problem s ASUS A8N-E, sama se resetuje ...
- karel_evzen
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 19. Aug, 2006, 02:00
problem s ASUS A8N-E, sama se resetuje ...
Nazdar lidi, doufam, ze nekdo mate zkusenosti s touhle deskou a dokazete mi pomoct...
Stava se mi, ze se pocitac sam po nejake dobe restartuje (nekdy jen zamrzne obraz a pc nereaguje - je treba manualni restart, ale to se stava malokdy). Interal byva ruzny, muze to byt 20min, ale taky dve hodiny. Vcera mi dokonce bezel cely den v poradku, prehled jsem na zdorji 4piny navic k napajeni desky (ATX12V v2) a napajel ji jen 20piny. (Jsem to ale trouba, ten zdroj jsem si koupil schvalne, protoze 24pinu podporuje...) A myslel jsem si, ze jsem problem vyresil, ale dnes se mi opet PC 2x restartoval. Nic jsem nemenil, jen se naistalovalo 55 aktualizaci (lol) win XP... Nastval jsem se a vzal jsem ovladace nvidie utokem, naistaloval z netu nejnovejsi a naistaloval jsem pouze to nejnutnejsi, bez tech utilit okolo (jako je tak zatracovan nvidiacky firewall)... Pote pc slapalo jiz dve hodiny v poradku, ale zavada se vyresila, dneska se restartoval zase... Pro uplnost uvadim sestavu:
ASUS A8N-E, Athlon 64 3200+, ASUS GF EN7600GT, HHD mam na IDE, FORTRON 350W, pamet Kingston 512MB DDR400 a naka blbost DDR333
(zkousel jsem memtest86, nechal jsem to bezet jen jeden run, ale bylo to bez chyb. Taky jsem prehodil CL ze 2,5 na 3, protoze nevim jake podporuje ta DDR333...)
v sobotu mi dorazi tri pameti 512MB corsair DDR400 CL2,5, kterymi nahradim dosavadni dve, protoze mohla zlobit ta DDR333, ikdyz memtest byl ok a novy HDD na SATAII
a k tomu resetu dochazi nahodile... tzn ze muzu treba hodinu parit oblivion na dobrych detailech a rozliseni 1600*1200 a v pohode, ale pak pisu neco v plsql a konec...
diky za kazdy nazor
Stava se mi, ze se pocitac sam po nejake dobe restartuje (nekdy jen zamrzne obraz a pc nereaguje - je treba manualni restart, ale to se stava malokdy). Interal byva ruzny, muze to byt 20min, ale taky dve hodiny. Vcera mi dokonce bezel cely den v poradku, prehled jsem na zdorji 4piny navic k napajeni desky (ATX12V v2) a napajel ji jen 20piny. (Jsem to ale trouba, ten zdroj jsem si koupil schvalne, protoze 24pinu podporuje...) A myslel jsem si, ze jsem problem vyresil, ale dnes se mi opet PC 2x restartoval. Nic jsem nemenil, jen se naistalovalo 55 aktualizaci (lol) win XP... Nastval jsem se a vzal jsem ovladace nvidie utokem, naistaloval z netu nejnovejsi a naistaloval jsem pouze to nejnutnejsi, bez tech utilit okolo (jako je tak zatracovan nvidiacky firewall)... Pote pc slapalo jiz dve hodiny v poradku, ale zavada se vyresila, dneska se restartoval zase... Pro uplnost uvadim sestavu:
ASUS A8N-E, Athlon 64 3200+, ASUS GF EN7600GT, HHD mam na IDE, FORTRON 350W, pamet Kingston 512MB DDR400 a naka blbost DDR333
(zkousel jsem memtest86, nechal jsem to bezet jen jeden run, ale bylo to bez chyb. Taky jsem prehodil CL ze 2,5 na 3, protoze nevim jake podporuje ta DDR333...)
v sobotu mi dorazi tri pameti 512MB corsair DDR400 CL2,5, kterymi nahradim dosavadni dve, protoze mohla zlobit ta DDR333, ikdyz memtest byl ok a novy HDD na SATAII
a k tomu resetu dochazi nahodile... tzn ze muzu treba hodinu parit oblivion na dobrych detailech a rozliseni 1600*1200 a v pohode, ale pak pisu neco v plsql a konec...
diky za kazdy nazor
- port77
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 28. Júl, 2006, 02:00
neviem ti sice nejak pomoct ale zaujima ma preco si si kupil 3 ks 512 pamati ?? to som zvedavy preco..
Edit by CrakeN : A co to ma s tymto spolocne ? A mimochodom, preco ta to vobec trapi ? Pokial viem, dostal si uz nejake upozornenie ... tak sa snaz ...
Edit by CrakeN : A co to ma s tymto spolocne ? A mimochodom, preco ta to vobec trapi ? Pokial viem, dostal si uz nejake upozornenie ... tak sa snaz ...
ASUS P5Q Deluxe//Core2Quad Q9550@TR Ultra 120eXtreme+NoctuaP12//MSI 280GTX Super OC:700/1400/2300//8GB Patriot ViperSeries 1066Cl5//Asus Xonar DX@Creative 6700@Sony DHC-MDX10//WD VelociRaptor 150HLFS+2xSamsung F1 1TB+WD CaviarBlack 2TB//Sony Optiarc AD-7201S LS//TT ARMOR Silver FullTower+2xMagma+2xNoctua+KazeServer//ENERMAX MOD82+ 625W//26"LG W2600H 1920*1200//MS Explorer Mouse, Natural MS laser 6000, MS Sidewinder X8//MS Sidewinder X6//Logitech Cordless Rumblepad 2//BT2.1//Belkin N router/PinnacleTVtuner@Motorola VIP1910-9DB@Sony BRAVIA KDL-40X4500.
HP Photosmart e-Premium
Acer TimeLIne X 14" ATi HD5650-1GB,i5 460M/4GB-DDR3/640GB hdd/WD 2.5" 750GB USB3.0
HTC HD2 WM 6.5 16GB
Samsung Omnia 2 WM 6.5 8GB :)
HP Photosmart e-Premium
Acer TimeLIne X 14" ATi HD5650-1GB,i5 460M/4GB-DDR3/640GB hdd/WD 2.5" 750GB USB3.0
HTC HD2 WM 6.5 16GB
Samsung Omnia 2 WM 6.5 8GB :)
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
3 kusy pamati si v ziadnom pripade do kompu nedavaj, nebude stabilny a bude sa ti resetit este viac!
Ak chces Dual Channel, co je pri NF4 odporucany koli stabilite a vykonu, tak si daj len 1 par rovnakych pamati.
Teraz k teme, ak ti Memtest bezal niekolko hodin bez chyby, chyba pamati si vylucena.
Moj nazor je, ze 350W Fortron nestiha dodavat dlhodobo vysoke mnozstvo energie pre tvoju zostavu, alebo mas problem v elektrickej sieti doma.
Inak tato doska ma byt zapojena na 24 pin + este ten dalsi 4 pin (tam hore, nalavo od CPU).
Ak chces Dual Channel, co je pri NF4 odporucany koli stabilite a vykonu, tak si daj len 1 par rovnakych pamati.
Teraz k teme, ak ti Memtest bezal niekolko hodin bez chyby, chyba pamati si vylucena.
Moj nazor je, ze 350W Fortron nestiha dodavat dlhodobo vysoke mnozstvo energie pre tvoju zostavu, alebo mas problem v elektrickej sieti doma.
Inak tato doska ma byt zapojena na 24 pin + este ten dalsi 4 pin (tam hore, nalavo od CPU).
Spoiler: ukázať
- karel_evzen
- Nový používateľ
3 kusy
Mam v planu koupit si ctvrty kus pameti hned jak mi prijde dalsi vyplata, ted uz bych to neutahl, ale ty tri pameti bych tam na ten mesic pichl, vazne to bude nestabilni? to jsem nevedel... Predpokladal jsem, ze dual channel by nejel, ale ze by to padalo... tak dik za tip Pocitac je zapojen v pocitacove firme, takze tam kdyby blba sit, bylo by to zle Zkusim si od kamrada pujcit naky silnejsi zdroj a uvidim, jestli se to zlepsi. Nekdy mi jen zamrzne obraz, kurzor se nehyba, pri psani neblika... Dneska se mi pri hrani oblivionu (po pracovni dobe! ) dokonce objevil bluescreen, ale bohuzel jsem to nestihl precist, pc se hned restartoval. pote nabehly okna a hned dalsi restart. pak jeste jednou okna, pak restart a pote uz XPcka slapaly... Nechapu... Teploty jsou dobre, tomu malemu vykonu zdroje by to ale odpovidat mohlo, v casu mam krome vetracku na procaku a zakladi desce jeste dalsi dva vetracky, jeden vzadu a druhy na boku (oba 80mm) a v sobotu mi prijde jeste dalsi vetracek dopradu (120mm)... Doufam ale ze to zdrojem nebude... Koupil jsem ho taky minuly tyden stejne jako ctyri dalsi komponenty, nechtel bych ho po tydnu menit, takove mrhani penezi...
kazdopadne dik za odpovedi
kazdopadne dik za odpovedi
- karel_evzen
- Nový používateľ
memtest
Byl jsem uz vazne zoufaly, tak jsem pustil memtest pres noc. Za 36 behu to naslo kolem 200 chyb, u kazde bylo napsano 566MB, coz nevim, co znamena. Ale predpokladam, ze je to chybove misto v pametech. Mam nyni dve 512MB, ta novejsi je na channel A slot 1, takze bych rek ze ta chyba je v te divne pameti kolem 54 megabajtu... Souhlasite? Respektive myslite, ze to padani muze byt zpusobeno timhle? Zitra mi dojdou nove pameti, takze by me to zas tak nemrzelo...
Ja by som skusil este iny zdroj , nejaky lepsi , minimalne 400w. Pripadne prekontroluj kablovanie v case.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
- karel_evzen
- Nový používateľ
odpovedi
tak jsem zkousel memtest na tu lepsi pamet a probehl v poradku (3 behy) ale zatim musim pouzivat obe pameti, protoze tu mam naistalovanou instanc oraclu a ta sama zere asi 300MB... pretaktovane (ani nevis, jak dlouho jsem hledal co znamena ocnute... ale pak mi to doslo) nic nemam, takovat budu az odstranim tuhle zavadu. Asi si necham vymenit ten zdroj, je novy, takze ho v obchode vratim a koupim misto nej silnejsi...
Tak zatim diky za rady, uvidim po vymene pameti, jestli bude PC v poradku
Tak zatim diky za rady, uvidim po vymene pameti, jestli bude PC v poradku
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Ak ti memtest ukazal chyby, daj ich do povodneho nastavenia, popripade si ich skontroluj cez CPU-Z, tam uvidis informacie casovania podla cipu SPD. 4 pamate ti ne nForce4 neodporucam, lebo sa vyrazne zhorsi priepustnost ako aj casovanie a samozrejme maximalna frekvencia na 333MHz.
Spoiler: ukázať