Odpalena MB, alebo CPU?
- System_ERR0R
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 01. Apr, 2011, 09:13
Odpalena MB, alebo CPU?
Zdravim,
Stala sa mi jemna neprijemnost a to, skombinoval som 2 druhy ramiek (kedze som bol lenivy sa pozriet do skrine a pozeral som len CPU-Z, ktory mi pravdepodobne zredukoval takty z 1,65V na 1,5V)
Cize mal som v kompe tieto 2 kombinacie:
- Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX Blu Series vyrobca udava 1.65V
- Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX Savage Series vyrobca udava 1.5V
Vsetko islo fajn asi 5 dni a ked som pustil silny load, zdochol komp, este som ho par krat pustil ale stale padal, nakoniec som ho chcel pustit znovu, no uz sa len asi na pol sekundy zatocili vetraky a strasny spaleny smrad z PC.
Potreboval by som teda zistit, co mam odpalene (zdroj to nie je, ten funguje). Skusal som aj prepnut oboje ramky v oboch channeloch, ale nic, aj som povysaval sloty, nic. Vyzera to teda bud na CPU alebo MB.
Zostava v popise.
Dakujem za odpovede!
Matus
Stala sa mi jemna neprijemnost a to, skombinoval som 2 druhy ramiek (kedze som bol lenivy sa pozriet do skrine a pozeral som len CPU-Z, ktory mi pravdepodobne zredukoval takty z 1,65V na 1,5V)
Cize mal som v kompe tieto 2 kombinacie:
- Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX Blu Series vyrobca udava 1.65V
- Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX Savage Series vyrobca udava 1.5V
Vsetko islo fajn asi 5 dni a ked som pustil silny load, zdochol komp, este som ho par krat pustil ale stale padal, nakoniec som ho chcel pustit znovu, no uz sa len asi na pol sekundy zatocili vetraky a strasny spaleny smrad z PC.
Potreboval by som teda zistit, co mam odpalene (zdroj to nie je, ten funguje). Skusal som aj prepnut oboje ramky v oboch channeloch, ale nic, aj som povysaval sloty, nic. Vyzera to teda bud na CPU alebo MB.
Zostava v popise.
Dakujem za odpovede!
Matus
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Re: Odpalena MB, alebo CPU?
tie ramky mam aj ja - tie prve, 1600MHz 1,65V
ty si manualne prestavil volty na 1,65V?
pretoze klasicky mas DDR3 pamate napajanie 1,5V. tie prve co mas, su "horsie", pretoze na to, aby ti sli na 1600MHz im musis zvysit napatie na 1,65V. Ale, teoreticky ti pojdu aj s 1,5V ak mas lepsie kusky.
No to musis mat nastavene v BIOSE. Kludne si tam mohol mat nastavene zee ramky idu na 1333Mhz a a 1,5V (ak si nic nemenil), a teda nemohol si ich odpalit ani nic. A skor odpalis RAM, ako dosku tymto sposobom aj tak, keby si do 1,5V ramiek pustil 1,65V....
ty si manualne prestavil volty na 1,65V?
pretoze klasicky mas DDR3 pamate napajanie 1,5V. tie prve co mas, su "horsie", pretoze na to, aby ti sli na 1600MHz im musis zvysit napatie na 1,65V. Ale, teoreticky ti pojdu aj s 1,5V ak mas lepsie kusky.
No to musis mat nastavene v BIOSE. Kludne si tam mohol mat nastavene zee ramky idu na 1333Mhz a a 1,5V (ak si nic nemenil), a teda nemohol si ich odpalit ani nic. A skor odpalis RAM, ako dosku tymto sposobom aj tak, keby si do 1,5V ramiek pustil 1,65V....
Spoiler: ukázať
- System_ERR0R
- Používateľ
@patro16 Pocitac vobec nereaguje, ziadny zvuk zo zakladnej dosky, ziadne pipnutie, jedine co spravi je, ze potoci ventilatormi ozaj asi na pol sekundy a znovu zomrie.
@felipe25 Nic som neprestavoval. Cital som si, ze bez RAMiek sa komp aj zapne ale hodi error, mne nespravi nic, ako som pisal, skusal som do oboch channelov tieto 2 druhy pamati a nic.
Mali by teda teoreticky tieto 2 druhy RAMiek spolupracovat?
@felipe25 Nic som neprestavoval. Cital som si, ze bez RAMiek sa komp aj zapne ale hodi error, mne nespravi nic, ako som pisal, skusal som do oboch channelov tieto 2 druhy pamati a nic.
Mali by teda teoreticky tieto 2 druhy RAMiek spolupracovat?
- Dátum registrácie: Po 29. Nov, 2010, 21:45
Ak si cítil smrad, tak niečo pohorelo takým štýlom, že to musíš vidieť očami. Vyber dosku zo skrine a pozri sa na ňu detailnejšie.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
bez RAM sa PC nezapne..
skus zapnut PC iba s jednou ramkou, a skus j vo viacerych slotoch
predtym vymaz BIOS cez jumper clear cmos (odpojit napajanie predtym je nutne!)
skus zapnut PC iba s jednou ramkou, a skus j vo viacerych slotoch
predtym vymaz BIOS cez jumper clear cmos (odpojit napajanie predtym je nutne!)
- System_ERR0R
- Používateľ
Dosku som poprezeral, ale nic som nenasiel, no stale citim smrad z nej. Vybral som aj procesor, ten vobec nesmrdi.
RAMky som skusil aj v inom PC, funguju vsetky 4, Skusil som aj ine RAMky, ale rovnake priznaky, chce sa zapnut, no po pol sekunde skonci.
Myslite, ze je sanca, ze ak by to zhorenie zapricinila roznost RAMiek, moze byt odpaleny aj procesor?
RAMky som skusil aj v inom PC, funguju vsetky 4, Skusil som aj ine RAMky, ale rovnake priznaky, chce sa zapnut, no po pol sekunde skonci.
Myslite, ze je sanca, ze ak by to zhorenie zapricinila roznost RAMiek, moze byt odpaleny aj procesor?
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
mno vsadil by som na dosku, na spálenie cpu ako takého treba trochu viac
- System_ERR0R
- Používateľ
Super, dakujem... skusim teda vymenit dosku a uvidime.
Este jedna vec, ktore RAMky by ste odporucili k tym dvom Blu Series co mam v popise? primarne nove z obchodu, sekundarne by som kupil rovnake bazarove.
Este jedna vec, ktore RAMky by ste odporucili k tym dvom Blu Series co mam v popise? primarne nove z obchodu, sekundarne by som kupil rovnake bazarove.
znie to hlúpo ale čo zoženieš to bude
netreba to nijak siliť
netreba to nijak siliť
- System_ERR0R
- Používateľ
Hm, no trosku sa bojim, ze sa mi stane to iste ako predtym. V ktorych parametroch sa musia zhodovat?
teoreticky v žiadnych
rýchlejšia sa prispôsobí pomalšej
samozrejme ideálne ked sú rovnaké tj napr 1600MHz cl 10 1,5V
tomu čo sa stalo tebe sa nedá zabrániť
rýchlejšia sa prispôsobí pomalšej
samozrejme ideálne ked sú rovnaké tj napr 1600MHz cl 10 1,5V
tomu čo sa stalo tebe sa nedá zabrániť
- System_ERR0R
- Používateľ
Okej, este jedna vec trosku off topic - aka je podpora Hyper-Threadingu v doskach s oznacenim Z77? alebo je to rozne? Pozeram po doske Asus Z77-A, no neviem nikde najst, ci ju podporuje, alebo nie.
Vdaka.
Vdaka.
Zdravim,
Problem bol nakoniec v odpalenej grafike (nevydrzala 3-rocny mierny takt)
Teraz mam ale iny problem a nechcem zakladat novu temu. Kupil som dosku Asus Sabertooth P67 a v biose mam zablokovane (respektive sa mi vobec neukazuju) taktovacie funkcie a ked sa pokusim co i len zmenit mod na performance v EZ Mode, PC zhasne a aby som ho nastartoval, musim mu resetnut cmos... Skusal som flashnut bios cez USB, verziu biosu pise novu, ale nic ine sa nezmenilo.
Dakujem.
Problem bol nakoniec v odpalenej grafike (nevydrzala 3-rocny mierny takt)
Teraz mam ale iny problem a nechcem zakladat novu temu. Kupil som dosku Asus Sabertooth P67 a v biose mam zablokovane (respektive sa mi vobec neukazuju) taktovacie funkcie a ked sa pokusim co i len zmenit mod na performance v EZ Mode, PC zhasne a aby som ho nastartoval, musim mu resetnut cmos... Skusal som flashnut bios cez USB, verziu biosu pise novu, ale nic ine sa nezmenilo.
Dakujem.