Takže mám problém s doskou postavenom na sockete 1156 + v nej intel i5 750.
Zaklad bol kedysi dávno kupovaný ako hp elite 7000 mt http://www.cnet.com/products/hp-elite-7 ... ne-series/
teraz tam je z toho pôvodneho len tá intel doska + cpu
Pc poslednú dlhú dobu bežal v konfiguráciu s
ram - kingston 2 + 4 gb
psu - Silencer Mk III 500w
gpu - asus 560ti
K problému. Skladam som kamarátovy pc na sockete 1155, msi z68 doska + i3(to bolo k dispozícii). Zo svojho pc som vybral 2gb ram + som tam dal ďalších 2+2gb. Grafika amd 280x, zdroj seasonic 620. Po zapojení všetkého dokopy pc samozrejme nenabehol. Čiže prišli sme do mňa k môjmu "pokusnému králiku" a začali sme skúšať rôzne kombinácie.
Amd grafiku do môjho pc, nabehla. Nvidiu do kamarátovho pc, nabehla. Zas amd grafiku do kamarátovho, nenabehla. Vysvitlo z toho, že 280x si nerozumie s primárnym portom na msi z68, v druhom sa všetko spustilo - ok problem vyriešený. Odvrtali sme so skrini kôš na hdd keďže zavadzal grafike, nainštalovali win atď atď.
Po skončení som zapojil svoj pc do pôvodneho stavu, zapnem a nič. Skúšal som ešte ramku prehadzovať do rôznych portov, nič. Po vybratí ram doska pípala, 1 dlhý 3x krátky - vada gpu. Ok, vravím si nejak zázračne odišla grafika. Lenže skúsil som 2 g210, 970 a ani s jednou. 4 moduly ram, druhý zdroj, všetko možné nič. Bol som si takmer istý, že odišiel pcie slot, doska do šrotu.
Tak som dosku s cpu zbalil, odovzdal ďalšiemu kamarátovy ktorý má doma pc tiež na sockete 1156, že mi odskúša aspoň cpu či funguje. Dnes mi volá, že tam strčil nejakú 8800gt a moja doska s mojim cpu hneď na prvý pokus nabehla.
Po tomto urputnom príbehu sa pýtam, kde môže byť chyba? Ja som skúšal 4 grafiky, rôzne ram, rôzne zdroje ani s jednym mi to nenabehlo. Stále po vybratí všetkých ram zvukový kód 1 dlhý 3 krátke.
Ešte tú špinu nemám doma, tak neviem odskúšať so svojou kartou ale chcem sa predom preinformovať, kde sa asi stala chyba. Možno, že aj medzi stoličkou a stolom, ale to by som skôr vylúčil.
Za prípadne rady vopred ďakujem a ospravedlňujem sa za dĺžku, no aspoň predíjdeme zbytočným veciam čo som už skúšal a čo sa vlastne mohlo stať.
socket 1156, problem so spustením
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Re: socket 1156, problem so spustením
opytam sa veci ktore sii asi skusil, ale dajme tomu:
1. reset biosu si robil? clear cmos
2. prip. odpojit od dosky vsetko a skusat zapinat iba mb cpu ram a vga
3. prip. odislo tlacitko na skrinke /raz sa mi to stalo, ze doslova odislo tlacitko na skrinke, a pc nesiel preto zapnut/ - vyskratuj rovno piny na doske pre zapnutie (alebo raz sa mi stalo, ze reset bol vzdy v polohe 1 a nedovolil spustit pc.../
4. prefukat vzduchom slot na vga a pod. a celu dosku
ja som tiez dakedy riesil pod. problemy ze po vymene zdroja sa z funkcneho pc stalo nefunkcne, a pomohol prach, inokedy tlacitko, fakt kombinacii je vela. napajacie kabliky od dosky si nezabudol napojit?
prip. nudzove riesenie, skusit to s PCI grafikou.
1. reset biosu si robil? clear cmos
2. prip. odpojit od dosky vsetko a skusat zapinat iba mb cpu ram a vga
3. prip. odislo tlacitko na skrinke /raz sa mi to stalo, ze doslova odislo tlacitko na skrinke, a pc nesiel preto zapnut/ - vyskratuj rovno piny na doske pre zapnutie (alebo raz sa mi stalo, ze reset bol vzdy v polohe 1 a nedovolil spustit pc.../
4. prefukat vzduchom slot na vga a pod. a celu dosku
ja som tiez dakedy riesil pod. problemy ze po vymene zdroja sa z funkcneho pc stalo nefunkcne, a pomohol prach, inokedy tlacitko, fakt kombinacii je vela. napajacie kabliky od dosky si nezabudol napojit?
prip. nudzove riesenie, skusit to s PCI grafikou.
Spoiler: ukázať
Re: socket 1156, problem so spustením
1. spravené, to isté - doska bola určite vyresetovaná keďže kolegovi po nabehnutí vyhodilo hlášku, že system fan has failed - fičurina intel dosiek, ja som to mal pred tým vypnuté
2. Mal som na stole vybratú dosku v nej procesor, ram a grafiku, viac nič, len káble od zdroja
3. Zapínal som ju prepojením kontaktov dosky
4. stlačením vzduchom som ju neprefukoval, napadla ma aj tá možnosť, prefúkal som ju len tak ústami + som natrel na konektor grafiky roztok na čistenie kontaktov, potom nechal vysušiť...
Ani som nevedel, že pci grafiky existujú. Nemám možnosť zrovna toto nejak odskúšať.
Napadlo ma, že tá 8800gt či čo tam strčil môže využívať nejak menej liniek slotu ako moja grafika. Aj keď ja som tam dával g210...
2. Mal som na stole vybratú dosku v nej procesor, ram a grafiku, viac nič, len káble od zdroja
3. Zapínal som ju prepojením kontaktov dosky
4. stlačením vzduchom som ju neprefukoval, napadla ma aj tá možnosť, prefúkal som ju len tak ústami + som natrel na konektor grafiky roztok na čistenie kontaktov, potom nechal vysušiť...
Ani som nevedel, že pci grafiky existujú. Nemám možnosť zrovna toto nejak odskúšať.
Napadlo ma, že tá 8800gt či čo tam strčil môže využívať nejak menej liniek slotu ako moja grafika. Aj keď ja som tam dával g210...