Výkonný pracovný NTB

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Majchel
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 08. Feb, 2009, 17:09

Výkonný pracovný NTB

Príspevok od používateľa Majchel »

Ahojte, vedeli by ste mi poradiť také dva modely na ktorých pustím pohodlne túto vec ?

http://knowledge.autodesk.com/support/i ... ducts.html

Notebook prevažne na prácu, pracovná stanica, autocad, office a ten inventor. Cena nehrá rolu, každopadne čo najrozumnejšie cena/výkon, môžu byť dva modeli značka HP alebo Lenovo.

ďakujem,.
Používateľov profilový obrázok
pepkopav
Notebook expert
Notebook expert
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05

Re: Výkonný pracovný NTB

Príspevok od používateľa pepkopav »

ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 3Tb,IPS 2560X1600,Windows 11...
Majchel
Používateľ
Používateľ

fuha, to už ide celkom do riadných čísel. Niečo okolo 1000 Eur by nebolo použiteľné ? A fakt len HP alebo Lenovo.
pepkopav
Notebook expert
Notebook expert

tak jedine herny nb...thinkpad alebo elitebook za tu cenu nemaju plnohodnotny i7 cpu len u verzie,ktore su slabe....

http://www.thinkpro.sk/produkt/lenovo-i ... a-59433475 ....pracovny nb s tvojimi poziadavkami stoji podstatne viac
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 3Tb,IPS 2560X1600,Windows 11...
Majchel
Používateľ
Používateľ

vôbec netuším aký výkon tie aplikácie požadujú , preto som bol prekvapený že je cena taká vysoká. Ak je ta cena však opodstatnená ku danému výkonu, zoberiem tie drahšie.
Nieje to ntb pre mňa tak preto. Nikdy som sa ešte v takýchto cenách nepohyboval, preto som poprosil o radu tu.
pepkopav
Notebook expert
Notebook expert

Autodesk Inventor 2016 ma velke naroky...tam sa hodi vykonny pc,herný nb alebo hodne drahy pracovny nb...

https://www.alza.sk/dell-precision-m4800-d2420504.htm

toto je podla mna lepsie ako HP alebo Lenovo...profi pracovna stanica,max. kvalita a podstatne lepsi servis ako maju hp aj lenovo..
Naposledy upravil/-a pepkopav v Ut 12. Máj, 2015, 16:32, upravené celkom 1 krát.
Majchel
Používateľ
Používateľ

Pretože tam boli minimálne požiadavky 64 bitový OS, 2GHz procesor Intel alebo AMD a 8GB ram z 3d grafikou... myslel som si že taký ntb sa dá zohnať aj za menšie prachy.
pepkopav
Notebook expert
Notebook expert

Intel® Xeon® E3 or Core i7 or equivalent, 3.0 GHz or greater ²

toto su velke naroky...ze ma minimum mensie,to neznamena,ze to tak pojde dobre...je to ako v hrach aj tam ma minimum rozne obmedzenia
geroswen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54

Príspevok od používateľa geroswen »

Ja mam uz par rokov Dell Precision M4500 (aktualna konfiguracia v popise). Novy som ho kupoval za cca 1600 eur s i5-520m (bola to polovica beznej predajnej ceny). Ta 4800 odporucana vyssie je o 3 generacie novsi model z rovnakej rady.

Dell servis je super a je to naozaj oprava na druhy den, ani po rokoch nemali problem priniest a vymenit nahradne diely. Pri vymene zakladnej dosky mi poskrabali kryt displeja a na druhy den ho prisiel typek vymenit.

Je to super notebook, prave vcera som taktoval procesor a v Cinebench 10 som sa dostal nad 16k bodov a ked zozeniem nejaky lepsi zdroj, tak pojdem este vyssie (130w uz nevladze). Denne ho nosim v batohu a stale vyzera velmi slusne, panty sa casom uvolnia ale dotiahnutim par skrutiek sa to znova fixne.

Velku cast ceny vsak tvori grafika, ktoru aj v profi aplikaciach prekona vela hernych grafik za zlomkovu cenu. Moja fx1800m bola v tej dobe najvykonnejsia profi grafika, co sa davala do 15,6" notebookov a napriklad 3ds max nesiel plynule ani pri jednoduchych objektoch.

Prave kvoli grafike by som teda odporucal kupu herneho notasu s dobrym spracovanim. Neviem co ma dotycny za pracu ale alternativnym riesenim by bol aj desktopovy pocitac + XPS 13 :)
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
pepkopav
Notebook expert
Notebook expert

este som zabudol napisat,ze tie minimalne naroky sa beru na stolny pc,teda vykonnejsie cpu ako su v nb....na nb je plnohodnotny 4 jadrovy i7 tak akurat,slabsi cpu by to nemusel zvladat...
Majchel
Používateľ
Používateľ

Tak nakoniec som zistil, že treba aj firemný OS, toznamená ,že minimálne súčasť W7-8 Pro. A tým sa to znova komplikuje.

odporučil som mu:
http://notebooky.heureka.sk/lenovo-thin ... 0b6005yxs/
http://notebooky.heureka.sk/hp-probook-450-j4s34ea/

ale jasne vysvetlil, že spustiť to spustí , ale maximálny výkon z toho vôbec nedostane. ďakujem za rady.
geroswen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54

Príspevok od používateľa geroswen »

:facepalm: ak nahodou da na tvoje rady, tak to horko olutuje :facepalm:

za 1200 eur sa uz da kupit slusny notebook.. nie tato sranda so starym cpu, slabym rozlisenim displeja, integrovanou grafikou atd...

Skus pohladat asus s i7 (idealne nie U-ckova verzia), full hd a gtx 860m
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
pepkopav
Notebook expert
Notebook expert

načo radiť niekomu,čo si poradiť nedá ??? :?
ujo MateSo
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 24. Júl, 2008, 17:14

Príspevok od používateľa ujo MateSo »

pri celkovej kvalite produktov HP a bohuzial aj Lenova, Dell stoji za zvazenie.
Onsite servis u HP a Lenova je vacsinou za priplatok a na diely sa caka /aj 21-30 dni/ pokial chytis "zadarenu" seriu notebooku.
Pokial ti skape notas, vzdy je lepsie pokial servisak pride k tebe a u teba ho opravi, ako keby ti mal lezat notas v servise.
/niektore servisi sice ponukaju sluzbu ze ho zoberu, opravia vo firme a vratia, ale to ich treba poslat do prdele v pripade ONSITE servisu a nech to opravia na mieste, vacsinou na opravu stacia 2 srobovaky/

Ked sa budes rozhodovat jednoznacne I7 stvorjadro a grafika NVQuadro, zisti si kolko ma notes slotov na ramky, niektore modely 2, niekotore 4, rozsirenie ta bude stat potom menej. Dalej kolko sa v nom da osadit HDD, standard je 2 + 1slot msata alebo M2 + mechanika. Dalej sa zameraj na kvalitu LCD, niektore modely ho maju ako za trest. Operacny system je uz standardne v cene pri tejto triede notasov pokial to nieje kupovane cez konfigurator.

ps. nepoznam pomaly HPcko z rady Z-book co by nepreslo servisom :facepalm: ... a lenovo tiez.... vsetko sa kazi....

pps. predpokladam ze to budes kupovat na firmu, tak pri opravach zabudni na 30 dni /je tam cas potrebny na odstranenie zavady/ a budu ti ho opravovat donemoty pokial mu neskonci zaruka, preto treba dobre zvazit co vlastne kupis, ked si vyberies model treba prestudovat zahranicne fora ake neduhy ma tvoja nastavajuca hracka a ci ju ma zmysel kupovat alebo sa obhliadnut po niecom inom. :bye:

edit>
z ho*na bic neupleties, jednoducho pokial chces mat notas na robotu, musi si na seba zadelat. Cize urcite by som prehodnotil vstupnu financnu investiciu.
PC> Asus X99-E WS, 5960x@4.7, 32GB/2400, 2xTitanX, Corsair ax1500i
Majchel
Používateľ
Používateľ

Chlapi ja viem, všetky tieto argumenty sú trefné. Avšak ako napísal hore pepkopav, načo radiť keď si nenechá. Keď som mu povedal , že cena musí ísť minimálne nad 1300-400 euro tak ma poslal doprd**. Tak som mu vysvetlil čo je vo veci a on vraj viac peňazí od firmy na to nedostane. Takže ja som spravil čo som mohol, naučil som sa nové veci a pozriem aj na ten dell.

Pre mňa sú to cenné info, pre neho to bude asi ponaučenie za 800-900 euro.

ďakujem zatiaľ, keby sa niečo zmenilo dám vedieť.

Návrat na "Nákupná poradňa"