Asp1re napísal:Videl som,kde C2D pretaktovaly na 3,6GHz pekne v pohode so zdrojom 300W,ako mam ja. Chladenie typu fanu prepnem naplno a mam po problemoch,o chladenie je postarané. Čo sa týka pevného disku,pomalý nie je,rýchlosť jeho je dostatočná,čo som čítal na internete rôzne články.

Ano

A na akej doske? Ze daco sa dakomu podarilo je nepodstatne, kedze uspesnost taktovania zavisi od kusu procesoru a dosky. Mozes kludne skoncit na 3.1Ghz a nic s tym nespravis. Nic nemas iste.
Na kancelarskej doske proste zabudni na podobne vylomeniny, tieto dosky niesu na to stavane.
Ze das fan naplno tiez nemusi nic znamenat pokial to neotestujes, ci vobec stiha chladit pretoceny cpu. By si sa divil ako vyletia teploty na niektoych cpu po pretakte.
Rychlost 160GB starinky vobec nieje dostatocna, porovnaj to s dnes beznym 1TB diskom, pricom aj pomalsi 5400 otackovy 1TB disk nakope tvojmu 160GB disku rit....pretoze vacsia hustota dat na platni = vyssia rychlost. 1TB disky bezne funguju okolo 100MB/s citanie, kdezto co mam otestovane z historie, tak 250GB disk mal citanie tak 60MB/ max, cize 160GB bude este pomalsi. Takze aky dostatocny vykon?
Ale hlavne ze by si chcel hrat nove hry....dobre si nas pobavil. Nejake pretaktovanie ti vobec nepomoze ked ti hra bude aj tak sekat, lebo disk nestiha nacitavat data....
Takze si daj najprv do poriadku ze co vlastne doma mas a co chces dostiahnut, pretoze z hovna bic neupleties...
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB