Zdravím,
mám problém s plasticizer efektom na jednom z mojích okruhov. Chystám sa to vyčístiť ale neviem ako.
Ide o okruh chladiaci CPU a obsahuje:
1. Phobya balancer 450 silver - Nickel
2. 6x Alphacool HF 19/13 - Chrome
3. BOSCH PAD 12
4. EKWB Asus R4BE Monoblock - Nickel
5. Alphacool NexXxoS XT45
6. PrimoChill PrimoFlex Advanced LRT 19/13 white
7. Aquatuning AT-Protect Clear
8. Kill Coil v podobe stireborného 1/2 dollara
Problem vidno na expe a bloku pretože sú priesvitné ale asi to bude zanesené všade.
Ako to odtiaľ vyčistiť? Ide mi hlavne o tu expu a blok púretože tie majú
(plexi, akrylat) a nerád by som to poškriabať.
//večer pridám foto
Zaujímavé je, že druhý okruh kde mám tu istú hadicu aj fitingy a expu (+ bloky na GPU a 3 radiatory) nerobí žiaden problém.
Plnené boli rovnako cca pred 6. mesiacmi.
Ďakujem
Ako na plasticizer?
Re: Ako na plasticizer?
Hadice Primochill advanced tj. tieto http://www.tichepc.sk/Vyhladavanie?arg0 ... 2bAdvanced nemajú zmäkčovadlá. Akú náplň máš tam kde vidno tú špinu vs. tam kde špinu nevidno ? Zatiaľ tam vidím len Kill Coil ... ak používaš len Kill Coil a destilovanú vodu tak to nie je zrovna dobrý nápad.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
Rozdiel medzi tými okruhmi nieje žiaden. V obydvoch je Aquatuning AT-Protect Clear a kus striebra.
Je pravda, že ten okruh, čo je čistý som už parkrát vypustil a napustil ale stále tou istou vodou.
Dolievané bolo keď som dokupil tretiu grafiku a MO-RA 360 pro.
Na prvom okruhu, kde je ten problém, som neprilieval nič. Okruh beží už asi 1/2 roka a začalo to byť vidno tak pred dvoma týždňami. Predtým bola expanzka číra. Ak odpustím vodu do skúmavky tak v nej nevidno žiaden bordel a je číra.
Foto:
Je pravda, že ten okruh, čo je čistý som už parkrát vypustil a napustil ale stále tou istou vodou.
Dolievané bolo keď som dokupil tretiu grafiku a MO-RA 360 pro.
Na prvom okruhu, kde je ten problém, som neprilieval nič. Okruh beží už asi 1/2 roka a začalo to byť vidno tak pred dvoma týždňami. Predtým bola expanzka číra. Ak odpustím vodu do skúmavky tak v nej nevidno žiaden bordel a je číra.
Foto:
No ono práve do AT Protect pridávať niečo naviac je úplne zbytočné takto vznikla aj kauza EKWB a Niklovaných (bývalých niklovaných elektrolyt. metódou) vodných blokov, kde ľudia mixovali veci od šavla do pavla ako sa vraví . Ten AT protect je vopred namiešaný a nič tam nie je potrebné pridávať všetky inhibítory už má v sebe...kľudne to môže byť aj tým..ale nemusí.
Imho odporúčanie je to celé vypustiť všetko prečistiť, voda nová, hadice nové...čím skôr tým lepšie.
Imho odporúčanie je to celé vypustiť všetko prečistiť, voda nová, hadice nové...čím skôr tým lepšie.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 24. Júl, 2008, 17:14
EKcko s oblubou cistim s Domestos, cistil som tak niekolko blokov a vyzralo to vsetko, jedina vec nesmies to nechat dlho posobit alebo to reaguje aj s kovom, idealne rozobrat a namocit iba plexy, viem ze je to pakaren, ale funguje to. Potom poriadne popreplachovat.
ps: Dexterav diiiky, on vie
ps: Dexterav diiiky, on vie
PC> Asus X99-E WS, 5960x@4.7, 32GB/2400, 2xTitanX, Corsair ax1500i
OK takže problém bol v kombinácii Benzotriazolu a čohosi v mojom chladení.
AT Protect tento antikorózny prípravok obsahuje. Keď som to vymenil za destilku, voda sa prestala farbiť do modra a prestala sa ukladať ta biela vec na stenách expanziek a blokov. Predpokladám, že ide o niečo čo ostalo v radiátoroch po predošlom majiteľovi a reagovalo to s tým benzotriazolom. Skúšal som to vyplachovať ale nepomohlo.
AT Protect tento antikorózny prípravok obsahuje. Keď som to vymenil za destilku, voda sa prestala farbiť do modra a prestala sa ukladať ta biela vec na stenách expanziek a blokov. Predpokladám, že ide o niečo čo ostalo v radiátoroch po predošlom majiteľovi a reagovalo to s tým benzotriazolom. Skúšal som to vyplachovať ale nepomohlo.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
mne niečo podobné robila kvapalina od zalman, začiatky sú ťažké no
stále po nej ostávalo modré sfarbenie
stále po nej ostávalo modré sfarbenie
Spoiler: ukázať