ja strucne : na 8GB RAM sfleku zabudni, to je blbost. SSD doporucam Samsung 850Pro, su sice o 30-50eur drahsie ako ich konkurencia v rovnakej kapacite, ale je tam velmi vazny dovod preco.
RAID spravis z hociakych diskov, ale bacha :
RAID NIE JE, NEBOLO A NIKDY NEBUDE ZALOHOVANIE !!! Raid je odolnost voci zlyhaniu niektoreho/niektorych diskov podla konkretneho usporiadania, ale nie zalohovanie : ked mas subor "najdrahsi rendering v mojom zivote.psd" a omylom ho vymazes, vymazavas ho okamzite z obidvoch/vsetkych diskov v RAIDe.
Zalohovanie musis riesit inak, aspon externym diskom cez USB a kazdodnovym kopirovanim na neho, nedajboze viacere disky a obmienat obden.
Procesor zrejme budes chciet stvorjadro, zober si nejake co sa da pretaktovat, cize 4690k/4790k, alebo Xeon 1231 pretoze ma automaticky hyperthreading, Xeon sa ale neda pretaktovat a nema zaintegrovanu grafiku.
Monitor : 24" dell a rozlisenie 1920x1200 (1200!!) by som povazoval za minimum, velmi by som poskuloval po 40" televizore v rozliseni 4K/UHD teda 3840x2160, pretoze si nevies predstavit aka je to parada. Bacha vsak na farebnu vernost, netusim ako su na tom tieto potvory v tomto ohlade bez kalibracie. Cenovka za bezny trosku lepsi 24" fullhd monitor je 220eur, cenovka za 40" UHD TV ktory ma 4nasobne rozlisenie je okolo 400eur. Ak ho mas kam umiestnit a chces vyrazat poistky kamaratom co k tebe pridu, debata je nemozna a rozhodnutie jasne

S tym velkym TV sa samozrejme nezmestis do cenovky 800eur.
Vseobecne : zostav na grafiku tu v poslednej dobe zopar bolo, skus prejst Nakupnu Poradnu, urcite najdes.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.