Potrebujem ohodnotit staru zostavu
- lionlion
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 28. Sep, 2008, 18:47
Potrebujem ohodnotit staru zostavu
Kolegovy skapal PC (nafuknute Kondiky na doske) a ja som mu ponukol jeden s mojich zeleznych zasob, ten jeho je o nieco slabsi (hlavne ram 2x256MB), jemu to vykonovo vyhovuje (Word a tak), takze aj moj mu bude postacovat. Potrebujem ohodnotit PC, nechcem odrbat jeho a ani seba, neviem od akej ceny mam zacat. To ze preco investovat do starej veci a nevyskladat nove vnutro, nerieste, ma na to svoje dovody, o vsetkom som ho oboznamil, je to jeho rozhodnutie.
Zdroj 400W, skrinka, zopar Fanov
AMD Sempron 2300+, 1-jadro 1,6GHz
2x 512MB DDR1 Kingston 400MHz
Doska PC Chip (presny model teraz neviem, ale je strednej triedy na tu dobu, ma aj int. grafiku 64MB keby externa padla)
VGA MSI GeForce N6200AX, 256MB 64-bit, AGP 8x
Citacka pam. kariet (kupovana ovela neskor ako pc)
CD napalovacka TEAC 52x
DVD napalovacka LG (taktiez kupovana podstatne neskor)
Komplet zostava bez HDD, pouzil by sa 80GB zo starej zostavy kvoli datam a Win (doainstalovali by sa iba ovladace). PC je plne fukncne, akurat tam mam momentalne 2x 80GB HDD RAID a skusal som FreeNAS.
Zdroj 400W, skrinka, zopar Fanov
AMD Sempron 2300+, 1-jadro 1,6GHz
2x 512MB DDR1 Kingston 400MHz
Doska PC Chip (presny model teraz neviem, ale je strednej triedy na tu dobu, ma aj int. grafiku 64MB keby externa padla)
VGA MSI GeForce N6200AX, 256MB 64-bit, AGP 8x
Citacka pam. kariet (kupovana ovela neskor ako pc)
CD napalovacka TEAC 52x
DVD napalovacka LG (taktiez kupovana podstatne neskor)
Komplet zostava bez HDD, pouzil by sa 80GB zo starej zostavy kvoli datam a Win (doainstalovali by sa iba ovladace). PC je plne fukncne, akurat tam mam momentalne 2x 80GB HDD RAID a skusal som FreeNAS.
- lionlion
- Nový používateľ
Re: Potrebujem ohodnotit staru zostavu
cakal som trosku viac, uz som ho aj predbezne oboznamil ze bude to do 50e a bol spokojny. Ale ved jasne, PC je uz pomali s doby kamennej, ale vzdy som ho drzal v zalohe, ked niektory PC mal poruchu, tak tento suploval.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
nebud si isty, ze vymenis HDD zo starej zostavy a pojde ti win.
ak je aktivovany windows, viaze sa k doske - v inom PC nepojde - bude pozadovat aktivaciu.
a vymena HDD s nainstalovanym winom do ineho PC s inymi chipsetom casto sposobi, ze ti windows ani nespusti, to len tak mimo toho (alebo to budes robit cez acronis plus s tym, ze vymazes registre o ovladacoch? - vtedy by to slo)
ak je aktivovany windows, viaze sa k doske - v inom PC nepojde - bude pozadovat aktivaciu.
a vymena HDD s nainstalovanym winom do ineho PC s inymi chipsetom casto sposobi, ze ti windows ani nespusti, to len tak mimo toho (alebo to budes robit cez acronis plus s tym, ze vymazes registre o ovladacoch? - vtedy by to slo)
Spoiler: ukázať
- lionlion
- Nový používateľ
Cakal som tiez neake problemy, minimalne ze budu programy blbnut.... ale uz to mam otestovane, bezi to v pohode, naslo si to nove hardwary, dal som tomu potrebne ovladace a ide, legalizacia nic nepyta. V podstate je tam uplny zaklad, cisto iba kancelaria.
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
Ani 30€ by som nedal.Veď ten pc musí mať problémy aj niečo na internete prehrať a chudák cpu dostáva stabilne zabrať.Takéto niečo darovať,zberný dvor alebo ak sa nájde dáky somárik,tak pustiť za 20€.
Nič v zlom,je to starina s minimálnou hodnotou.Za 30€ sa dá v pohode kúpiť intel virtuálne dvojjadro s ddr 2 ram a tam je výkonu podstatne viac.
Nič v zlom,je to starina s minimálnou hodnotou.Za 30€ sa dá v pohode kúpiť intel virtuálne dvojjadro s ddr 2 ram a tam je výkonu podstatne viac.
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
- lionlion
- Nový používateľ
Cakal som vselico, ale takychto expertov ako si ty.... hmm to uz je co povedat, tie tvoje pentia a DDR2, to je asi cena pri odbere 1000ks alebo ako to mam chapat? A to ze v tej mojej zostave, odhladnuc ze doska+procak+ram je fakt na dojazd, ale co zvysok? Chces povedat ze taka DVD napalovacka, zdroj 400w ATX v2.2, citacka kariet, skrinka....to vsetko je asi uplne nepouzitelne, bez hodnoty.
Na tejto zostave v pohode bezal Win7 (ovladace pre Vistu alebo zakladne windows) zo vsetkym na behanie po nete a uplne bez problemov, akurat to sekalo pri HD filmoch. Napisat nieco vo Worde, vytlacit, pozriet mail.... na to asi netreba 4-jadro a R9 grafiku.
Dakujem ludom, ktory maju normalny pristup. Cenovu predstavu som si uz urobil, moj odhad bol trochu vyssie, ale prave preto som tu pisal.
Na tejto zostave v pohode bezal Win7 (ovladace pre Vistu alebo zakladne windows) zo vsetkym na behanie po nete a uplne bez problemov, akurat to sekalo pri HD filmoch. Napisat nieco vo Worde, vytlacit, pozriet mail.... na to asi netreba 4-jadro a R9 grafiku.
Dakujem ludom, ktory maju normalny pristup. Cenovu predstavu som si uz urobil, moj odhad bol trochu vyssie, ale prave preto som tu pisal.
Nový najlacnejší 400W zdroj = 21€
Nové DDR1 2x512MB = 26€
Nová DVD SATA = 12€
Nová VGA AGP 256MB / 128-bit MSI FX5500 = 43€
CPU = ?
MB socket 462 (A) nová = 41€
Chase = ?
Fany = ?
Podľa môjho názoru, jediná vec, ktorá sa dá do budúcnosti použiť je len SKRINKA.
Ťažko odhadnúť stav komponentov, ale vzhľadom na vek + opotrebenie by som nedal
viac ako 1/4 z cien čo som uviedol.
Nové DDR1 2x512MB = 26€
Nová DVD SATA = 12€
Nová VGA AGP 256MB / 128-bit MSI FX5500 = 43€
CPU = ?
MB socket 462 (A) nová = 41€
Chase = ?
Fany = ?
Podľa môjho názoru, jediná vec, ktorá sa dá do budúcnosti použiť je len SKRINKA.
Ťažko odhadnúť stav komponentov, ale vzhľadom na vek + opotrebenie by som nedal
viac ako 1/4 z cien čo som uviedol.
SKRINKA: Nanoxia Deep Silence 6 Rev. B (Dark Black) PSU: Corsair HX1200 DOSKA: ASUS ROG CROSSHAIR VIII FORMULA PROCESOR: AMD RYZEN 9 5950X (PBO) CHLADENIE: MO-RA3 PRO 9x120 PASTA: Thermal Grizzly Conductonaut Extreme CPU BLOK: EK-Quantum Velocity D-RGB - AMD Ryzen Edition KVAPALINA: Innovatek Protect IP RAM: G.SKILL 2x 64GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Trident Z RGB Neo for Ryzen 3000 @ 3800MHz / 18-19-19-19-39 / 1.4V VGA: NVIDIA RTX A4000 (16 GB) HDD: SAMSUNG 990 PRO NVMe M.2 SSD 1 TB FAN: 9x Noctua NF-P12 redux-900
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
"Pentium 4 3GHz
Asrock 775i48 - 2x sata
Nvidia FX5500
512MB ddr
120GB hdd ide
Take me 350 Silent
skrina Libra - len pri osobnom odbere"
predane ledva za 10euro
takze asi tak
20euro za to nemas sancu dostat
Asrock 775i48 - 2x sata
Nvidia FX5500
512MB ddr
120GB hdd ide
Take me 350 Silent
skrina Libra - len pri osobnom odbere"
predane ledva za 10euro
takze asi tak
20euro za to nemas sancu dostat
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
ma, ak to kupuje neznaly clovek na bazosi sa podobne pc predavaju za 50eur
ono jedna vec je, aku to ma hodnotu mpre majitela /pc ide, ta minimalne 40e/
a druha je realna trhova hodnota, ked najlacnejsiia doska s procakom, ktory ma vykon v uplne inej galaxii ako toto stoji uz 60eur a je to stale rozsiritelne.
nikto z nas tu ITckarov by nedal za 2Ghz jednojadrovy athlon + zvysok zostavy viac ako tych 10-20eur, to je fakt. pre mna nepouzitelne, na takom pc som behal pred rokom 2010. (sice uz vtedy to bolo X2)
ono jedna vec je, aku to ma hodnotu mpre majitela /pc ide, ta minimalne 40e/
a druha je realna trhova hodnota, ked najlacnejsiia doska s procakom, ktory ma vykon v uplne inej galaxii ako toto stoji uz 60eur a je to stale rozsiritelne.
nikto z nas tu ITckarov by nedal za 2Ghz jednojadrovy athlon + zvysok zostavy viac ako tych 10-20eur, to je fakt. pre mna nepouzitelne, na takom pc som behal pred rokom 2010. (sice uz vtedy to bolo X2)
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
presne ako ti tu napísali...ja som od človeka,čo je na fóre skoro sedem rokov,čakal trochu viac rozhľadu...to hodnotenie som si nevycucal z prsta ale podľa trhovej ceny takých zostáv...na bazoš zabudni,tam za kadejaké stariny pýtajú neznalí ľudia alebo špekulanti prehnané ceny...za svojim hodnotením si stojím...nikde si sa nepýtal na cenu komponentov po rozobratí ale na reálnu cenu zostavy..Cakal som vselico, ale takychto expertov ako si ty....
minimálne 3 podobné pc som podaroval pre náš dom dôchodcov,pre mňa to nemalo žiadnu hodnotu,starí ľudkovia,čo majú čas vyčkávať,kým sa tie staručké pc rozbehnú alebo niečo spravia sa potešili...takže asi tak
http://pc.bazos.sk/inzerat/47642332/predam-pc-hp.php
Výkon aspoň 3x vyšší ako tvoj pc...za 30€
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
- mohamed
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
zarabat na haraburdach (na kolegovy)lionlion napísal: cakal som trosku viac, uz som ho aj predbezne oboznamil ze bude to do 50e a bol spokojny.
- lionlion
- Nový používateľ
Dobre, ale vy tu rozoberate uz to naco som sa nepytal, resp. som v prvom prispevku upozornil ze to netreba riesit. Prvy prispevok bol najtrefnejsi, dalej sa uz rozoberalo nieco ine, treba si tiez uvedomit situaciu ktoru som vysvetlil. A sorry, ze som si nechal trochu poradit, ano niesom trulo ktory vie PC iba zapnut a vypnut, akurat ze posledne roky mam ine zameranie a nemam cas sledovat PC odvetvie a preto aj ceny mi utekaju.
Prevas to samozrejme nema hodnotu, lebo taky vykon nikomu z vas netreba. Ja by som to tiez nekupil, lebo je to slabe. Ale ak nieco potrebujes, tak to uz pre teba hodnotu ma. A pre mna to ma asi taku hodnotu, ze ak to mam niekomu podarovat, tak si to radsej necham. Ci uz do zalohy, v krajnom pripade je vzdy ako tak pouzitelny, na experimenty (naposledy FreeNAS) a pod. Ale hlavne, ja v tom vydim este suciastky, ktore viem pouzit alebo predat, myslim tym hlavne zdroj, skrinku a citacku ako som uz spominal.
Ale ak dotycny vyslovene nechce nic novsie, lebo neskor zdedi NB, a jemu to vykono postacuje. A ja sa toho zbavit s dovodu ze mi to zavadzia, nechcem. Ponukol som mu ze mu zlozim nove vnutro, nie. Nerieste tu kadeake blbosti, nikto z vas o tom nic nevie a ja nemam dovod to nikomu vesat na nos. Otazka bola jednoducha, aku ma hodnotu zostava ked ju niekto chce a potrebuje. Moj odhad bol 50-40, dobre sekol som sa, spravna odpoved je 20-30... a bodka.
Prevas to samozrejme nema hodnotu, lebo taky vykon nikomu z vas netreba. Ja by som to tiez nekupil, lebo je to slabe. Ale ak nieco potrebujes, tak to uz pre teba hodnotu ma. A pre mna to ma asi taku hodnotu, ze ak to mam niekomu podarovat, tak si to radsej necham. Ci uz do zalohy, v krajnom pripade je vzdy ako tak pouzitelny, na experimenty (naposledy FreeNAS) a pod. Ale hlavne, ja v tom vydim este suciastky, ktore viem pouzit alebo predat, myslim tym hlavne zdroj, skrinku a citacku ako som uz spominal.
Ale ak dotycny vyslovene nechce nic novsie, lebo neskor zdedi NB, a jemu to vykono postacuje. A ja sa toho zbavit s dovodu ze mi to zavadzia, nechcem. Ponukol som mu ze mu zlozim nove vnutro, nie. Nerieste tu kadeake blbosti, nikto z vas o tom nic nevie a ja nemam dovod to nikomu vesat na nos. Otazka bola jednoducha, aku ma hodnotu zostava ked ju niekto chce a potrebuje. Moj odhad bol 50-40, dobre sekol som sa, spravna odpoved je 20-30... a bodka.