi nechce verit ze by obidva odchadzali takto rovnako .
Ako mam dalej postupovat ? Planujem kupu SSD to avsak nevyriesi problem s 1tb diskom kde mam vaetky data ... Niekde som sa docital ze mam skusit formatovat ho ale nemusi mi to zarucit uspech a velmi nerad by som to formatoval ak by som potom o tie data prisiel a nemal moznost z donutenia to prekopirovat aspon na novy hdd ktory by som kupil ak by som musel .... A stale to nevysvetluje preco mam take pomale loadingy aj z OS hdd...
Btw obcasne pocujem od diskov zvuky ako keby vlak prechadzal cez kolajiska ale je to vazne len raz za dlho dobu a zacalo to uz davnejsie tak som tomu nevenoval pozornost . A taktiez som nevedel o ktory disk sa jedna .
Dakujem za vsetky rady
Pomale HDD
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
Re: Pomale HDD
s fragmentáciou to nebude mať zrejme veľa spoločného..
ak používaš ten HD Tune, skús sem postnúť smart /záložka health/ a kompletný error scan /nie quick/ oboch diskov
ak používaš ten HD Tune, skús sem postnúť smart /záložka health/ a kompletný error scan /nie quick/ oboch diskov
Naposledy upravil/-a zachary v Ne 08. Mar, 2015, 09:22, upravené celkom 1 krát.
Naistaloval som win s tym ze som odpojil 1 tb disk . Vymenil som aj vetvu napajania od zdroja a sata kabel za novy . Mam skusenosti s tym ze taketo malickosti mi robia problemy okolo pc avsak rozdiel zatial neviem porovnat . Momentalne som to dal do toho hd tune hladat vadne sektory na 500 gb . Ak nehodi vadny aektor skusim naistalovat zopar hier a zatazit ho stylom ako zvyknem a kedy mi to aj robilo problemy s loadmi .
Test je v polke a je to v pohode zatial tak uvidime .
Test je v polke a je to v pohode zatial tak uvidime .
Ak už máš zálohu tak skús spustiť aj S.M.A.R.T. test...
http://rodi.sk/blog/test-disku-v-gui-ub ... -live.html
http://rodi.sk/blog/test-disku-v-gui-ub ... -live.html