cez limit bude aj s gtx770, aj ta by stacila http://www.tomshardware.com/charts/work ... ,3305.html su to rovnake hodnoty ako uviedol link dexter
podla toho grafu je fajn aj gt640 za cenu 80€, podla tohto 3dsmax ani quadro nevyuzije
PC- 3d grafika(modelovanie,rendering)
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Re: PC- 3d grafika(modelovanie,rendering)
GT640 by bola už zbytočná, fakticky len zobrazovadlo. Chce to aspoň nejaký ten mainstream čo vlezie do rozpočtu, čiže spomínaná GTX760/750Ti. Nič proti. Ja som len chcel spomenúť, že za rovnaké či menšie peniaze sa dá kúpiť aj top výkon, len je to starý HW.
Spoiler: ukázať
- Nightlight
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
1. CPU podla mna radsej Ivy Bridge-E (4930)
2. pri RAM urcite viac pozerat na velkost ako na frekvenciu (rozdiely pri frekvencii v praxi ani nespozorujes, zatial co pri velkosti velmi rychlo spoznas rozdiel medzi 16 a 32GB, ak raz budes potrebovat viac ako 16. a z vlastnej skusenosti ti viem povedat, ze zozrat 16GB RAM nie je pri danych ulohach az taky problem)
3. disk kludne mensi a rychlejsi, to si uz musis sam premysliet, kolko TB ti treba
4. co sa tyka VGA tak pri tomto rozpocte quadro asi nie, radsej nejaku GTX
2. pri RAM urcite viac pozerat na velkost ako na frekvenciu (rozdiely pri frekvencii v praxi ani nespozorujes, zatial co pri velkosti velmi rychlo spoznas rozdiel medzi 16 a 32GB, ak raz budes potrebovat viac ako 16. a z vlastnej skusenosti ti viem povedat, ze zozrat 16GB RAM nie je pri danych ulohach az taky problem)
3. disk kludne mensi a rychlejsi, to si uz musis sam premysliet, kolko TB ti treba
4. co sa tyka VGA tak pri tomto rozpocte quadro asi nie, radsej nejaku GTX
Rozhodol som sa,že tam dám ASUS nVIDIA GTX770-DC2OC-2GD5,RAMku podla turba a hotovo.Rozpočet síce prekročím,ale neni iného východiska,lebo by som riešil do súdneho dňa
Velmi ste mi pomohli.Velký dík.
Velmi ste mi pomohli.Velký dík.
- Nightlight
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Podla mna dobra volba. Nezabudni to pretaktovat. A vela uspesnych projektov na novej masine
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
ak si este nekupil, u Toma vysli nove testy consumer/professional grafickych kariet :
http://www.tomshardware.com/reviews/spe ... ,3778.html
http://www.tomshardware.com/reviews/spe ... ,3778.html
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Ahojte,
ospravedlňujem sa, že vyťahujem toto mŕtve vlákno, no mám rovnaký problém ako je tu popísaný. Rád by som teda, keby ste mi pomohli nákupný zoznam zaktualizovať k dnešnému dátumu. Žiaľ vôbec sa neorientujem v procesoroch, RAMkách ani graf. kartách. Donedávna som si myslel, že intel má len i3, i5 a i7čky - o to väčšie bolo moje prekvapenie, keď som uvidel rôzne čísla v názvoch procesorov. Potrebujem si zložiť PC vhodné pre 3D grafiku. Manželka používa k návrhu interiérov Sketchup a k tomu má zakúpený render, ja osobne používam Rhinoceros 3D pre tvorbu 3D modelov.
Zo staršieho počítača viem použiť len 1TB SATA III disk (monitor, myš, klávesnicu a pod.), plus ako externé úložisko a súkromný cloud používam vlastný NAS s kapacitou 3TB. Dokopy na to viem dať cca 1000-1200€, prípadne ešte vytiahnuť nejaké ďalšie prostriedky z tajných fondov na Kajmanoch
Ideálne by bolo, keby počítač plynule zvládal prácu v samotných 3D programoch, render bude záležitosťou buď nočnej šichty alebo nejakej cloud služby.
Ďakujem veľmi pekne za akúkoľvek pomoc.
Spendlik
ospravedlňujem sa, že vyťahujem toto mŕtve vlákno, no mám rovnaký problém ako je tu popísaný. Rád by som teda, keby ste mi pomohli nákupný zoznam zaktualizovať k dnešnému dátumu. Žiaľ vôbec sa neorientujem v procesoroch, RAMkách ani graf. kartách. Donedávna som si myslel, že intel má len i3, i5 a i7čky - o to väčšie bolo moje prekvapenie, keď som uvidel rôzne čísla v názvoch procesorov. Potrebujem si zložiť PC vhodné pre 3D grafiku. Manželka používa k návrhu interiérov Sketchup a k tomu má zakúpený render, ja osobne používam Rhinoceros 3D pre tvorbu 3D modelov.
Zo staršieho počítača viem použiť len 1TB SATA III disk (monitor, myš, klávesnicu a pod.), plus ako externé úložisko a súkromný cloud používam vlastný NAS s kapacitou 3TB. Dokopy na to viem dať cca 1000-1200€, prípadne ešte vytiahnuť nejaké ďalšie prostriedky z tajných fondov na Kajmanoch
Ideálne by bolo, keby počítač plynule zvládal prácu v samotných 3D programoch, render bude záležitosťou buď nočnej šichty alebo nejakej cloud služby.
Ďakujem veľmi pekne za akúkoľvek pomoc.
Spendlik